Vztah na dálku. Máte zkušenost?

melykely
22. únor 2024

Dobrý den, ráda bych znala Váš názor...Kamarádka se na seznamce seznámila s jedním Slovákem. Bydlí 388 km na Slovensku v Povazske Bystrici od Prahy, autem je to 4h 30 minut. Asi předpokládám, že by se kvůli takové vzdálenosti stýkali tak 1×týdně. Slovák napsal, že záleží na společné dohodě, kde by jednou s partnerkou žil, že je otevřený všemu.
Šli byste do takového vztahu/chození? Máte někdo zkušenost se vztahem na dálku?
Já mám příběh z okolí, že známá chodila se spolužákem z vysoké, Slovákem. Taky spolu bydleli. Za čas jí řekl, že se mu tady nelíbí a přestěhoval se zpět na Slovensko. Zbyly ji jen oči pro pláč.

kakamila12
22. únor 2024

Proč pořád řešíš vztahy tvých kamarádek? 🙂

xnikax1
22. únor 2024

@kakamila12 souhlas👍

mimi1004
22. únor 2024

Běž se už léčit.

michaela666
22. únor 2024

Najdi si Slováka, který už u nás delší dobu žije a je tady spokojený....nebudeš mít oči pro pláč. 👍

jaja01k
22. únor 2024

@melykely Seznámili se přes seznamku, takže se vlastně neznají a takhle na dálku ani nebudou mít příležitost se poznat. Já bych do toho nešla. Něco jiného je, když je třeba někdo dočasně v zahraničí, tam si někoho najde, pak se musí vrátit domů a rozhodnou se pro vztah na dálku s tím, že se časem sestěhují. Tam si myslím, že šance je. Mám kamarádku, která se takhle seznámila na studijním pobytu, pak měli vztah na dálku, než dodělala školu, a pak se za ním přestěhovala natrvalo. Teď už jsou manželé a mají tři děti.

1pomnenka
22. únor 2024

Neřeš kamarádku, je to její volba, její rozhodnutí. Buď jí to vyjde nebo ne, ty s tím nic nenaděláš, nic jí nerozmlouvej, vlastně ti do toho nic není.

me_druhe_ja
23. únor 2024

S přítelem jsem se seznámila v práci, je to Francouz, do pražské kanceláře lítal občas na porady a tak.
První rok a pul jsme se vídali tak 1-2x měsíčně. Pak jsem se sem přestěhovala. Jsme spolu 7 let, dvě děti.
Ale není to pro každého a chce to hodně úsilí z obou stran.

babka
23. únor 2024

Moc nechapu kamaradky, co resi vztahy kamaradek 🙂 Hele, ja mam momentalne tez vztah na dalku. Vidame se kazdy druhy vikend (vetsinou prodlouzeny, napr. ct-ut). A funguje to bajecne. Ono zalezi, co od toho ti dva cekaji, kam hodlaji smerovat.... A jestli to bude ok nebo ne, to stejne nikdo nevi. Ale to nevis nikdy, takze mi pripada uplne zbytecne nad tim premyslet. Jestli je kamaradka ochotna cestovat a investovat do vztahu cas (a samozrejme i druha strana), tak nevidim problem