Ahoj, dnes jsem to neodhadla a uvařila jsem malýmu velký množství rýže. Chci se zeptat, jestli některá z vás nemá zkušenost se zamražením rýže. děkuju.
to jsem jeste nezkousela,ale zkus to zamrazit a az to rozmrazis tak to okostuj a uvidis jestli to bude jedli... 😉
v klidu ji zamraž, dělám to běžně, po rozmražení je chuť stejná 😉
Tak prima, zkusím to. díky!
lenkaha: ahoj. já bych to nemrazila. před rokem jsem dělala kurz v zahraničí na výživu a tam nám doslova zakazovali zmrazit rýži. ani ohřívat by se neměla.
Já když pro malou navařím maso-zeleninu do skleniček dopředu, tak to zamrazím. A kolikrát je v tom přidaná rýže (i těstoviny, brambory...cokoliv)...Proč ne? To jsem neslyšela, že by se to nemohlo...
....Je jasné, že jako každá potravina zmražením a ohřátím to nějaké živiny ztratí, ale nic tragického, že bys to pak malému nemohla dát se s tím nestane...
Také normálně mrazím udělané skleničky, jak píše kalo, a rýže je v pohodě, chutná stejně. Jediné, co nemrazím ve skleničkách, je brambor, ten chutná nějak podivně. Celkově se brambory mrazit nemají. 😉
kalo: bohužel si nepamatuju důvod, proč by se to tak nemohlo dělat - asi jsem byla vzorna studentka kurzu 😖 ale taky jsem byla překvapená, proto jsem si to zapamatovala...
Kopcik: je to možné...já slyšela, že se třeba "NESMÍ" mrazit ani nic z mouky /konkrétně pečivo/...nevím proč, ale jediný důvod mě napadá, že se tím změní složení potraviny....
my mrazíme pečivo a chutná po rozmrazení stejně 🙂
O bramborách vím, že po rozmražení jsou bleee 😝 Rýži zkusím a dám vědět.
nemrazím ani pečivo ani nic, ale okolo mě to dělá spousta lidí...nic špatného na tom určitě není, ale já mám raději čerstvě uvařené 🙂 zamrazuji jen omáčky-občas
podle mě jde zmrazit úplně všechno, ale jsou různé doby uchování.
Hlásím, že rýže po rozmrazení je úplně normální. Jak chuťově, tak vzhledově. 🙂
Ahojky,to sice nemám,ale myslím,že to bude v pohodě.Já bych to zkusila,myslím,že se tomu nic nestane 😉