Ahoj, jsem každodenní kůřák a leze mi to dost do peněz, zkoušel jsem přestat ale mam děsný touhy a vydržel jsem to vždycky max dva dny. V práci mě radí náplasti ale to se mi neosvědčilo. Máte někdo zkušenost s nikotinový sáčky? Vím že to není řešení na ukončení závislosti ale zdravější zřejmě ano nebo ne? Používáte to někdo dlouhodobě? Dočetl jsem se o různých negativních učincích https://www.fondik.cz/clanky/co-potrebujetevede... Otázka na použivatele, bylo vám blbě ze začátku žvýkání? Mě po prvním sáčku bylo na bli** . Případně co vám pomohlo pro to aby jste přestay kouřit?
Měla sem různý berlicky (protože to jsou berlicky) a nakonec pomohlo až přestat ze dne na den. Fyzicky to bylo za par dni dobrý, psychika tak rok a něco, většinu dne jsem na to nemyslela ale pak přišel craving. A rituál. Místo cigarka jsem si dala čaj, ale v době když jsem měla původně cigarko. Atd. Primárně si uvědomit kdy kourim, proč a pak s tim pracovat. Strejda ten přestal, ale zase zvejkal furt tic tack místo toho, takže ten musel mít aspoň tuhle krabičku u sebe🙂))
Důležitý je si uvědomit, ze realne ten craving trvá par minut. To jde, musí se ale proste nepovolit. Ale pak se snižuje v průběhu dne jejich počet. Počítat s horším spánkem atd, ale stojí to za to, jde to zvládnout.
Ahoj manzel kouril pres 10 let nasel si mne a prestal ze dne na den protoze me to vadilo a smrdelo dost mi o tom lhal takze jeden den byl v praci sel si zapalit a vzpomel si na me a krabicku z poloviny plnou zahodil do kose a od te doby nekouri prestal z minuty na minutu.chce to odvahu a nevracet se k tomu myslet na neco jineho.ps vykouril denne krabicku a pul nekdy 2 naplasti ani leky nepomahaji ver mi.
@leila7 souhlas je to v hlave. Manzel take prestal ze dne na den. Kouril minimalne 20 let i dve krabicky denne. Zkousel prestat vickrat, jednou pry vydrzel i rok, ale pak zase zacal. Nakonec po dalsich letech prestal znovu ze dne na den a nekouri ted uz pres 10 let vubec, a myslim, ze uz se k tomu nikdy nevrati.
Nebo spis prejit na zahrivany tabak, lepsi nez cigara a myslim ze i nez ty sacky (nema tolik sajrajtu okolo krom nikotinu)
@honzikmlynars Ze dne na den. Postupne prestavani nikdy nezabralo. Jak jsou nejake berlicky je to na prd. Sama jsem kourila radu let a jednoho dne proste vykourila svou posledni cigaretu. Od te doby a uz je to temer 15 let jsem cigaretu v puse nemela. Takze,ano je to jen v hlavě a o tom rozhodnuti. Pokud clovek neni pevne rozhodnut, nepomuze nic ani zadna nahrazka.
@klokanka31 prosím tyhle rady,mimochodem fakt uplne mimo, si prosim odpust. Jako by si radila alkoholikovi se otravit alkoholem, fetakovi se predavkovat. 🤦🏼♀️
Defumoxan a pevné rozhodnutí, že chci fakt konec
Nevím, jít se podívat na plicní do nemocnice 😔😝😕 Ale ted vážně, zkusit třeba vyhledat nějakou podpůrnou skupinu pro odvykání kouření, stejně zaměřené lidi, s nimiž se budete navzájem podporovat. Nevím, jak je to u nás, ale v Americe je to velice populární ty různé skupiny na odvykání závislostí...a la Ahoj já jsem ten a ten, již tak dlouho jsem se nedotkl alkoholu apod. vidíme to v každém druhém filmu 😎
@klokanka31
@klpoiu ano, kurak, co kouri jednu od druhe, se jaksi ani nijak nepredavkuje... to by mozna fungovalo na desetilete decko, co koureni zacina zkouset.
Taky jsem prestala kourit, protoze uz mi bylo lito penez. Skoncila jsem ze dne na den, stahla jsem si aplikaci QuitNow, tam vidis kolik dni nekouris, usetreny penize atd. Navic je tam chat, a jsou tam samozrejme lidi, ktery taky prestali kourit a vzajemne se tam podporuji. Ja uz predtim prestavala 2x kdyz jsem otehotnela, to jsem brala nejak automaticky, ze proste musim prestat, ted to bylo jine, ale nakonec to slo uplne v pohode. A to manzel je silny kurak a ani to mi nijak nevadilo. Kourila jsem 14 let, krabicku denne. Ted uz nekourim 1008 dni, za tu dobu mam nevykourenych 20 171 cigaret, usetreno 124 tisic (ne nemam, ale kupuju si veci, ktere jsem si diky cigarum nekupovala) a "vyhrala jsem zpet" 84 dni. To vse krasne vidis v aplikaci, urcite si ji stahni. Ja se nejvic bala toho, ze bez cigarety to uz proste nebudu ja a jak to vidim ted po skoro 3 letech?Nedokazu si predstavit, ze bych zase kourila 🙂Moje mamka prestala po skoro 40 letech, koupila si defumoxan a pry to bylo taky v pohode. Muzes zkusit, navic ho nektere pojistovny proplaci (aspon pred 2 rokama proplaceli). Nejdulezitejsi je chtit, byt presvedceny, ze to tak chces, vse je to o hlave. To das!!💪 osvobod se, nebud otrokem cigaret.
@honzikmlynars zkus defumostan je toho plné reklam mě to pomohlo potlačit abstinenční riznaky a pak jsem to dala bez toho jsem to zkoušela mockrát a nikdy se to nepovedlo vždy jsem se k tomu po nějaké době vrátila až se objevili tyhle tablety a měla jsem po starostech už asi 5 let nekouřím
@honzikmlynars Já kuřák nejsem,tak nedokážu posoudit jaké to je se závislostí...Ale co zkusit vykouřit x cigaret najednou, aby ti bylo fakt zle? Pak už bys to určitě znova nechtěl 😃