Za kolik prodat kolo?

18. pro 2024

Mám dámské horské kolo, pořizovací cena byla kolem 4 tisíc. Jela jsem na něm celkově třikrát. Na jaře přišel soused, že vidí že s ním vůbec nejezdím, a tak jestli bych ho nepůjčila jeho dceři. Tak jsem souhlasila, proč ne. Ale myslela jsem si že je to na pár dní/týdnů přes léto. Jenže ani na podzim ho nenapadlo klíčky od zámku na kolo vrátit. S manželem jsme si řekli že kolo teď stejně nepotřebuju, a tak ho prodám. Dnes jsme potkali souseda, tak jsme ho slušně poprosili, jestli by nám klíčky nevrátil, že chceme kolo prodat. On se zarazil, a naštvaně jako že jo, a že kolik za to kolo chceme. Tak jsem řekla 2 tisíce. A on ještě víc nas*aně, že klíčky vrátí. Po dvou hodinách s nima přišla jeho dcera, která byla evidentně smutná. Bylo mi jí líto, ale přece mu to kolo nenechám půjčený, zdarma a navždy? Kdyby chtěl, mohl ho odkoupit. Nebo myslíte, že dva tisíce je moc? Chci kolo hodit na bazar, ale teď fakt nevím kolik za něj chtít.

ai30
18. pro 2024

Dva tisice jsou uplne v pohode, je to ferova cena. Za to, ze si soused predstavoval min, ty neneses zodpovednost. Slusny clovek by dceru poslal alespon jeste s lahvi dobreho vina jako podekovani za pujceni.

moudivlacek
18. pro 2024

tomu se říká pro dobrotu na žebrotu ... nic si z toho nedělej, možnost koupě má, je na něm, zda ji využije ;)

eviicka
18. pro 2024

Mrkni na bazary, jak se ceny pohybují. Pokud ale bylo téměř neježděné, tak mi dva tisíce také přijde jako fér cena.
Jinak ty jsi majitel, ty určuješ cenu - fér není si říct více než byla cena pořizovací, zamlčet důležité údaje, dělat tu věc lepší než skutečně je... jinak si ale můžeš říct, kolik chceš, maximálně to neprodáš 🙂.

tereza0111
18. pro 2024

Tezko rict jestli se za 2t proda, protoze uz bude zrejme dost jezdene. Ale cenu ti znehodnotil soused, to je opravdu drze od nej, za min bych mu ho nedala tak trochu z principu..

biciklissie
19. pro 2024

Tak jemu by evidentně přišla jakákoliv cena moc, chtěl ho dal zadarmo. Samozřejmě toho dítěte je mi líto, ale asi bych raději dala zdarma někomu jinému, jen aby k němu nepřišel bezplatně soused. Takový člověk si to nezaslouží, to je teda hrubian. Druhá věc je, jak tu holky píšou, že asi od nich bude kolo dost ježděne, takže zohlednit případně v ceně i to.

konidana
19. pro 2024

Prodat za tolik, za kolik to nekdo koupi. Ve vasem pripade bych asi jeste zasla za sousedem, jestli da aspon tisicovku. Ctvrtinova cena porizovaci je furt ok a budes to mit bez starosti. Posledni kolo po detech (juniorske/male damske) jezdene ale v super stavu a vybavene jsme prodavali snad 2 roky🙄 a nakonec to bylo mozna i za min, nez ctvrtinu ceny. Prodeje pouzitych veci se mi zda jdou hur a hur. Obecne pri prodejich zacinam vetsinou na pulce ceny a dojdu stejne k ty ctvrtinovy...

candat
19. pro 2024

Letos jsem prodala za 3000. Pc byla 5.500, ale 4 roky jsem na něm nejela. Kolo mělo 7 let. Cenu určuješ ty. Rozhodně se nenech rozhodit vyčůraným sousedem. Vůbec bych nad ním nepřemyšlela. Jeho by měla hanba fackovat. Pokud máš fb, hoď to na okolní bazary. Jen teď přes zimu možná nebude poptávka. Popř. to nechej na jaro.

felis
19. pro 2024

Dvojka je v pohodě. Půlka ceny ☺️ to je cajk. Bud koupi soused nebo někdo jiný. Příležitost má a vic to neřeš.

