Ahoj holky, závidím svoji kamarádce ona je prostě úžasná všichni ji mají rádi má hodně známých ,je z bohaté rodinný a má i bohatého manžela, nosí samé drahé a značkové oblečení ještě jsem ji neviděla v jednom oblečení dvakrát, jezdí na dovolené skoro každý měsíc, navíc jí vážně hodně vůbec nesportuje ale má dokonalou postavu. Všechno jsem jí žačala závidět teprve před pár týdny , ja se s přítelem snažím o miminko hrozně dlouho ale nedaří se nám jsem po 7 potratech zkoušela jsem 3 umělé oplodnění ale pořád nejsem těhotná jsem z toho úplně zničená, a teď k věci před pár týdny se mi kamaradka zveřila že by už taky chtěla dítě ja jsem z toho vlastně měla i radost, a o dva týdny později mi kamaradka celá šťastná oznámila že je tehotna a to mně úplně zničilo ja se snažíme o dítě tak dlouho a ona se i otehotni téměř hned a potom jsem ji začala závidět i ty ostatní věci co jsem už psala prostě ona má dokonalý život,
vážně nevím co se stane až po rodu to snad nezvládnu, a prosím napište mi jak jsem špatná a omlouvám se že je to tak dlouhý ale potřebovala jsem se vypsat
Ja myslim ze zavist je prirozena, kazdy ji v nejake podobe citi. Pokud to tebe vylozene uzira, tak si nedelej nasili a omez s kamaradkou kontakt.
Ono nikdy není všechno tak jak to vypadá. Tvoje kamarádka může na venek působit jako naprosto spokojená žena, které všechno vychází, ale věř, že i ona má nějaké starosti jen to třeba nedává najevo. Navíc není důležité kolik má člověk peněz, jestli má značkové a luxusní oblečení atd, ale co má člověk v srdci a v hlavě.
neni vsechno zlato co se trpyti.I ta kamaradka ma nejake trapeni a nedostatky.Co vis jak to maji s manzelem,co kdyz je tyran?
@zelenaesmolda s jednou paní jsem pracovala. Koně,vila, žena v domácnosti, 2x do roka na luxusní dovolené,po dvou dětech perfektní postava, manžel vysoké místo ve firmě. Ale také těžký despota, žárlivec a zároveň kurevnik. Když potřebovala něco pro děti a neměla na to,tak jí zbil. Po druhé hospitalizaci jí došlo,že tak to dál nejde. Ještě chtěl děti do výhradní péče,ale soud naštěstí rozhodl v její prospěch. A skončila jako dělnice v mizerné fabrice,za mrzky plat ...
@amazonkajanik
tak to je sila,litovala,ze ho opustila nebo byla rada?
Já myslím, že tvoje reakce je přirozená po těch zkušenostech a prostě to bolí, že má někdo tolik štěstí a to ostatní se k tomu přidružilo, protože najednou máš pocit, že má všechno a ty pořád jen čekáš.. ale ono nikdy nic není jen růžové.. musí to být hodně těžké:(..
Vsichni zavidime a kdo ne, tak keca. Zavidet se da cokoliv. Ja treba zas zavidim lidem zahradu, nebo vodovod 😀
Jak to čtu, tak jí závidím taky.
Tak pokud se jí daří v mnoha směrech, prostor pro závist je docela veliký. Pokud je navíc člověk frustrovaný tolika potraty - které samy o sobě jsou obrovská psychická zátěž - tak se asi není co divit vašemu rozpoložení. Nic si nevyčítejte. Možná by pomohlo na čas omezit kontakt. Ne ve zlém, nic jste si neudělaly, ale teď vás to zkrátka stojí hromadu sil. Potřebujete se dostat, když ne do pohody, tak aspoň do rovnováhy.
