Ahoj.. Vezmu to rovnou zpříma... Je mi 16 a mám vztah s 25 letým (tenhle rok mu bylo). Bojím se reakce rodičů protože mám dost přisné rodice protoze jem jedina holka z rodiny.. Ale pritel je uzasny, mily, respektujici... rikal ze i pocka do mych 18 a pak by jsme to dali svetu ,,najevo" ale co budu delat kdyz to rodice budou opovrhovat ? dekuji predem a omlouvam se za svuj pravopis
No. Máme podobně starou dceru .. za sebe.. rodiče nemusí být apriori přísní,ale spíš ostražití. Mají obavy. Mají zkušenosti. Jsi jako holka nejstarší? ( Naše je, takže je jakoby zkušební. Puberta kluků už s námi asi tolik neznámáva, nebo spíš jiným způsobem).
Mně by blikal jak věk, tak hlavně ty kecy dospělého muže mladé holce, že počká, a že spolu budete dva roky tajně? Nevěřím. Byla bych obezřetná.
Jako rodič bych nejvíc ocenila přímost, férovost. A schopnost tebe a vás jako páru ustát p počáteční nejistotu, otázky, nedůvěru..Přítel by měl přijít, představit se, nechat rodiče ať ho " otestují", poznají..
Můj muž dodnes vzpomíná na to, jak se ho můj děda zeptal, jestli to se mnou myslí vážně. Bylo nám 18. Už je to 20 let a doteď si pamatuje, jak ho to zasáhlo, jaký vliv to mělo.. pozitivní.
@mikomini promiň ale ty jsi dítě o on mladý dospěly… jsem matka a taky bych toto neakceptovala… větší věkový rozdíl není problém ale až když jsou oba lidi dospělí…. Ty mas před sebou ještě spousty lásek, ženy jeho věku pomalu zakládají rodiny Nebo končí studia vysokých škol… mi to i zavání lolitkovskYm syndromem za mě proste ne… vím ze dnešní holky jsou velmi vyspělé mnohdy těžce odhadujeme věk Ake pořad si dítě která na teprve rok legálně umožněny sex. Tohle stejně nikam nepovede, ale chápu ze si každá musím vyslapat cestu sám.
Popravdě byla bych překvapená i v opačném případě, kdyby mi 25 letý syn řekl,že chodí s dívkou sotva vyšlou ze ZŠ. Přišlo by mi to poměrně nesourodé. A určitě bych ji taky chtěla poznat. A věřím,že i její rodiče by to ocenili.
@mikomini mě bylo 16 a mému prvnímu příteli bylo 26. Byli jsme spolu 7 let. Takže ne každému jde o postel a užití. Vzpomínám na něj fakt v dobrém. Taky jsem se bála našich ale vzali to celkem v pohodě. Táta teda hůř ale casem se to zlepšilo.take jsem byla první holka v rodině.Ve finále byli rádi, ze má rozum a je na něj spoleh a že když řeknou že mám být v půlnoci doma tak budu a on nebude řídit s alkoholem.
@andelka Já v patnáct měla pár rande s klukem tehdy dvaadvacetiletým. Potkali jsme se na místním koupališti, taková letní láska, on si asi myslel, že je mi víc..No, každopádně, když zjistil, kolik mi je, než jsme spolu vyrazili ven, vyzvedl mě doma, představil se, dal na sebe číslo našim a hrozně hezky vysvětlil, že na mě dá pozor (jakože nic nebude 😀). Byla líbačka, ale i když jsme se sobě líbili, nic víc dál se nestalo a byli jsme pak akorát roky docela kamarádi.
Ale bylo to od něj hezké a zodpovědné, tak bych si to asi představila u své dcery, kdyby si našla takového "starce". Já ale fakt vypadala a i působila starší, takže jsem vždycky pak měla starší kluky, takže si naši nakonec museli zvyknout 🙈 V osmnácti jsem si začala čtyřletý vztah s přítelem starším o 9 let a můj muž je starší o 18 let. Žádné komplexy z otce nemám, jsem asi jen sama taková stará mladá 🤣🤣🤣
Manžel je o 7 let starší, bylo mi 15 když jsme se seznámili a jsme spolu 20 let. Když by mi nasi zasahovali do života, tak bych určitě žila jinak, ale jak ? Byla bych spokojena ? Snad skoro všechny kamarádky se rozvádí nebo už jsou rozvedené.
