Ahoj, chtěla jsem se prosím zeptat, jestli se někdo setkal se stejným problémem. A tedy, že na ZŠ, kterou navštěvuje dítě, uzavřeli kvůli COVID-19 školní družinu. Jak situaci řešíte?
@nikol_mumtobe Ahoj,synek v září jde poprvé do školy a také se bojím,že družinu zavřou...já bych to asi musela řešit změnou povolání,neb dělám kr- dl týden 12 h a nemám pravidelné hlídání.Vám se stalo,že už víte,že družina bude zavřená?
Školku jsme vyřešili v našem městě a jsem ráda, že děti nikam nemusím vozit, navíc je tu dost vzdělávacích aktivit, pomůcek a stavebnic. Učí zde i angličtinu pro nejmenší.
To musí být blbé☹ Apelovala bych na ředitele školy popř. na zřizovatele (to bývá většinou obec), že družinu potřebujete a jste připraveni nést i rizika toho, že se budou setkávat děti z různých tříd. Ono totiž ta doporučení jsou taková těžko realizovatelná, umím si představit, že někteří ředitelé ze strachu, že nemohou těm doporučením dostát a aby si rodiče nestěžovali, šli cestou uzavření. Ředitel a zřizovatel musí vyjít vstříc přáním rodičům, pokud vás bude víc, věřím, že budou vaše požadavky řešit.