Když čtu diskusi níže, zda říct na žádost o ruku ano či ne, v komentářích se objevuje situace, že muž požádá ženu o ruku o vánocích, nebo ji dá zásnubní prsten o vánocích jako dar, překvapení, pod stromeček. Stalo se vám to a co si o tom myslíte? Mně samotné se to stalo, nakonec to nedopadlo, ale živě si vybavuji, jak nepříjemná situace to pro ně byla, protože jsem s tím nepočítala, nebyla jsem si jistá, že si ho chci vzít a bylo to před dceroui z předchozího vztahu, těžko se říkalo ne. Z toho muže se nakonec vyklubal majetnický člověk, žárlivec, se sklony k domácímu násilí. .
Mě ten můj blázen požádal ani ne po třech měsících od prvního rande 23.12. na Staromáku pod stromem. A já magor řekla ano a jsme spolu 9 let, máme dvě děti a i když krize byly, protože jsme se vlastně vůbec neznali, tak myslím, že jsme to vyladili 🙂 I když člověk nikdy neví, co přinese budoucnost. Obecně si myslím, pokud ten chlap si fakt není jistý, že na to tak ženská čeká, tak zásnuby o vánocích nejsou úplně nejlepší nápad 🙂
Já obecně nemám ráda, když jsou zásnuby prezentovány jako "dar pro ženu," tzn. ať už Vánoce, narozeniny, samotnou by mě to nepotěšilo.
Pokud jsou ti dva na stejné vlně, tak o Vánocích je to hoooodně romantické, ale já osobně nejsem na velká romantická gesta. Nelíbí se mi žádost o ruku na svatbě
@pipi_puncocha mám to stejně, byla bych možná až naštvaná, přijde mi to jako sfouknout dva v jednom, protože se mu nechtělo vymyslet nic lepšího..
dostala jsem prsten a žádost 20.12. v den prvního utz našeho staršího 🙂
Manžel mě požádal o ruku na Vánoce po roce a půl chození a roce společného bydlení. Tušila jsem to, měla jsem radost a okamžitě řekla ano 😂 jsme manželé 5 let, máme 2 děti. Jinak jsem pod stromečkem normálně měla dárky, prsten byl navíc 😉
Já ho nedostala pod stromeček, ale dostala jsem ho když jsme ráno zdobily stromeček 🙂. Jako čekala jsem to spíš, že to udělá jak někam pojedem mezi svátky, ale i tak to bylo krásný a do roka jsme se vzali 🤍.
Hele, ja asi budu se svym nazorem v mensine, ale mne cely princip zadosti o ruku, jeste jako prekvapko a natoz o vanocich, prijde pro zenu naprosto degradujici... Kdyz s nekym jsem, jednam s nim na rovinu a to stejne ocekavam. Je to muj nejblizsi, nejduvernejsi pritel, kdyz s nim planuji budoucnost, planuji to s nim - ne za jeho zady, potaji. Takove to cekani - pozada, nepozada, ja mam rict ano, nemam... Nevim, prijde mi to pro ten vztah nerovne.
Taky je dulezite si ty veci ujasnit od pocatku, byt na stejne vlne- jestli deti, kdy, jestli svatbu, kdy... Pak se tady mnozi diskuse, ze on se po x letech na deti neciti, nebo ze ona by se vdalavala, maji dite a on nechce snatek, protoze se stejne rozvedou a pod. Je mi z toho uplne ouzko, jak se zeny jeste dnes degraduji, ponizuji sany sebe..
A nazor, ze zeny, ktere nepovazuji snatek a zadost o ruku za dulezite nebo to odsuzuji, by se rady vdavaly, ale nikdo je nechce, neni opravdu muj pripad. Jsem vdana, stastne, o vsem dulezitem si vzdy normalne promluvime - spolu veci naplanujem a kdyz neni shoda, tak se bud hleda kompromis nebo jeden, pro ktereho je ta vec mene dulezita, ustoupi.
Mně se to nelíbí, já si myslím, že by se neměly míchat Vánoce a zásnuby dohromady. Obojí může být krásným zážitkem, ale k sobě se mi to nehodí. Zásnuby nejsou dárek pod stromeček.
