Dobrý den, už asi rok mám tuhle šílenou závislost. Musím si olinth, násivin a všechny tyhle svinstvo stříhat do nosi několikrát denně. Pokud si nestříknu totálně se mi zacpe nos a já nemohu dýchat. Do toho mě bolí uši, hlava a jsem nervózní. Po několika přečtených diskuzíchc jsem se rozhodla přejít na odvykačku. A to tím způsobem, že prvně vyléčim jednu dírku a pak druhou. Momentálně jsem do jedné už nestrikla týden. Jen jsem si koupila sprej neorhyn, který léčí sliznici. Už je to lepší než první den ale pořád se zacpává. Máte někdo zlušenost? Jak dlouho vám trvalo než se noc uzdravil?
Timto jsem si prosla nekolikrat. A do dneska stim bojuji s kazdou rymou. Ale na ORL mi predepsaly kapky Avamys. Vzdy po odezneni nejakutnejsi rymy zacnu strikat tyto kapky spolecne s uvolnovacimi a po tydnu mam klid.
Tohle znam. Co mi pomuze, je vydrzet to a nestriknout. Nechavam si to vzdy na noc, abych to prospala a rano uz je zavislost pryc. Nikdy jsem nebyla zavisla tak dlouho, moje maximum jsou 3 mesice. Ted uz u rymy beru kapky jenom tyden a kdyz ryma pokracuje, tak inhaluji, pripadne kapu slanou vodu. Ted v tehu neberu zadne kapky a prisla jsem na novy zpusob lecby, sirup z cibule a cukru, skvely na kasel i rymu.
Mně se osvědčilo pořídit si domácí inhalátor a při rýmě pravidelně inhalovat Vincentku, nos se vyčistí a člověk se nemusí trápit s nějakou chemií...
Taky znám, jdi na orl,jediné co pomůže. Divím se, že to zvládáš rok, mě po pár měsících začalo strašné krvácení, několikrát za den. Pomohla flixonase a prostě si nekapat, dýchej pusou 🙂 dospělí to mají v pohodě, horší jsou mimina s dudlíkem a ucpaným nosem :D
Měla jsem stejný problém a pomohla mi konvička z lékárny 😊😊😊 stojí 160 korun a vyplachujes si nos teplou vodou a solí. Stačilo mi používat dvakrát denně a super 👍
Ja bohuzel pouzivam olynth vkuse uz asi 8let. Od 3let trpim na chronicke rymy a od cca 16-17 jsem porad na tech pitomych kapkach. V tehotenstvi jsem hodne omezila pouzivani a kupovala jen slabsi detske, ale jak se toho zbavit fakt netusim. Zrejme me zachrani uz jen orl..:/
@mickey23 ka s tim bojuju furt.. .ted sem bxla u doktora rotoze sm tehotna mela jsem naplanovanou operaci ale z duvodu gravidity se konat nebude az po porodu.Me byla doporucena konvicka+alpska sul...ja osobne si to nemuzu vxnachvalit...ucpava se ale neni to tak hrozny...furt lepsi jak strikat ty kapky....
@evaaskalova tsk to je mazec ja je pouzivala rok a dr mi rekla zr moje siznice je hoodne poskozena...a to sem strikala po obed a na noc...
@evaaskalova a kvuli miminku jsem s tim prestala uplne...hodne jim to skodi. I detske...
@koblizek3666 mam ji doma..pro me cislo 1 na zavislost i rymu
No, mně pomohlo, když mi je jednou naši vylili a dali to nich natajňáka vodu. Celou lahvičku vody jsem si pak nastříkala do nosu, placebo efekt vážně fungoval. 😀 Od té doby jsem to přestala dělat. Nicméně to byla spíš psychická zavislost než fyzická. 🙂
Já si takto poškodila sliznici, každá rýma trvala 3 týdny. Po vysazení sprejů jsem volně průchodné dýchací cesty už neměla. Pomohla mi až operace, u které mi zbytnělou sliznici odstranili. Od té doby používám večer preventivně vincentku během chřipkových období. Klasickým sprejům na rýmu se snažím vyhnout.
@mickey23 Hezký den, zkušenosti mám přes mojí maminu, byla na tom stejně,pomohla až operace, kde nějak seříznou tu zduřelou sliznici...od té doby má klid a kapky nepotřebuje 🙂