miryp
19. pro 2024

S ohledem na fakt, že jeho dcera jezdila kolo de facto sama, mi přijde 2000 Kč úplně ok a soused by měl být rád, že sis neřekla o víc. Ale jinak tedy kolo s touto pořizovací cenou nebude žádné terno, navíc bude určitě dost jeté sousedovic dcerou, takže bych si úplně nedělala velké naděje, že se ti o něj budou na bazaru prát, ve finále se ti může stát, že budeš ráda, když si ho někdo vezme za 500 Kč (ale určitě bych na této ceně nezačínala)...

ada22
19. pro 2024

Cena pro souseda je úplně ok. Jinak jak píšou holky jestli kolo za cenu 4000 nebylo zlevněné z vyšší původní ceny, tak jeho kvalita nebude žádný zázrak a viděla bych do cca na 1000. Taky záleží jak moc dcera souseda na něm jezdila. Každopádně od souseda bych si držela odstup. Pokud tedy on vám třeba nepůjčil na revanš něco jiného.

hanka_12345
19. pro 2024

No vzhledem k tomu.ze jsi mu pujcila z myho pohledu porad funglovku, tak by mel vysolit 4 000 a ne pyskovat. Ja bych si rekla o 3 000 treba.
2000 by mi bylo malo

Nehlede na to ze kolo za 4 000 neni nic hroznyho. Sou o hodne drazsi

swan42
19. pro 2024

Obecne nikdy neprodavam za vic nez 50% porizovaci ceny. Takze bych na 2000 klidne zacala

konidana
19. pro 2024

@swan42 coz ona udelala. Ale jsem tu fakt jedina vrana, ktera by by tu cenu nejdriv snizila sousedovi, a pak teprve to kolo zacla nabizet jinde? (To pak zas klidne od tech 2tis)

felis
19. pro 2024

@konidana hele, nejsi.... taky si teď rikam, že k udrzenidobrych vztahu by bylo fér za sousedem ještě přijít. Asi bych nesla na 1.000,-, ale na 1.500,-. Ono zas mít bezproblémové sousedy je celkem výhra.

candat
19. pro 2024

@konidana ale ona mu nabídla nízkou cenu. A jeho dcera používala úplně nové kolo, které si půjčil. Ale o vrácení evidentně neuvažoval, podle jeho reakce. Možná si myslel, že to nějak vyšumí a sousedka si na kolo už nevzpomene.

miryp
19. pro 2024

@konidana já si myslím, že od souseda ve finále mohla dostat víc, než kdy dostane na bazaru. Tyto kola jsou konstrukčně a jízdními vlastnostmi ve většině případů fakt k ničemu a žádný zapálený cyklista si ho nekoupí. A jelikož jsou většinou těžké, tak ani jako rodič bych ho nekoupila pro své dítě. Já mám jedno takové kolo také, stálo kolem 3500 Kč (v té době jsem si víc dovolit nemohla), no a jela jsem na něm jednou. Nikdo si ho nekoupil a já se tomu nedivím... Takže ano, já bych se bývala zeptala, jakou částku by si soused představoval. Ale zadarmo bych ho nenechala už jen z principu, protože jeho dítě to nové kolo celou dobu jezdilo...

autor
19. pro 2024

@ada22 Nepůjčil nic. Ale mrzí nás to, vždycky se s manželem bavil jako kdyby byli kamarádi, a teď takové chování... Kdyby si řekl jestli mu slevíme, tak bych souhlasila, ale takhle...

ai30
19. pro 2024

@konidana Ja klidne taky, ale to by to jeho jednani muselo probihat uplne jinak. Tak, jak to popisuje, bych mu tu cenu tak jedine zvysila.
Kdyby rekl 'jejda, to je na nas asi moc, ale dekuju za nabidku' a klice prisel vratit s diky a alespon cokoladou, tak bych mu klidne nabidla, at si rekne cenu, ktera je pro ne prijatelna, ze budu rada, ze ten prodej budu mit bez prace. Ale kdyz on reaguje ve stylu beggars choosers a jeste se urazi, tak bych za nim se snizenou cenou nesla ani za nic. Mnohem radeji bych nasla nekoho slusneho, komu bych to kolo dala zadarmo.
@miryp Existuje hodne lidi, co jezdi na kole, aby se dopravili z bodu A do bodu B a vic po tom nechteji. Resit, jestli by si kolo za 2tis koupil zapaleny cyklista, asi nema uplne smysl...