Některé názory tu vůbec nechápu 🤣🙈
@europa00 neznamená, ze je jí 16,že jim to nemusí klapat a že to nikam nepovede. Ja jsem s manželem od mých 17ti a jsme spolu uz deset let. A manželovi je o dvacet let víc 😄👍
Vůbec se toho neboj!!! Ja mám přísného otce a nějak to nedaval. Ale jsou to rodiče a mají o nás strach. Nejdřív jim to řekni sama, bez přítele, nech je to vstřebat a oak jim ho představ 😊 neboj se. Oni to zvladnou nakonec. Jde o vás dva. Když se máte radi, tak za to bojuj a neboj se rodičů. Držím palce 😊
@monii007 promiň ale z mě strany když 37 lety chlap soulozi se 17 letou holkou tak je dle meho úchyl… u mladé holky to vezmu ještě jako nezralost když ji přitahuje muž ve věku jejího otce 🙏🙏🙏 každopádně Freud vy z vás měl fakt radost… a to fakt nejsem puritanka a věkové rozdíly neřeším pokud se nejedna o vztah dítě x dospěly … tam je něco hodně špatně
@monii007 no jo on je takový zodpovedny ale mam hodne problemu u sebe na stredni kvuli par nedorozumenim a bojim se ze to bude spatnyy jsem prostredni dite a jedina holka a tak je to tezky k tomu hudebnice.. muj pritel taky hudebnik na stejny skole v nejvyssim rocniku, i ja jsem souhlasila ze trbe aho nejak predstavim a pak v 18 ci v 17co pujdu na svuj byt jim ho predstavim jako sveho pritele aby si na nej zvykli... tak snad... jsem radsi ze mm vztah se starsim protoze bla jsem o rok sarsim a vyhrozoval mi sebevrazdou 🙂)
@europa00 ted se bohuzel zastavm monii ale to ze mam vztah s nekym koho jsem potkala ve skole na tom podle me neni nic spatne ale mam prisny rodice to me zajimalo..... oni kluci v mem veku jsou blby proste... a proto jsou lepsi ty starsi a od mala si rozumim se starsima celkove. no to ze se resi dite a dospely... no chapu ze ti to vadi ale musis si uvedomit ze je to normalni a proot to chci ,,svetu" odhlait az mi bude 18 az to svet bude prijimat lepe
@andelka jsem prosredni mam starsiho brachu a mladsiho brachu a jsem z nich to ,,rebelujici dite co chce svy prava a tak" a tak rodice na me koukaj zle... ja teda osobne bych poznamenala ze me on hodne klidni, radi a pomaha mi resit situace coz obdivuji ale chapu ze je to tim ze ma zkusenosti... premyslim ze v 17 coz je pristi rok kveten s tim prijdu, on rikal ze pokud chci tak ze to muzeme to drzet v tajnosti... jinak rikal ze me svym rodicum klidne predstavi ze jim vadit uj vek nebude
@mikomini promiň nad tebou se ani tolik nepozastavuji tvůj partner je mladý dospěly… to ze ti kluci tvého věku připadají hloupí je i logické jsou mnohem opozdenejsi než ženy to také chápu…. Jen ti říkám ze rodič ani nemusí byt přísný aby se nad tím nepozastavil… co bude za dva roky opravdu nevís. Já měla ve tvém věku tky kluky starší treva o 4-5 let protože ti naši byli úplní joudove…. Ale veř mi mám statnice z vývojové psychologie a pokud 37 leteho muže sexuálně přitahuje 17 léte dítě je něco fakt špatně.
@mikomini ta nic se neomlouvej ani za své názory mas na ne plné právo… očividně jsi opravdu velmi vyspělá na svůj věk, toto zřejmě i tihnes ke starším…ano ver mi ze kdYz ti bude o něco více lidé se na to budou dívat mnohem lépe…teď si užívej lasku. Rodiče to mnohdy nemyslí zle, proste jen chtějí pro své děti to nejlepší. Držím palce
@mikomini no, víš co..chtít rebelovat a vymezovat se je asi v tomto věku normální. Rodiče mají obavy,protože prostě domýšlí dál. Mnohdy předčasně a ne správně,ale je to přirozené. Puberta není těžká jen pro dospívající. Je strašně těžká i pro rodiče. A o holky je opravdu veliký strach. Přítel,pokud je rozumný a klidný a kvalitní člověk,tak by tě neměl podporovat v blbostech, lhaní, tajnostech a rebelii.