Jinak bych řekla tolik. Život kolikrát není spravedlivý, ale nikdo nevíme, co nás čeká dál. Mám kamarádku, které se taky po všech stránkách dařilo. K tomu nádherná ženská s neskutečným charizmatem. Nezáviděla jsem jí, sama jsem byla taky spokojená. Jen mi párkrát blesklo hlavou, jak se někomu daří fakt po všech stránkách. Dneska se za to skoro stydím. Muže jí vzala hnusná rychlá nemoc, když byly jejich děti ještě malinké. Hrozně často na ni myslím teď, kdy prožívám nejkrásnější období v životě - a bojím se o nás všechny.
@zelenaesmolda rozhodně byla ráda. Ale byla na tom líp,jak pritelova kamarádka. Manžel ji veznil, do školy,školky a na nákupy jezdil buď on,nebo společně. Po 6letech zapomněl zamknout a ona i s dětmi utekla k sousedce,odkud zavolali policii. Dokonce měla i dohled,dokud se neodstěhovali . Nikdo by to do něj neřekl,prý sympaťák
A vážně je to závist? Není závist jen o dítěti, které se tobě nedaří počít, a ten zbytek už jen nahromaděný stres a vztek? 🙂
Tak jako tak, určitě to přejde. Časem. A věřím, že se vám i podaří počít.
Jak už je tady napsáno, závidíme všichni. Někdo tohle, někdo tamto,.. taky si kolikrát říkám, jak mají lidi asi easy život, když mají třeba ty peníze, ale pak vidím jak se k sobě chovají a úplně mě to přejde. Nemá to tak každý, ale prostě ti lidi ani s tímhle vším nemají tak super život, jak se nám jeví. 🙂
Hodně štěstí!
je závist a závist, přeješ jí to nebo ne? nebo je ti líto , že to nemáš? myslíš že je šťastnější ve značkový bundě než ty v normální? hlavně, žádný dokonalý život neexistuje, tobe muže připadat že ona ma všechno, ale nemusí to být tak jak to vypadá z venku věř mi.
@biedronka10 taky závidím místním luftakum krásnou hajenku,na kraji lesa,pohled dolů do údolí.A že tam není elektřina a vodovod? To by nebylo překážkou,vše se dá udělat i alternativně. Ale teď bych vzala za vděk i 1+1 za slušný peníz. Bydlíme pohromadě s tchyni a svagrem a to soukromí fakt chybí. Ale bohužel, práce do které měl mužský nastoupit v lednu,se dala kvůli nařízení eu ohledně čerpání dotací, nějakému bulharovi a s tím i byt,který byl vyclenen pro nás. Takže zase hledání nového zaměstnání,vztek z projezdenych peněz na zaucovani se a dítě na cestě. Teď je malému 5měs. a čekáme na přidělení městského bytu v místě jeho nového pracoviště ( naštěstí ho práce neuvěřitelně baví a naplňuje,takže něco zlé je k něčemu dobré)
V dnešní době je obecně problém sociálních sítí. Nejhorší je samozřejmě FB a IG, ale i na MK a podobných webech to funguje stejně. Všichni se prezentují jen v tom nejlepším světle a člověk má pak nesmyslný pocit, že je každej úspěšnější v práci, v soukromém životě, má perfektní rodinu, krásný byt, drahé vybavení, nejlíp vychovane děti a nehynouci lásku a vášeň. A ve finále všichni víme, jak to dopadá...A málokdy to do těch lidí rekneš. Vsadím se, že ani tvoje kamarádka nemá dokonalej život tak, jak ho vidíš ty. Ale jinak tě naprosto chápu - po tolika potratech by tohle dostalo naprosto kazdyho.
Ne, urcite nema dokonaly zivot. O tom te mohu ujistit. Rozumim ti, ze ti prijde nespravedlive, ale vidis z jejiho zivota jen malou cast. Ja ti dam priklad z meho zivota - Moje kamaradky mi “zavidi”, ze jsem doma s mimcem a nemusim pracovat, ze si muzu sedet na gauci a objednavat si pres internet a zarizovat dum. Ale uz nevidi, ze treba ten stereotyp je pro me strasne ubijejici - Ja jsem se vzdala kariery pro rodinu. A uprimne receno, kvuli praci manzela se asi do prace jen tak nevratim. A nekdy bych chtela! A moc. A z vlastni zkusenosti rikam, ze nakupy jsou nekdy terapie, hlavne co se obleceni tyce. Mozna to ma tvoje kamaradka podobne. Pointa je, ze nikdy nebudes mit vsechno a nikdo neni uplne spokojeny. Ale z toho co pises, tak ja bych byla vdecna za milujiciho partnera a urcite najdes na Sven zivote dalsi pozitiva!
