Zákaz prodeje dětských věcí. Jaký na to máte názor?

klokanka31
17. bře 2021

Jak se stavíte k vládnímu opatření, že se nesmí prodávat nejen hračky, ale i třeba dětské oblečení? Včera v jednom obchoďáku byly zapáskované dupačky, dudlíky, dokonce i nočníky. Jako mně se to zdá už vrchol, lidi si můžou koupit chlast, cigarety, ale dítěti nekoupím ani pitomý dupačky? 🤔

leniczka23
17. bře 2021

Je to postavený na hlavu, souhlasim, ale mě to nijak neomezuje. Co potřebuju objednám na netu.

barumrallyebum
17. bře 2021

V nasem state deti nikoho nezajimaji, nemaji totiz volebni pravo. Jinak ja objednavam obleceni pres net, hracek mame dost z minula. Jinak zkus zazvonit na vietnamce, otevrou ti a maji vsechno.

nanyh
17. bře 2021

Jsem stejného názoru jako ty. Ale Češi by se zhroutili, když by se neprodával chlast. Ale zvládám objednávat na netu pro malou.

jana_zofie
17. bře 2021

Skoro vse jde vyresint eshopem. Az na boty. Tim me strasne stvou.

ellyem
17. bře 2021

Mám stejný názor 🙏 Hlavně mě štve, že jsou zakázané přejezdy mezi okresy, nic se pomalu nesmí kupovat, ale na dovolenou do Egypta a na Zanzibar můžete 🙂

nita1984
17. bře 2021

Nejen děti, ale já jsem v pasti i jako těhotná. V pátek pohřeb a nemám co na sebe. Ve 34tt se fakt do svého běžného oblečení fakt nevejdu

catellen
17. bře 2021

Můžeš koupit online na eshopech.

michaela666
17. bře 2021

Nákupy na mimina se dají v pohodě zvládnout. Horší to je se staršíma dětma, tam se objednává hůř - různé střihy, ne všichni mají stejné číslování a koupit takhle boty musí být fakt na nervy. Prostě Kocourkov tady máme. ☹️

klokanka31
autor
17. bře 2021

To já kupuju vše po eshopech co potřebuju, ale s oblečením to je těžký, mám dost zkušeností s tím, že to číslování je všude jiný. Dokonce z jednoho eshopu mi poslali úplně jiná čísla než jsem objednala. A než teda uznali reklamaci, pak než poslali peníze zpátky... 😒 jak u blbejch.

zuzkasim
17. bře 2021

Je to úplně na palici☹ Syn vyrostl z poslední dětské velikosti, pánské věci ještě neměl, takže si fakt netroufnu objednávat, nemám s pánskýma velikostma zkušenost a kalhoty rozhodně musí vyzkoušet. Vlastně je štěstí, že nikam nesmí, protože jsou mu dobře jen tepláky, které mu ušiju. Bundu nebo rifle šít nechci, přece jen má už své požadavky. Letos jsem pro něj nemohla ještě nic koupit, vyrostl fakt dost náhle, takže se to týká nejen malých dětí. Chápu, že je potřeba lidi udržet bez srocování, ale přijde mi jedno, jestli jdu nakoupit do Alberta nebo do C&A. Kdybych věděla, že to vydržíme do konce března a pak se otevře, člověk má aspoň vidinu toho konce, jenže žádná vidina není☹ A to nemluvím o botách!

kevi1
17. bře 2021

@ellyem tak to ma logiku, lebo vsade bezpecnejsie jak v CR 😀

kevi1
17. bře 2021

Njn, lebo dospely clovek nutne potrebuje cigaretu, dieta sa bez dudlu ale ocividne obide..

ellyem
17. bře 2021

@kevi1 No strašně 😀

jelenice_zavodnice
17. bře 2021

@ellyem Jsou zeme, a prave spousta dovolenkovych destinaci, ktere covid neresi. Kdyz netestuji, nic nenajdou, mohou na to lakat turisty a delat si skvelou reklamu. V lete bylo nekolik afer kolem toho, ze turiste se v urcitych zemich testuji jen naoko. Udelaji ster a razitko negativni. Jen ten proces mezitim se jaksi vytratil, z nedostatku financi, kapacity i lidskych zdroju. A pokud se i nejaka destinace dokope k tomu aby pouzivala antigeny, tak vime, jak jsou spolehlive. Viz. momentalne Japonsko a blizici se olymp. hry. 😀