konidana
19. pro 2024

@ai30 tak kazdy neni v soku na prvni dobrou slusny... i ze mne vyjelo nejedno sproste slovo, kdyz jsem na parkovisti omylem nabourala jine stojici auto. Majitel prave prichazel a slysel to🙄 a samozrejmne myslel, ze to je na nej. Nebylo to na nej. Byla to moje stresova reakce na tu celou situaci na 💩. Po uvodnim nedorozumneni jsme se pak v pohode domluvili🙂

miryp
19. pro 2024

@ai30 a to je právě to, to jsou kola, která jsou fakt na nic i na přesun z bodu A do bodu B, protože jsou to zpravidla těžké krávy, na kterých máš pár přehazovaček a děsně se u toho nadřeš. A jak už jsem psala, jedno takové mám a nevzali si ho ani za swap. A jelikož v posledních letech neustále řeším kola pro děti a kolo shání i manžel, tak to, co na bazarech frčí a nefrčí, mám zmapované. A já přece autorce neříkám, že ho na bazar nemá dát, já říkám, že ve výsledku to může dopadnout tak, že nakonec bude ráda, když ho prodá za 500 Kč...

ai30
19. pro 2024

@miryp No jasne, ale to ji nikdo nepredpovi. Proda, neproda, zacit na 50% z kupni ceny je ale podle me uplne v pohode. Niz s cenou fakt muze jit vzdycky, ten bazosovy inzerat se netesa do kamene ;)
Ale tak jak tak zapaleny cyklista nebude cilovka. A divila byses, co staci na presun z bodu A do bodu B. Kdybys cece videla moje kolo, zrezavely krap, ktery jede fakt jenom silou vule a vyridim na nem jeste vsechno, co potrebuju ;))

miryp
19. pro 2024

@ai30 a vždyť já jí také neříkám, aby na bazaru začínala za míň, já jen shrnuji, co mám vysledované a jakou mám vlastní zkušenost. Sama píšu, že na bazaru určitě nemá na té 500 Kč začínat ;) Hele pokud bych si měla vybrat mezi mým starým kolem a rezavým po pradědečkovi, tak beru to jeho, protože to je lehké a furt dělá, co má, i když nemá žádné přehazovačky ;)

sonaxoxo
19. pro 2024

Mít takového souseda to je fakt radost..😏 neskutečná drzost.☝️ Ještě jak píšeš, že viděl, že na tom kole nejezdíš, no tvl.🤦 Kolo za 2 tis.je v pohodě a jeho bych neznala..

autor
19. pro 2024

@miryp Za 500 ho prodávat nebudu, peníze nepotřebuju, buď se prodá za dvojku, nebo si ho nechám 😊

rosalindamelinda
19. pro 2024

Tyjo, nikomu bych nic nepůjčovala. Jako sorry, ale ať si každej koupí vlastní a svým děckám taky. Tak jako co, jsou Vánoce, dárky holce jako nekupoval? Mohl jí koupit to kolo. A jestli je to nějaký šupák, který ještě chlastá nebo kouří, tak tím tuplem, ať si odpustí chlast a cigára, bude mít na kolo pro holku.

brunetka11
19. pro 2024

Vůbec bych se sousedem nezalamovala - očividně by mu nevyhovovala jakákoliv cena. Ten vykuk jen nepočítal s tím, že by ses ozvala. Kdo normální si všímá, že sousedka má kolo a nejezdí s ním.

Dala bych si na něj ale pozor pro příště. To nebude naposled, co bys chtěl využít něčí slušnosti ,-)

Jeho dcerky je člověku líto už jen z principu - co je to za otce děcku vzít kolo, protože ho jeho majitel odmítne nechat cizím lidem zadarmo, protože si to on usmyslel.

hanka_12345
19. pro 2024

Prachy no

eviicka
19. pro 2024

@miryp záleží možná i na oblasti, třeba tady v Polabí se jezdí (a bohužel i krade) hodně a spousta lidí má kol více. Levné na přesuny po městě a pak lepší na cyklistiku. Tady by určitě kolo ve swapu nikdo neodmítnul a na bazaru by se také prodalo.