Nema dokonaly zivot. To ti jen tak pripada, protoze vidis jen to, co ma a ty ne. Vsad boty, ze resi taky pekny kotel, ale treba jen v jinych oblastech zivota, at uz soukromeho, nebo profesniho.
@amazonkajanik
no ty vole.a pritel to do te doby nevedel?nebylo mu divne,ze s ni nema kontakt?ze ona nejde nikdy nikam bez nej?
@zelenaesmolda právě v tom byl problém. Odstěhovali se po narození té nejstarší 200km daleko a sem tam napsala. Lidi na sebe časem ztratí kontakt. Přes společnou kamarádku se jí podařilo přítele zas zkontaktovat a po zdárném útěku jsme jí radili a hlavně psychicky podporovali. Ona se zpočátku hrozně bála cokoliv říct, což u tyranych žen bývá.
@amazonkajanik
tak hlavne,ze to dobre dopadlo.co se stalo tomu jejimu ex?sel si sednout?
@zelenaesmolda Jj a nakonec se ukázalo, že toho má víc,než jen tryzneni své ženy. To si dovolil tenkrát sehnat číslo na přítele a volat mu. Nejdřív chuderka, že jí miluje a dělal to pro její dobro, pak zas vyhrožoval, že s ní bez tak spí (v té době jsme byli bez auta,tak určitě pojede přes celou ČR,aby byl do večera u mě 😂) to jsem se ozvala taky. Dokonce se u nás v okolí pohyboval,prostě magor. Ale měl smůlu, my jsme ještě větší blázni,na nás si takovyhle jen tak nepřijdou 😁
Nerikam, ze to tak kamaradka musi nutně mít, ale byla jsem také ve "zlaté kleci" a mela jsem 2 kamaradky se stejne zajistenymy partnery. Jedni skončili v dvoupokojaci na sidlisti (krach firmy) druzi se rozvedli kvuli nasili a neveram a my jsme tez po rozchodu.. znackovy hadry, drahý auta nebo vilky nejsou meritkem štěstí. Jednou jsem se na jedne "akci" seznamila s otrhancem. Neoprela bych si o nej ani rezave kolo. Ale neuveritelne prijemny, skromny,inteligentni muž. Odjel z tama v novem lamborghiny ( a jeste mi vysvetlil, ze lambordžíny se vyslovuje kafe, ktere ti v prodejně lamborghiny klidne udelaji 😂 )
Myslim, ze se v tobe nahromadily vsechny ty krivdy a tím těhotenstvím pretekl pomyslný pohár.. byla by škoda ztratit kamaradku, kvuli závisti. Přátelství jebto nejdražší, co můžeš mít. Praveho kamarada si nekoupis za nic. Kamarady musis "sbírat " cely zivot a pečovat o ně...
Rekla bych, ze to je hlavne o tom diteti. Kdyz se clovek tak dlouho snazi a jini to maji bez prace, zacnou pak vadit i drobnosti, ktere do te doby nikdo neresil. Mozna ma spoustu veci lehcich, ale urcite nema dokonaly zivot. Nevim, jak moc blizka kamaradka to je, jak moc znas jeji soukromi. Ale verim, ze i ons resi sve problemy. A pokud ne a ty to vis, pak se clovek musi smirit s tim, ze zivot neni spravedlivy. A mnohdy je to o tom, ze kdyz se cloveku v necem dari, tak vyzaruje neco zajimaveho a tim na sebe pouta dalsi a dalsi zajimave lidi.
