Wizz air. Řešil někdo zrušení nebo přepis letu?

weunkaaa
24. říj 2023

Dobrý den, resil někdo prosím zrušení nebo prepis letu přes wizz air?
Děkuji

nikolite
24. říj 2023

Nám zrušili let loni. Stím že úplně přestali létat do dané destinace. Přebokovali jsme si let na jiný dražší. Vyměnili to "kus za kus:" bez doplatku.

katule1990
24. říj 2023

@weunkaaa Kamaradce zrusili let loni a nemohla z nich dostat tisice za letenky snad rok. Komunikace absolutne nulova, jedine spojeni placena linka v anglictine, za kterou vyhodila dalsich x stovek a bez uspechu. Reklamace take bez uspechu. Nakonec se chtela obratit na nejakou vymahacskou spolecnost, to nedopadlo, tak jim psala kazdy den stejny e-mail s zadosti o vraceni penez. Po nekolika mesicich, kdy takto kazdy den psala, ji byly penize vraceny. Nikdy vic.

weunkaaa
autor
24. říj 2023

Děkuji za odpovědi. Mě spíše zajímalo jak to probíhá když někdo z cestujících nenastoupí. Jedu se synem do Stavangeru v sobotu, ale onemocněl, doktor se netvaril,ze by mel letět. Takže řeším co udělat, ja jet můžu, manzel se o něj postará, ale jak to udělat. Prepis nebo zrušení,změna letu jsou strašný peníze navíc. Co se bude dít když udělat v pátek check in pro nás oba a on v sobotu nenastoupí do letadla? Na infolince řekli,že by se nic navíc platit nemelo ale já fakt nevím :(

fyii
24. říj 2023

@weunkaaa pokud poletis jen ty tak se vubec nic nedeje, proste klukovi propadne letenka, nemusite urcite odletet oba. U Wizzair nema vubec smysl cokoliv prebukovavat, pac to vyjde daleko draz nez samotna nova letenka.. Penize zpatky z low cost letenky tezko dostanes, nebo nejakych smesnych par stovek.. Popravde po zkusenosti s normalnima velkyma airolinkama bych radsi ty prachy ozelela, pac stravis s tim mrte casu, bude te to stat furu penez na telefonu, kde se stejne nic nedozvis.. Me se to stalo ted s Etihat telefon kamsi do zadele v Arabii me stal 1500, 45 minut ztraty casu a debatovani o nicem... a prepis letenky by stal 600 EUR.. novou jsem koupila za 18000 takze asi tak...

jajulin
24. říj 2023

@weunkaaa stalo se nám před 2 týdny u Ryanair. Měli jsme letět s manželem, ale já onemocněla, tak letěl manžel sám. V tomto není žádný problém. Měli jsme to opačně než vy - chtěli jsme na poslední chvíli koupit letenku pro syna, ale není možné koupit samostatně letenku pro dítě bez dospělého.

weunkaaa
autor
25. říj 2023

@fyii právě to chci tak udělat,že nepoleti, jen že propadne letenka, ale měla jsem strach aby neuctovaly něco jako to že nenastoupil. No wizz air je v tom přepisu atd. hrozna společnost. Všechno dražší než letenky. Každopádně moc děkuji za odpovědi. Uklidnili jste mě 🙂

jajulin
25. říj 2023

@weunkaaa ty nízkonákladovky to tak mají - letenky za pár korun, ale cokoli navíc za vysoké poplatky.