Zdravím dámy, omlouvám se předem za tak blbou otázku ale jsem vážně bezradná. Zjistila jsem že přítel pro mě potají shání zásnubní prsten... Já ale nevím jestli si ho chci vzít jako mám ho ráda ale nejsem si prostě jistá na 100%...nedovedu si představit mu říct ne..nechci ho zklamat. Řekla jste některá ano i když jste si nebyla úplně jistá? Nebo naopak odmítli? Přijde mi to hrozně krutý když vím že je do mě blázen mu říct sorry ale ja nevím asi si tě brát nechci. Říkám si že přinejhorším se dají zásnuby zrušit ale stejně😥 odpusťte si prosím hnusné komentáře já vím že jsem hnusná a zlá, ale nemůžu si pomoct a hrát přetvářky 😏
Hrozně jsem si přála, aby mě požádal o ruku. Když to udělal, okamžitě jsem se rozbrečela a souhlasila jsem. Pak se mi to ale najednou rozlezelo v hlavě a já jsem najednou nevěděla, dostala jsem strach z budoucnosti, z nového života. Nakonec jsem si ho vzala. Jsme svojí už skoro 4,5 roku a je to super. Nelituji 🙂 Záleží, čeho se bojíš? Proč s ním jsi? Dokážeš si představit s ním zůstat až do konce života? Mít s ním děti? Nebo teda uvažovala jsi o tomto ještě, než jsi zjistila, že tě chce požádat o ruku? Pokud ne, tak nemá cenu s ním ztrácet drahocenný čas vás obou. Pokud ano, tak tyto pocity můžou být jen určitý strach, kterého se dá zbavit.
Hele,my se milovali a milujeme dodnes. Ale chlap mě tak sral a jednou tak nasral (sorry,za ty výrazy,ale jinak to nejde 😂) že jsem si nakonec já klekla a požádala o ruku. Souhlasil, dokonce to nechal zopakovat na nahrávku,kdybych se chtěla jakože vykroutit. Otec se cítil dotčen,že jsme zasnoubeni a nepřišel ho postaru požádat o mou ruku 😊 a jsme zasnoubeni 8let a já řekla,že jestli se nevezmeme než uplyne 10rok našeho vztahu,že na to kašlu. To bylo 10.11. A máme rok a půl letého vytouženého syna 😉
Taky mě přítel loni o vanocich požádal o ruku. Miluju ho, ale svatba neni má priorita. Rekla jsem ano, ale na realizaci nechvatam. Oba jsme teď šťastní a v klidu 🙂 Nejsi hnusná, jen to máš jinsk než on. Když ho odmítneš, je velká šance že vztah půjde do háje.
Ja na tvem miste bych na to zavedla konverzaci co nejdriv a naznacila mu, ze se vdavat nechces. Aby si to s tim prstenem rozmyslel a ty tim padem se nedostala do situace kdy se budes muset rozhodnout. To bych udelala ja..