@janedv Mluvis mi z duse! Pred svatbou jsem pro inspiraci casto chodila na beremese, kde se to hemzilo diskusemi typu: "chci se vdavat, ale on me jeste nepozadal, co mam delat?". A odpovedi byly vetsinou takove, ze nema tlacit na pilu, chlap potrebuje cas, ma naznacovat, aby mu to doslo, apod. A ja si rikam, proc jako? Chci se vdavat, tak mu to reknu a promluvime si o tom. Proc mam cekat, az se muz rozhodne, ze je spravna doba? To bychom si meli stanovit spolecne... Takze me by zadost o ruku pod stromecek potesila ve chvili, kdy bychom uz o tom predtim mluvili a dohodli se, a tahle zadost by uz byla jen takova romanticka formalita. Ale zas bych se nehroutila, kdyby ta zadost neprisla vubec. Vzdyt jsme se uz domluvili. 🙂
Cítila bych se asi úplně stejně blbě...já dostala prstýnek na procházce pod rozkvétajícím stromem (byl březen), jen tak, spontánně, po půl roce chození, absolutně nečekaně...pak mi tehdy přítel řekl, že ho měl koupený k narozeninám, které jsem měla za tři týdny...a na té procházce nahmatal krabičku v kapse a nemohl vydržet mi jí nedat hned a hlavně v tu chvíli, kdy se mu to prostě líbilo...že aspoň nebyl nervózní, když o tom moc nepřemýšlel, co říct a tak :D Bylo to pro mě určitě hezčí než kdyby to nechal k nějaké příležitosti, v mém případě narozenin...
No a pak jsou lidi jako moje sestra, kterou požádá přítel o ruku v Benátkách a ona ho pošle do háje, ať vymyslí něco romantičtějšího. Mně řekla, že jsem idiot, když jsem kývla, že to je strašná nuda, že nic nevymyslel. Já říkám, že naopak, že o tom to vážně není dělat kolem toho komedie :D
Čili závěrem, asi bych ano řekla, ale nadšená bych z toho provedení nebyla.
@sarkoc A on ji pak taky poslal do háje?
@katherinka33 ne, jsou spolu už asi 12 let
Ano, dostala jsem zásnubní prstýnek jako dárek po třech měsících vztahu. Jsme manželé sedm let, čekáme druhé dítě a neměnila bych. Ale my už byli stáří a rozumní a tak nějak jsme se na tom, že se vezmeme domluvili
S bývalým se mi stalo, že jsem od něj po 5 letech vztahu dostala k Vánocům prsten. Když jsem rozbalila krabičku, ihned mi řekl, že to není zásnubní prsten a nemám to chápat jako žádost o ruku. Pak mi vysvětloval, jak se od sebe normální a zásnubní prsten rozeznají. Po pár dnech mi dal další krabičku s tím, že koupil ještě jeden prsten, že se mu v tom zlatnictví hrozně líbil a nemohl ho tam nechat. Ten už odpovídal vlastnostem snubního prstenu, ale žádná žádost při předání nepadla. No a za pár dní jsme se rozešli 🙂 Takže zásnubní prsten s žádostí je ještě fajn, horší je prsten, u kterého vám partner vysvětluje, že si vás nechce vzít 😀
Jinak mám kamarádky, co dostaly zásnubák k Vánocům nebo narozkám a přijde mi to trapný.
@sarkoc Zajímalo by mě, co je to za druh chlapa ten švagr, protože kdybych tohle dělala já z podobného "rozmaru", tak jsem asi navěky svobodná. Jako můj muž by už nepřišel a myslim, že by si i zabalil...
@sarkoc A jak nakonec vypadala ta romantičtější verze požádání o ruku?
Zazila jsem dokonce to, ze se par domluvil, ze se vezmou, cela rodina to nejak off-record vedela, ale museli jeste pro vsechny sehrat divadylko s oficialni romantickou zadosti pod stromeckem, nez jsme mohli zacit gratulovat....🤦♀️
Ja na tohle taky nejsem😀
@katherinka33 ještě nijak 😁 asi 7 let už to nejspíš vymýšlí 🤦 nebo se boji chudák 🤣 my se moc nevidame a sestra není zrovna sdílný typ, tak podrobnosti nevím, ale jejich vztah je minimálně zvláštni 🤷
@katherinka33 osobně si myslím, že žijí spolu, ale v hodně otevřeném vztahu a vyhovuje jim to...on je dost extrovert a sebevědomý, ségra pravý opak, vůbec si nevěří a je hodně ticha...myslím, že on si z jejího rozmaru nic moc nedělal...a nebyla jsem v těch Benátkách s nimi, tak to vím jen z vyprávění...ono možná kdoví jak to bylo 🤷 každopádně je to jejich věc 🙂
@sarkoc Jistě, je to jejich věc. Každému tak, jak mu to vyhovuje. Děkuji, ze jsi mi to aspoň trochu přiblížila. 😉
Když jsem se dozvěděla, že moje babi umírá na rakovinu, zeptala jsem se muže narovinu, jak si náš vztah představuje dál do budoucna a vysvětlila mu, že bych ji na své svatbě moc ráda měla, protože jiný významný radostný zážitek již mít společně nebudeme, jestli by si i on dovedl představit si, se tak brzy vzít. Byli jsme spolu asi půl roku v té době a nebyl proti, bylo konec roku. Bohužel se její zdravotní stav rychle zhoršil, už by si nic neuvědomovala a takovou vzpomínku jsem mít nechtěla, tedy jsme svatbu odpískali.. Taktně jsem mu řekla, aby žádost o ruku odložil na někdy jindy, až se vše doma uklidní. Požádal mne o ruku o rok později na Štědrý den, když u toho nikdo z rodiny nebyl. A byť jsem věděla, že to někdy přijde, forma a datum byly krásným překvapením..
