Zápach v myčce. Jak ho odstraním?

marzim
26. srp 2011

Prosím o radu, poslední dobou mi začala strašně zapáchat myčka. Používám stále stejný přípravek Somat gel, jednou za čas použiji čisič Calgonit, ale stále se nemohu zbavti toho smradu. Nejhorší je to, když začnu do myčky skládat nádobí ráno a mýt ho chci až večer, až když je myčka plná. To po otevření padám. 😖 A takové ty závěsné vůně, všechny voní po citrónech, z toho už je mi taky blivno, protože to nádobí je pak děsně načíchlé citrónem a hlavně jsou strašně drahé a dlouho nevydrží.
Někde jsem četla vyčistit octem - nevíte jak? Kam ten ocet nalít atd?
Děkuji za jakékoliv vychytávky a rady.
Jinak myčku máme asi 8 let - Fagor

jijitka
27. srp 2011

@marzim řekla bych, že ti nezapáchá myčka, ale spíš to nádobí v ní. Tedy jestli nesmrdí i po vyprázdnění 😉 V těhle vedrech se není čemu divit. Asi jsem ti moc neporadila 🙂 , ale přece jen - ty závěsné vůně před mytím vyndavej, taky mi strašně načichalo nádobí (zvlášť plast, z toho to bylo cítit snad měsíc 😝 ).

domka1
28. srp 2011

marzim, měla jsem taky ten problém,když jsem používala pořád jenom Somat (buď gel nebo tablety). Pak jsem začla přípravky střídat (Calgoni,Jar) a myčka nesmrdí. Myslím si,že je to tím Somatem. Občas ho ještě koupím,ale už ne tak často 😕

marzim
autor
28. srp 2011

@jijitka No ona smrdí i když je prázdná, ale s tou vůní - to bych mohla zkusit. Před mytím to vyndat, protože přesně jak píšeš, z plastu to je cítit strašně a dlouho.
@domka1 No já už to taky teď začala střídat - dostala jsem od známé tablety od Amway, ale je to pořád stejný.

jijitka
28. srp 2011

@marzim tak potom jedině vyčistit uvnitř všechno co jde. Rozebrat filtr atd...