My jsme se brali přesně po dvou letech vztahu, hrozně moc jsem chtěla, aby se mě zeptal a byla jsem děsně šťastná, když to udělal. Teď budeme svoji rok, budeme mít rodinu a vše je úžasné. 😊
Tvůj přítel jistě bude očekávat souhlasnou odpověď a obrovskou radost.... Každopádně když řekneš ano, tak máš ještě pořád čas na rozmyšlenou, svatba není ze dne na den... Popřípadě i v té situaci můžeš hrát o čas... Třeba že chceš určitý datum, atd..... Pokud řekneš ne, i když ho máš ráda, tak už tam může být nějaký problém,prostě chlapi mají rádi své ego 😁
Záleží také na důvodech proč si nejsi jistá. Docela pomáhá vzít si papír a tužku a napsat si klady a zápory pro danou situaci. Když si to přečteš, tak ti to pomůže ujasnit si myšlenky. Já jsem si takový papír založila, když jsem začala přemýšlet, jak a kdy říct manželovi, že chci miminko 😁 a musím říct, že je to opravdu hodně užitečné. 😊
Kdysi jsem byla v podobné situaci. Vyřešila jsem to tak, že když jsme si jeden večer povídali, tak jsem nenápadně zavedla řeč na představy o budoucnosti. Dopadlo to tak, že jsme si navzájem sdělili, co očekáváme, já jsem mu na rovinu řekla, že bych se ještě v následujících xy letech vdávat nechtěla. On mi pak po dalších několika minutách řekl, že je rád, že jsem mu to řekla, že už sháněl prstýnek (celou dobu jsem teda dělala, že nic nevím). Pak jsme se tomu zasmáli, že aspoň ušetří a hotovo. Ještě jsme spolu pak asi rok byli, ale pak se naše cesty rozešly a myslím si, že dobře, že to tak dopadlo 😊
Tipuji, že většina chlapů si myslí, že většina holek touží po zásnubách a svatbě. Takže si myslí, že prsten a svatba, to bude obří radost. Takže fakt to chce si rozmyslet, proč si nejsi jistá. Zda ti na partnerovi něco vadí nebo je pro tebe svatba příliš velká odpovědnost, které se zatím bojíš. Pokud si vztahem nejsi jistá, tak je možná nejlepší jej ukončit. Pokud se bojíš odpovědnosti, tak se poptej pár vdaných žen, co si o tom myslí.
já kdysi chodila 6let s klukem, moje první láska, který mě o Vánocích před x lety požádal o ruku, jenže mě bylo tehdy 21 let a vdávat se/mít rodinu?...pro mě tehdy ani náhodou, přišlo mi to děsně brzo, vůbec jsem se necítila na děti, takže jsem řekla ne...za 3 měsíce jsme se rozešli, pak jsem zjistila, že mě posledního půl roku ne-li delší dobu podváděl...
Uteklo pár let a já v 26letech potkala toho pravého, o 2roky později porodila naší dceru a když tehdy s 2měsíční dcerou v náručí přede mě poklekl se slovy "vezmeš si nás?" byla jsem v šoku, absolutně jsem to nečekala...řekla jsem ano...věděla jsem, že si ho chci vzít...svatbu jsme stejně neřešili hned, ale až byla dcerka trochu větší, přeci jen jsme si jí chtěli užít...
Když můj přítel začal náš vztah brát až moc vážně a hrozilo to prstýnkem, jsem mu na rovinu řekla, že vdávat se ještě nechci. Následující 2 roky potom pravidelně sondoval, jak to vypadá, než koupil prsten. Manželi jsme teď 4 roky.
Ja vzdycky rikala, ze svatbu fakt ne, ze je to prezitek, ze se nechci stat necim priveskem v podobe to je moje zena (v hospode moje stara), tak jsem 7 let vdana, manzel si to umel nacasovat v 5 mesici tehu jsem rekla ano a za dva a pul mesice byla svatba, manzel rika kudy chodi ze vedel ze to je jediny okamzik kdyz jsou ve me rozbourene hormony a jedu na ultra mama mod, kdy reknu ano a nekopnuho do ...
Zasnoubení ještě neznamená, že si ho musíš vzít...
Prsten bych asi přijala a postupně opatrně naznačila, že svatbu nechceš uspěchat a časem snad zjistíš, jestli je to ten pravý...
Hodně štěstí ♥️
Znami byli zasnoubeni nekolik let, postavili barak a rozesli se, ooravdu to svatbou koncit nemusi... Ale jak rika vetsina, ja bych si s nin promluvila o budoucnosti a zaverem třeba i rekla, ze se zatim necitis na vdavani.
A muzu se zeptat, mate dite? Jestli spolu jste a mate dite, svatba mi prijde jako mensi zavazek nez dite.
Já se na svatbu hrozně těšila, ale když jsem šla k oltáři tak už jsem věděla jaká to je chyba.... Vydržela jsem v manželství skoro 8 let. A současnému příteli jsem hned řekla že po další svatbě netoužím. Ale Kdyby přišel tak vím, že bych toho nelitovala si ho vzít.