No takhle ... požádat na Vánoční den proč ne, ale za dvou podmínek. Za prvé chlap si musí být opravdu jistý že žena řekne ano (ideálně pokud už spolu tuto budoucnost řešili) jinak to mohou být docela zkažené Vánoce a nepříjemná vzpomínka. A za druhé, rozhodně ne pod stromek jako dárek pro ženu. Ikdyž teda vím minimálně o jedné babě které by to asi nevadilo 😂 ta dělala narážky o tom že by chtěla k narozeninám zásnubní prstýnek, po pár měsících chození, na večírku kde měl chlap všechny kolegy z práce (můj kolega)...bylo to fakt trapný 😂 to bylo myslím loni a už ho uhnala a jsou svoji 🤣 ale tak vypadají spokojeně 🤷🏻♀️😂
Dostala jsem zásnubní prstýnek pod stromeček a bylo to moc pěkné, vůbec jsem to nebrala tak, že jsem snad "ochuzena" o jiný dárek apod. Od jisté doby nelpím na materiálních věcech pod stromkem a prostě to nejvíc důležité se zabalit nedá. Takže ano, mně to radost udělalo, Vánoce mám ráda, byli jsme sami dva a vzpomínám na to dodnes.
Ja dostala také zasnubni prstýnek o Vánocích. Byl na stromečku a musela jsem si ho najít. Že by mi manžel ochudil o dárky si nemyslím. Má to dost těžké protože musí vymyslet darky k Vánocůma jelikož se jmenuji Eva tak ještě k svátku a aby to neměl jednoduché tak 16.1.mám narozeniny. Jinak letos jsme měli 11 výročí svatby a máme 2 krásné, zdravé dětičky.
@adela1399 Ráda jsem pobavila, teď mi to taky přijde hrozně legrační 😉 V tu dobu mi to ale přišlo docela smutný. Nechtěla jsem po něm svatbu, nechtěla jsem po něm prsteny, nečekala jsem na žádost o ruku, ale po 5 letech už jsem chtěla vědět, kam náš vztah směřuje. No, po těch Vánocích mě nasměroval ke konci 😀 Jó, to byly doby, byla jsem mladá, blbá, celý život před sebou a nevyzrálého mamánka vedle sebe...
A žádost o ruku od pozdějšího manžela byla taky docela originální. Když jsme spolu mluvili o budoucnosti, tak jsem na rovinu řekla, že nehodlám ztrácet čas s někým, kdo nehledá životní partnerku, že po čase budu chtít svatbu a děti. On mi na to řekl, že to chce taky, ale že chce nejdřív s partnerkou něco prožít a zjistit, jestli je ta pravá. Na otázku, jak dlouho mě chce testovat, řekla, že dva roky. Tak jsem mu na to řekla, že se ho za dva roky zeptám, jak jsem dopadla v jeho testech a pak uvidíme, co dál. Na výročí jsme šli na naše místo, kde jsme se dali dohromady, a tam jsem dostala prsten. A nic. Na nic se neptal, nic neříkal a já nevěděla, jestli je to jen dárek k výročí nebo co, nechtěla jsem zase dostat přednášku o prstenech jako kdysi od bývalého. Naopak on očekával odpověď ANO, protože mi přece mělo být úplně jasné, že je to žádost o ruku. Takže jsme z toho byli oba špatní, on se mě pak ptal, proč mu na to nic neřeknu, já jsem mu říkala, že se mě na nic neptal, tak nevím, na co mám odpovídat, že děkuju za dárek, že je krásnej 😀 Pak jsem mu ten prsten zase vrátila s tím, že se ten dnešek nepočítá, a jestli chce, tak mi ho může dát někdy znovu a rovnou mi u toho položit otázku, na kterou chce znát odpověď. No prostě trapnost nade vše, proti které je klečení pod vánočním stromkem úplně zlatý 😀
Tez jsme se zasnoubili o Vanocich. Uprimne jsem si to teda predstavovala jinak, ale jsem rada, ze k tomu doslo a je jedno co to bylo za den. 🙂