Zdravím maminky, prosím vás o radu, jak nejlépe vybělit zabarvené bílé košilky pro miminko? Bohužel se mi dnes ve spěchu podařilo hodit kousek červeného k bílým košilkám a všechny je mám světle oranžové 😅 Mají být i pro chlapečka, jinak bych to neřešila....
Vím, že na internetu je dost rad, jak na to, ale zajímalo mě, zda někdo nemáte nějaký osvědčený trik 🙂
A kdyby se nepovedlo - oranžová je pro chlapečky v pohodě.
@martiniquest jojo, mají být úplně bílé... Jsou to takové ty starší košilky - ještě po mě 😄
@kami2262 tak namocit do perexu a budou jak nove ;) vyhoda bileho pradla
@kami2262 S tím savem bych to zkusila nejdřív na dvou až třech košilkách a uvidíš co to udělá. Jestli jsou ještě po tobě, nemusely by to přežít...Měla jsem starší bavlněné šaty a po odmočení a vyprání v savu na bělení ta látka dostala dost zabrat a "zřídla" - takže se ve výsledku rozpadly.
Všem moc děkuji za rady 😊, nejdřív vyzkouším savo na jedné nebo dvou a kdyby se tím rozpadly, tak na zbytek zkusím vodu s jedou sodou, to je kdyztak doufám nezničí 😁
@michaela666 Savo Perex ma velmi nizkou koncentraci chloru. Uz jsem tim belila i stare pleny a bez uhony ;)
@kami2262 pokud je to omylem obarvené,tak stačí do sava párkrát namočit a ono to pustí. Jednou jsem si vyprala zářivě žluté tilko s džínsy a bylo takové,mno 🤣 tak jsem byla smířena s tím,že musím odbarvit a následně zkusit obarvit a světě div se, 3x jsem ponořila a triko má svou původní barvu bez poškození 😉
Pokud jsou kosilky opravdu bile, tak Savo Perex. Vybeli spolehlive