Já půjdu asi trochu proti proudu, ale já si nemyslím, že bys mu měla říkat ano, pokud to tak nechceš. Nějak si nemyslím, že lhát a pak se snažit odkládat svatbu, je úplně to pravé v hezkém fungujícím vztahu 🤔 Podle mě jsou zásnuby opravdu další krok ve vztahu, který nastává, když si jsou dva jistí, že chtějí spolu být a mělo by to k té svatbě směřovat, několikaleté zasnoubení upřímně nechápu.
Překvapuje mě, že on neví, že se zatím nechceš vdávat. Řešili jste to spolu někdy? Takové věci by se přece ve vážném vztahu řešit měly, měli byste vědět, jak plánujete společnou budoucnost, jak to který z vás vidí...
Neodmítala bych ho při té žádosti, snažila bych se si o tom nenápadně promluvit ještě před.
Rozhodne si to vyrikejte co nejdriv!
Prijmout zadost o ruku a rict mu ano i pres to, ze citis jasne ne, je dost sobecke a bezohledne. Hlavne mu nic neslibovat, nevymyslet, neoddalovat!
Hele mockrát jsem o tom přemýšlela, jak je to vlastně nefér. Chlap si to pořádně rozmyslí, promyslí, zda si tě chce vzít a ty se máš najednou rozhodnout během pár vteřin, co se vytasí s prstenem 🙂
Souhlasím s @ema90 když ho odmítneš, už to asi půjde do kopru. Tohle je fakt blbá situace, hádám, že tě chce překvapit na Vánoce, takže moc času řešit to nemáš a ještě by jsi mohla zkazit celé svátky. Fakt nevím, ten můj je taková citlivka, že ať bych řekla cokoli kromě ano, tak by se z toho zhroutil 🙂 Pokud je to pohodář, tak bych projevila radost, ale vysvětlila mu, že se ještě na svatbu necítíš. Nebo mu řekni, že ano, ale nebudete na tu realizaci zas tak spěchat, i kvůli téhle poblbané době, to ti hraje do karet 🙂
nevím, proč trávíš čas s člověkem, s kterým do budoucna asi moc nepočítáš.... Pokud počítáš, řekni ano a svatbu zatím neřešte. Ale já bych si primárně ujasnila, zda to radši neukončím. Přijde mi to dost pokrytecké a sobecké...
Určitě mu říci pravdu. Nemůžeš ho tahat za fusekli. Ale počítej s tím, že se můžete během pár měsíců rozejít.
Taky jsem se jednou bála žádosti o ruku ve chvíli, kdy jsem si nebyla jistá. Zpětně jsem zjistila, že jsem si nebyla jistá proto, že to nebyl muž pro mě. Ale prostě jsem začala mluvit o budoucnosti a že se ještě nechci vdávat a ušetřila jsem nás oba blbé situace. Potom, co jsme se časem rozešli a já potkala budoucího manžela, byla jsem to naopak já, kdo už zakrátko doufal v onu otázku a nemohl se dočkat. 😉
Jo po 9 letech jsem si jistá byla. 😇
@zuzineckah Proč by s ním neměla do budoucna počítat? Jen proto, že si není 100% jistá? Kdyby se mě manžel zeptal o dva roky dřív, řekla bych mu ne. Tím, že jsem mu hned na rovinu řekla, že se zatím vdávat nechci, jsme si ušetřili trapnost s odmítnutím. Manželi jsme teď 4 roky a máme 2 děti.
Keby si bola muž, požiadala ženu i ruku a ona by ti povedala nie, čo by si robila? Ako by si sa cítila? Veď spolu žijete dosť dlho na to, aby povedala nie...
@syslounek sama to napsala... že ho má ráda, ale brát si ho nechce. "Mám ho ráda" mi přijde dost málo na nějakou budoucnost a "asi si tě vzít nechci" (ne zatím, prostě nechce) je docela jasné stanovisko.
