Ahoj ,Dobrý den
Potřebovala bych znát váš názor.Zakoupila jsem si různé závěsy v Ikea do celého domu,ne ty nejlevnější,v rozmezí 600 až 1300 za pár.Závěsy vyprala na 40 stupňů,nechala zkrátit,všude v domě měly být dlouhé cca 240 cm,počítala jsem i s předepsanou srážlivostí a pár centimetrů k délce přidala.Po zkrácení švadlenou jsem je nechala vymandlovat.Dneska jsem je šla věšet a na jednom okně jsou závěsy 5 cm nad zemí,někde 3 cm přesahují a jeden měří dokonce 250 cm.Volala jsem švadleně a ta tvrdí,že to pořádně měřila,že to je tím mandlováním a že jsou ikea závěsy nekvalitní.Na mandlu zase,že se jim to nikdy nestalo,aby se po mandlování srazily,vytáhly.??? Tak kde je chyba?Delší závěsy zkrátit jdou,ale co ty krátké?Chápu že se může něco posrazit,či vytáhnout,ale rozdíl mezi nejdelším a nejkratším závěsem 16cm mi přijde jako úlet,i když je každý z jiného materiálu.
Díky Eva 🙂
Juknete na štítek co se může a co ne...ale i kdyby...chybu ikea nepřizná hodí to na mandl...a ano jsou to sunty, stejně jako 99% dalších vwci v ikei... vyhozené peníze
@soyevita Tahle možnost mně nenapadla,protože nevím,jestli to zkonila švadlena,nebo kdo.Ty jedny který jsou naštěstí delší asi zkazila.viz foto. jaký je v nich rozdíl.To ať mi netvrdí,že je to praním.A ty krátké bych mohla zkusit vyreklamovat,protože ze švadleny dostanu max peníze za šití,ale štve mně to ježdění a vyřizování a stejně nemám co pověsit ☹
@lajla Normálně praní na 40 C a žehlení vysoká teplota.Srážlivost max 4%.Závěsy z ikea jsem měla už dřív a malinko se srazily,ale v řádu 2-3 cm za celou dobu.Já v Ikea nakoupila jen závěsy a nějaký nádobí.I když nemyslím,že je tam všechno úplně blbý...ale to je koncept,až tě to omrzí,prostě to vyměníš.
@countygirl No zkusila bych vyreklamovat,pokud se srazily při správném praní víc,než měly.
V Ikee by neměl být problém