Hezký den, koupili jsme pozemek a chtěli bychom postavit, ale dřív než nám děti odrostou a půjdou do skoly.
Jaký máte názor na dřevostavby ?
Taky bych volila zděný,sami ho máme... 🙂 A určitě to netrvá tak dlouho,že by mezitím děti odrostly .
Koukni na modrou střechu, tam je spousta diskuzí na tohle téma. Jinak já kdybych měla možnost, tak jdu asi do zděného. Ale kdyby mi chtěl někdo postavit dřevostavbu, tak bych se nebránila. 😀 😉
Jednoznacne drevostavba! 🙂 V jedene bydlime, takze vim z vlastni zkusenosti.
Dotaz spíš na modrou střechu. Nicméně, zvažovali jsme dlouho, než jsme jednu z variant zvolili. A v případě, že zvolíš kvalitní dřevostavbu, dáš za všemožné izolace a vychytávky proti vlhkosti, hluku atd. víc než ve zděném baráku + v ČR není tolik spolehlivých firem, které by měly zkušenosti s dřevostavbami, v podstatě nám vyšly jen 3. A pochybnou lepenou krabici, co ti smontují za týden "alá dřevostavba" opravdu nepovažuji za vhodné místo k bydlení. Kdežto zdít umí každý Franta z HorníDolní - je tu s tím víc zkušeností = širší možnosti, víc uděláš svépomocí. Každopádně pročti net, ptej se lidí, kteří mají postaveno, jak se jim bydlí atd. A hlavně nedej na argumenty od stolu typu "dřevostavbu ti zežere červotoč a líp hoří/cihly jsou zastaralé atd." Taky záleží jaké máte možnosti/očekávání... Ptej se, pokud chceš něco víc vědět.
@prejeta_zaba Sice s tebou souhlasím, ale odpovídáš na dotaz starý tři roky, jehož autorka dávno na MK není...😉
@eloise02 Jsem si všimla až po zveřejnění. 😅 Ale to obnovil někdo nade mnou, tak třeba to někomu pomůže. 🙂
Vazne? Neni to stavba jakoby z papiru?
Neee to urcite ne, v dnesni době je ta technologie vystvby uz uplne jinde, nez když to třeba zacinalo 🙂
Aha, no vidis, nic o tom nevim. 🙂
Taky bych rekla :D 🙂 a navíc drevostavby se ted delaji tak, ze jde o nizkoenergeticky dům, takhle nklady na domacnosti jsou malé!
Pokud bych si mela poridit drevostavbu, tak jedine klasicky srub. Moderni drevostavbu urcite ne, cekam od domu zivotnost, takze tak.