@eliskavidova ona někde psala jak dlouho spolu jsou??
@eliskavidova A jak by ses cítila jako muž, když by ses dozvěděla, že ti žena, kterou miluješ, řekla ano jen proto, že se to od ní asi očekává, ale reálně si tě vzít nechce, svatbu nesmyslně oddaluje a vlastně si není jistá, jestli si tě vůbec vzít chce?
Tohle do vztahu nepatří prostě. Není nic špatného na tom, že si není jistá, to se může stát. Ale snad si ten druhý zaslouží to vědět. A ne nějaké hloupé lži a vytáčky, vztah má být postavený na důvěře a upřímnosti.
(Necetla jsem ostatni komentare, muj osobni nazor🙂
Asi bych tomu predesla a tema zasnub nacala driv, nez prijde zadost o ruku a byla uprimna, jak to citim... Pokud spolu mate byt, zvladnete i tezka temata. O tom je zivot.
Jinak, ano, nikdy neni pozde rict ne, ale malokdo ma pak na to silu a odvahu. Ja kdysi davno s jednim ex byla zasnoubena a planovala svatbu, meli jsme vetsinu veci zarezervovanych, ale proste jsem si nebyla jista. Nastesti to citil stejne, tak jsme mesic pred svatbou svatbu rusili. Docela jsme si to vyzrali od okoli, rodiny, ale zpetne jsem stastna. Pul roku po zruseni svatby jsme se rozesli...
, v jaké seš situaci, co máš za sebou, kolik Ti je. Od určityho věku (bratru ca 25 +-, neřeším tu žádnou pevnou hranici), žena "ví", jestli "s tímhle" ano nebo ne. Někdy ten důvod neumí přesně pojmenovat, ale je tam. Do roka ví, jestli to má neb9 nemá perspektivu. Pokud má, stojí za to na tom pracovat , pokud nemá, udržovat vztah je jen ztráta času.
Pokud vás, že ne, tak to , ušetřis čas, příležitostí, nervy i zdraví také jemu. To že ne, neznamená, že má vadu, muze byt skvěle, ale potřebuješ trochu někoho jiného k sobě. Nebo jsi ten důvod neobjevila, leckdy vyplývá na povrch později.
Vstupovat do vážného vztahu s tom, že mu lžeš (když řekneš ano) je nejhorší- vztah založený na lži nevydrží, nebudeš k němu upřímná ani fér...
Ale taky nemusíš přece odpovidat hned. Mu řekni, že to je velke rozhodnutí /zaskočil Tě, musíš se v klidu taky zamyslet.
Když to byl ten "vztah s perspektivou pro oba", tak jsem vedela, že jsme v té fázi, že s tou otazkou přijde, a už jsem chtěla, aby přišel.
A kdyby nepřišel, znamenalo by to, že bud není něco u mě ok pro něj, nebo že není dost rozhodný a rázný, aby byl pro mě muž. Nezila bych v tom dele než pár týdnů/několik málo měsíců.
Pritel urcite bude ocekavat silenou radost a asi tezko pochopi, kdyz reknes ne...
A pak uz se tezko bude vysvetlovat, ze treba v budoucnu by sis ho vzala, ale ze momentalne se na to necitis a bla bla.
Bude zklamany a cely vas vztah pravdepodobne dostane poradnou ranu.
Mozna se zacnete bavit i o tom jak vidite vas vztah za par let, dojde rec na deti atd.
A treba dojdete k tomu, ze to kazdy vidite uplne jinak a ze to vlastne nema mezi vami smysl.
Takze takovy odmitnuti muze mit i takovouhle dohru 🤷🏼♀️😀
Kdyz reknes ano, tak bude hrozne spokojeny a mas aspon rok cas na to se s tim nejak srovnat 🤷🏼♀️😀
Ale to prece musis vedet sama jak to citis... 🙂