kevi1
17. bře 2021

@jelenice_zavodnice no neviem, my sme boli v lete v Skotsku a na Korzike a teda opatrenia tam boli horsie jak u nas - o dost prisnesie, v Skotsku boli zatvorene pamiatky, do restiky si sa zapisoval jak blb, ruska povinne. Na Korzike dokonca povinne ruska vonku na vsetkyhc frekventovanych miestach, v hoteli boli rozostupy neskutocne, dohliadali na to aj na plazi (nastastie Korzika nebola plna), v bufete si si nemohol sam nabrat jedlo a podobne.
Teraz sa chystame na Maledivy, letime s Qatarom, podmienkou je negativny PCR aj ked prave prekonavame covid (ziadne potvrdenie o prekonani), ruska na hube cely cas. Na Maledivy chcu test pre deti starsie jedneho roka, nemozes sa poriadne rpesuvat medzi ostrovami, ked pojdes z jedneho ubytovania do druheho, musis to oznamit vlade a ist na PCR test, ci co, vycestovat z krajiny nesmies bez PCR testu a po navrate do CR je snad zo vsetkych ne-europskych krajin povinny PCR test, 5 dnova karantena a potom dalsi PCR test. Aj pre nas co sme v 90 dnovej imunite. My sme chytili uz druhykrat covid tu a to nikam nechodime, vsade s respiratorom, pochybujem, ze by sme ho chytili na Maledivach alebo dovliekli sem pri tych prepravnych a vstupnych podmienkach, co vsade su.

jjasmina
17. bře 2021

Nelíbí se mi to, ale veci jsou tak jak jsou a kvůli tomu se opravdu rozčilovat nehodlám

jelenice_zavodnice
17. bře 2021

@kevi1 Ja jednoduse neverim, ze zeme jako UAE, Tunis, Egypt, Zanzibar a jine chude zeme budou poctive testovat turisty a personal kdyz maju minimum zdrav. kapacit a uroven takovou jakou maji. Zanzibar se tym ani netaji, ze covid neresi vzhledem ke svemu demograf. medianu. A kdyz si to v lete dovolila i evropska zeme jako udajne Recko, tak jsem iluze ztratila uz davno. Jo, spicka jako Quatar Airlines si nemuze dovolit prenaset na palube covid ale co se deje v letoviskach, hotelech, barech a atrakcich pro turisty, je vec jina.

kevi1
17. bře 2021

@jelenice_zavodnice tak zanzibar sa pre to zakazal.. Ja som vyberala tak, aby sa mi to zdalo bezpecne jak v lete, tak teraz a vzhladom na to, ze mas pri navrate z rizikovych krajin nakazanu karantenu a pcR test v CR, tak neviem co to vsetkych tak rozculuje. Ja radim kazdemu kto moze vycestovat, lebo fakt sa clovek nakazi skor tu. Ved sme cislo jedna covid krajina na svete a rozhodne netestuje zdaleka najviac.

jelenice_zavodnice
17. bře 2021

@kevi1 Nevztahuj si to na sebe a nemusis se omlouvat za to, ze nekam cestujes, ja nic nepsala o tom, ze nikdo nema nikam cestovat a vsichni maji drepet doma, tak klidek... 😀. Cestuj si kam chces kdyz je to povoleno, je to tvoje vec, ja ti to vycitat nebudu. Ja jenom uvadim, ze spousta zemi se hraje na to, ze u nich covid neni protoze ho neresi. A ze ma CR opatreni pri navratu je pravda, ale stat to nechava bez kontroly, takze spousta lidi se tim neridi pokud nejsou prinuceni se nechat otestovat alespon na letisti. Ale pozemni hranice jsou otevrene a nehlidane z CR strany, takze tech lidi, co nedodrzuji vyhlasku je dost. Jedine omezeni je ted to omezeni okresu, takze je sance, ze pri ceste z videnskeho letiste do Prahy te nekdo zastavi a zapise si udaje.
Jinak, hodne zdravi, pochopila jsem, ze prave se peres s covidem 😀

jako_mala_holka
17. bře 2021

Štve mě to, sice nakupuju většinou na netu, ale třeba čepičku na jaro chci koupit a to bych radši koupila normálně v obchodě, ne každá ji dobře sedí a paní mi tam navíc pořadí...to je jak u starších dětí třeba boty, to je ještě horší... Na hlavu no 🙄

malanoha
17. bře 2021

Uz me to taky doslova sere! Nebavi me furt neco objednávat online, podporovat prepravce a x dni na to cekat! At si taky objednaji kuraci cigara online! Deti budou potrebovat jarni boty. Sobe to lajznu pres net, kdyz mam lety provere, co mi z ktereho obchodu sedi.. Ale pro deti je to tezky a nemam na to naladu neco strilet od boku a pak to vracet jak blbec🙄 Me by zajimalo, co by bylo, kdyby byla stejna situace pred dvaceti lety, kdyz jeste nebylo bezne mit internet a pocitac v kazde domácnosti.. Taky by nechodily deti do skoly? Urcite ano.

