Zdravím,chci se zeptat jestli někdo nemá nápad nebo řešení jak zadělat žebřík k palandě? Aby tam nevylezlo dvouleté torpédo a starší se dostal do postele?
Syn má palandu ale mladší už se tam bohužel naučil lézt. Hlídáme, vysvětlujeme horem dolem ale prostě lézt tam chce neustále. Plus samozřejmě tam není v klidu ale hopsá apod. Díky za nápady 😅
@jsme udelat misto zebriku slozitejsi pristup. Dcera mela nejdriv starou palandu jak bylo misto zebriku prkno se 3 kruhovyma dirama ( rocni to nezvladl trileta ano) a pak lezeckou stenu. Ale sundavat zebrik je nejjednodusdi😉 oni tam pak stejne lezli oba a jeste se na ty stene prali😅. Za 10 let spadla z ty stěny dcera jen 2x😎. Ted uz tam pro jistotu nema nic🤷♀️
@jahodi když je žebřík zvlášť,je to fajn, já pamatuji naše palandy a ty měly žebřík (kruhové výřezy) přímo v bočnici 🙄 a řešilo se to tak,že se ty nižší něčím zakryly,abych tam nemohla. Stejně mě brácha,tele,vytáhl nahoru a já slitla hlavou na opěradlo od židle. Naštěstí nezapřu berana a byla jen mega boule. Hlavu jsem si rozsekla až v dospělosti o kovovou trubku 🤣
@jsme
https://www.youtube.com/watch?v=2r3U2V8yyG8
Ale takovéhle dítko doma nemáte,ne 😁😉
@amazonkajanik 🤣🤣🤣🤣🤣 ne to naštěstí nemáme, od 10 měsíců ale vyleze všude kde chce a je to strašně otravný. Furt ho sundávat z kuchyňské linky, neustále sedí na umyvadle, stojí u TV na stolku... Jemu je jedno i když spadne 🤷♀️🙈😅
@jsme jo, tak náš milost pán jak objeví nový způsob, je mu okamžitě zabaven. Stolek od zidlicky přivázaný k zábraně, aby se nedal stěhovat,dostal se z něj přes radiator na parapet. A dnes lezl přes dětský gauč na velký jídelní stůl a z něj by mohl k druhému oknu ...
@amazonkajanik joo v tomhle jsou hrozně vynalézaví 🤔🤣 starší byl v tomhle v klidu, něco zkusil dostal vynadáno. Nezabralo tak na zadek a byl klid. Mladší vůbec, tvrdohlavá palice a on tam prostě poleze. Klidně vysype odpadkový koš a přes ten si vyleze. V kuchyni jsou nesmyslné poličky pod linkou ze strany. Takže super schůdky 🤷♀️🙈cokoliv tam dám hned to vyndá a leze i přes to. Dříve jsme měli všechny šuplíky olepené lepenkou. Přišel i na to jak rozepnout většinu dětských pojistek. Do teď nevím jak ale vyndá i pojistku ze zásuvky . .. Prostě člověk nemůže ani na WC aniž by někde nebyl nebo někde nehrabal 😭🤔🤣
@jsme moje starsi umela driv lezt po zebrilu nez chodit😅 kupodivu na stul moc nelezla a na zvysenou linku vubec.. ale balancovani na hrane bedny s hračkami a nalez a vylez z detske vysoke zidle byl od roka denne😅. Ta sundavavi deska na zebrik je fajn, dokud ji deti nezacnou sundavat😅
@jsme no to už je pomalu malý Houdiny 😉😁
@amazonkajanik 🤣🤣🤣🤣 tak nějak 🤣 že by reinkarnace? 🤔🤔😅
@konidana já to od staršího právě taky moc neznám 🤷♀️🙈 přes zákaz šel do šuplíku dostal lehkou přes ruku a byl klid. Mladší ne, počká až zajdu za roh a letí šuplík otevřít. Takhle se tu dohadujeme celý dlouhý den. Mamka ho kvůli tomu nechce hlídat. Má doma všude knihy, kytky, pletení no a on systematicky chodí a vyndavá a rozmotává apod 🤷♀️😅
Tak ta deska je jen dočasná, je mi úplně jasný že to je na pár dní než na to přijde 🙈😅
@amazonkajanik tohle mam doma ja. S tim rozdílem ze ja muzu byt nejblíž na 1,5m 😀
@jsme ja tyhle situace řešila matracema v dopadove zóně. Vzdycky si našel způsob jak se dostat nahoru
@jsme Ahoj, mohla bych se zeptat, jestli je nějak "určené" nebo výhodnější kde má mít dítě na vrchní palande nohy a kde hlavu? Myslím tím jestli u žebříku hlava nebo nohy. Kupujeme první palandu a nejsem si teď nějak jistá, asi spís nohy u žebříku, že? Nechci zakládat novou diskuzi, snad dotaz nevadí, moc dekuju!
@jsme já teda palandu kupovala ještě před 2. narozeninama pro zvětšení prostoru v pokojíčku a dítě tam leze úplně normálně samo si hrát. Jen jsem tam byla s ní několik měsíců a učila ji, jak lézt bezpečně. Ve 2,5 si tam leze, jak chce. Mám mnohem větší problém s tím, že leze na kočičí strom do látkové hamáčky ve výšce cca 1,5 m a už na ní je poněkud těžká :D čekám, kdy to pod ní rupne. Asi jsem divná, ale dítě miluje lezení, je obratné, dává pozor, nepanikaří - proč bych jí to měla zakazovat? (btw za ten rok z té palandy jednou spadla při lezení dolů pod dozorem tatínka :D měla malou modřinu na zadku, protože měla dole hračky)
Jo a hopsat tam nesmí, je to nebezpečné. Taky nesmí sedět zády k žebříku. To ale chápe a dodržuje.
koupila jsem patro od chlápka, co říkal, že žebřík neměli přišroubovaný a přes den ho dali nahoru, aby se tam nedalo lízt vůbec