Hezký den. Dnes jsem na jistotu udělala objednávku v polském eshopu a myslela jsem si že snadno zaplatím, jenže teď sedím u internetbankingu a vůbec nevím jak to mám zaplatit. Prosím kdo má Fio a posíláte běžně zahraniční platby přes jakou službu internetbankingu to posíláte? Zkoušela jsem "zahraniční platba" kde to po mně chce i jméno příjmení ulici město toho příjemce a to samozřejmě nemám. "Tuzemská platba" to je platba do ČR. A "europlatby" v eurech a já to potřebuji zaplatit v korunách. Objednávku můžu ještě zrušit a zkusit zaplatit přes PayPal to bude asi snadnější. Ale docela mě zarazilo, že si s tím u Fio nedokážu poradit. Předtím jsem měla Českou spořitelnu a to bylo mnohem snadnější, běžně jsem platila platby v amerických eshopech. 🙄🙄🙄
@danvitka
zaplatila bych pres paypal nebo pokud to jde primo kartou
Děkuji za rady, nakonec mi bylo doporučeno neposílat pokud nevim adresu a nakonec to byl fakt pochybný eshop 🙄
@danvitka Pokud platíš převodem, tak to je Zahraniční platba, adresa příjemce (tj. toho provozovatele e-shopu) musí být na faktuře, takže to tam dohledáš. Nic na tom není. Akorát je teda výhodnější zahraniční objednávky platit kartou, pokud nemáš euroúčet, to je bez poplatků za transakci.