inkheart
17. bře 2021

Zrovna ten nočník mi přijde jako vrchol, vždyť plenky jsou pořád dostupné.. Tak proč ne nočník?🤔

kevi1
17. bře 2021

@inkheart no, vies jak... pleny pre dospelych tiez kupis, ale zachod len online...

inkheart
17. bře 2021

A nočník jsme zrovna teď potřebovali. Nechtěla jsem platit 100 Kč poštovné za nočník za 150 Kč, tak jsem mrkla na fb marketplace v místě mého bydliště a vyřešila to tak.... Protože ano, přes net se dá objednat, ale kolikrát to leze do peněz skrz poštovné..

hojda
17. bře 2021

Doporučuji si najít na fcb nějakou místní swapovací skupinu, tam se dá sehnat skoro vše, takové ty drobnosti, které se nevyplatí objednávat. Seženou se i úplně nové věci. Funguje to výborně🙂.

mourovatakocka
17. bře 2021

@klokanka31 Oblečení kupuju stejně po bazarech, nekupuju nové prakticky nikdy. Raději kupuju vše od lidí a ne z řetězců. Horší budou boty, kupujeme na jaře a tohle odmítám kupovat přes internet, sama musím zkoušet, natožpak na dceru. Muž si kupoval boty včera u Asiatů, zaplať pánbůh za ně, měl už děsivě děravé tenisky. Takže oblečení a boty problém, stejně jako papírnické věci na tvoření. Chlast a cigára žádný problém. Když jedeme za hranice města za moji mámou, venčit její psy na pole, připadám si jako zločinec přejíždějící hranice světa. Ale pro někoho není problém jet do zahraničí se opalovat. My se doma testujeme, když máme jít na návštěvu, jiní lidi chodí na demonstrace a na párty do bytů. A já se jim vlastně nedivím. Dneska mi sousedka povídala, že jeden pravnouček má sedm měsíců a ona ho ještě neviděla. Legrační doba plná paradoxů.

snahnah
17. bře 2021

Teď jsem objednávala z HM....trička 98/104, mikinu 110/116. Mikina je stejně velká, jak ta trička 🤷 Nevědět, že zrovna tenhle typ mikin mívají menší, tak musím vracet 😡
Boty na mladší objednávám přes net BF, obyč na odrážedlo potřebuju vyzkoušet. Už teď se toho děsím 🤦 o starším ani nemluvím....
A ještě perlička, do druhého obchodu v katastru obce vede silnice přes jiný okres a samozřejmě tam stojí policajti nebo vojáci, kteří nepustí 🤣 takže teď všichni jezdí polňačkou, která je místy úzká sotva na jedno auto 🤷 starosta na to sere 🤦
Jak jsem si dělala na začátku zimy srandu, když jsem malé ušila rukavice, že na jaře budu pro změnu šít sandály, už mi to vtipné nepřijde 😔

misina321
17. bře 2021

Souhlasím tady s většinou. Je to na palici. Ano, téměř vše se dá objednat online, ale je spousta věcí, který je dobré si vyzkoušet/prohlédnout/osahat. Navíc platit poštovný a pak když to není podle představ, tak platit druhý poštovný při vrácení zboží. Pak věci,co stojí třeba 50 Kč. To se prostě ani nevyplatí. Jasný, že není dobrý, aby lidi bůhzdarma korzovali po obchodech, ale podle mě by stačilo to omezit počtem osob v obchodě. Jít nakoupit jídlo ve špičce je něco šíleného, proč nemůže být otevřeno ostatní. No stejně to neovlivním tadytim plácáním, ale postěžovat si tu můžu ne?😂 Navíc až to pak otevřou, tak se tam zas lidi nahrnou najednou, protože prostě každý už za ten půl rok má spoustu věcí na seznamu, co potřebuje koupit...
A k tomu cestování, všem to přeju, taky bych ráda jela. Ale je pravda, že když vás test opravňuje cestovat nebo chodit na fotbal, tak proč by prostě lidi klidně s testem nesměli do obchodu. Logika už dávno neexistuje v tadytom státě 🙈

klokanka31
autor
17. bře 2021

@jako_mala_holka Já naštěstí stihla koupit jarní čepičky ještě když to bylo povolené 🙂 to se fakt nedá kupovat po eshopech.

klokanka31
autor
17. bře 2021

@inkheart A když se nějaké věci musí vracet, poštovné nikdo taky nevrátí 🤔