Ty mas moznost bud si to zkusit sama v sobe srovnat (ale to je dtrasne tezky v tvoji situaci) a nebo s ni omezit kontakt.
Ja mela kamaradku, stejne starou (35), ktera nema ani pritele a hrozne by chtela rodinu a nikdy nemela dlouhodobejsi vztah. Kdyz se mi po sedmi letech snazeni narodil syn, bylo znat, ze kontakt omezila a cim byl starsi, tim vic se mi vyhybala. Az se nase cesty uplne rozesly. A ja ji vlastne chapu, protoze mne by to v jeji situaci taky nebylo prijemne.
Já si myslím, ze to, ze ona má vše dokonale a ty to tak citis, je to, ze ona má pozitivní mysl a tak na tebe působí. Pak ti přijde, ze ji vše vychází. Mám to totiž podobně. Jsem pozitivní a spousta lidi si mysli, ze se mám luxusně. Asi ano, v mem úhlu pohledu. A jsem šťastná za to, co mám. Mám lepsi auto než kdokoliv, nejnovější mobil, PC, skvělého chlapa, dvě úžasné deti. Ale jsem pokorna, vím, ze to tak nemusí byt porad! Proto se moc nerouham a ani v okolí nechlubim. I na tebe se usmeje štěstí! Věř.. stejne je to největší štěstí mít zdravy dítě😘 a láska mezi dvouma.. trema, čtyřma.. deti se mi podařili skoro ve 40ti a poradny vztah v 36 letech.
Myslim, ze to neni zavist, spis bolest a smutek. To je normalni. Ale - nikdy nevis, co je za zdmi jejiho bydliste, ne vse, co vypada dokonale, takove je.
@amazonkajanik no s tim vodovodem to vidis trochu idealisticky. My se na vesnici razem icitli ze dne na den k pulrocnimu decku nez vody, ve studni fosla. A jedina moznost byla vyvrtat vlastni vrt, na jtery jsme musrli schrastit spoustu penez a doufat, ze neco na placku 5x 5 m najdou. Ono se to zda, ale fungovat u ditete bez vody to nejde. Tahali jsme v zime bareli z obecni studny, kolikrat sr i zahrabali autem, debilni sousedy kvuli kterym to taky bylo se nam smali a mesic a pul zit takhle. Kdo nezazije nepochopi. Nejsem zadna fiflena ael nedalo se to, dost mi to vzalo psychiku. A obec nema vunec povinnost ti tam pristavit cisternu. A kdyby nam tam vodu nenasli, nemame kde vrtat a budem mit barak bez vody. Jinak souhlas s ostatnim a obdiv.
Takovejhlech pipin je plnej instagram. Pak tam na me vyskoci fotka nemocneho ditete s leukemii, nektere clanky, kde deti boj s nemoci bohuzel prohrali a jsou mi vsechny tyhle mindy ukradeny. Tak se na chvili odlucte s touhle typkou. Treba ti to pomuze. Zavidela bych ji taky. Ja blbec mam z ruky do huby a jeste davame s chlapem na charitu. By me zajimalo kolik daji tihle prachaci nemocnym lidem.Clovek si nevybere... tobe drzim pesti, mimi budete mit, jen to chce trochu casu a pomoc doktoru.
@biedronka10 tak oni u té hajenky mají studnu,takže by se dalo tahat cerpadlem. Jenže nemají elektřinu,tak buď špinavá a drahá varianta-agregát,nebo větrná a solární energie
Drive jsem taky par lidem zavidela. Hezci telo, vice penez, peknejsi bydleni...cokoli. S postupem casu jsem si nastesti uvedomila, ze kazda mince ma dve strany. My vidime jeden aspekt zivota, ale nechodime v botach toho druheho a nezname jejich bolistky - a kazdy nejake ma. Proto jsem zacala orientoval energii do prace na sobe v oblastech, kde vim, ze mam rezervy, namisto uzirani se zavisti. Doporucuji.
Krátce a stručně ... Někdo má na kontě a někdo zase v srdci.