Pro mě by nebyl problém ten věkový rozdíl ( dobře,znáte se ze školy, máte společné zájmy, mně se hudba velmi líbí a takoví lidé jsou zajímaví, většinou vzdělaní, emočně založení, cílevědomi.. všechno fajn) ale to jak k tomu přítel a potažmo ty, přistupujete. Řešíš rodiče, že jsou přísní, bojíš se reakce, chceš jim tajit vztah..oni asi ví,proč se bojí, proč jsou přísní.. očividně.
@mikomini Já jsem v 17ti potkala o 5.5 let staršího....na škole s tím že jsme si blbe asi rozuměli (dodnes je z toho Story),že bydlí cca 40km od nás....tak naší že cajk. Po měsíci chození jsem zjistila že bydlí 190km. No nedalo se nic dělat už....každopádně naší to vzali páč jsou od sebe 7let a taky v pohodě. S tímto typkem jsem už 8let vdaná a jsem s ním celkem 18let 🤣🤣🤣 Jinak za mě raději starší než nějaké ucho co neví nic....a tak. Já bych byla jako matka raději v takovém případe než kdyby sis našla stejně starého. Ale je to je holt každého názor. Hlavně ať je rozumny.
Ahoj! Ja to vidim tak, ze pokud se opravdu milujete, je vam spolu fajn, tak vek nevek laska proste nema hranice a neznamena to, ze to je spatne. Ja byt rodic, tak prvni, co udelam, sprasknu ruce a nahoru vyslu “Jezismarja!”. Ale snazila bych se mit ve svou dceru duveru a zbytecne ji nezakazovat. Chtela bych, aby mi o nem co nejvice vypravela, chtela bych ho poznat osobne, abych vedela, komu svuj mladinky, drahoceny a milovany poklad sveruji. A samozrejme, asi nebudu lhat, ze kdyby se mi nelibil, prislo mi, ze je to nezodpovedny typek, ktery chce moji dceru jen vyuzivat, tak bych s tim mela velky problem. Jenze to je zrovna osemetne, jak moc vyvazit ty hranice, kdy do vztahu zasahnout. Je to tezke na obe strany.
Tobe preji, at jsi stastna a spokojena. Davej si pozor, nenech sebou manipulovat, bud sva. Kdyz to nevyjde, budes mit aspon zkusenost. K rodicum bud uprimna a pochop jejich obavy, mozna i z pocatku neprimerenou reakci. Ale pokud se s pritelem mate opravdu radi, tak oni to uvidi a casem se s tim smiri 😉
@andelka no spise jak jsem jedina holka tak mi rodice v tom moc neveri.. v nicem... jak jsem ke vsemu na intru tak nade mnou ztratili tu kontolu a jistotu ze i co se deje v mym zivote a tak proste jsou takovy ze mi neveri nic, kdyz jem nemocna, neveri mi to neco se deje, neveri mi to... vzdycky kdyz nejaka vec zajde do extremu ze to vyvrcholi v problem ta teprve jsou jakoze: ty jis namto nerekla (rikla) zase mas pruser ale ok budee ti verit takovyhle pristup, on to tajit nechce jemu je to ta nejak jedno, ze je to na me, v o mych oridicich totiz hodne z meho vypraveni a no des a hruza jsou.. v 17 jdu tedy sama na byt a moc se tesim az odtamud (z domova) vypadnu prootze je to peklo tam a ani vzdalenost kvuli intru nepomaha
@volodka162 no on je problem ja si taky myslel aze je bliz ale je docela z daleka ale je na jinym intru (pro ty starsi) nez ja já jsem z ústeckého kraje a on z královahradeckého je to složitý ale máme se moc rádi a říkáme že kvůli mě a mým obavám že radši počkáme hlavne at se já citím dobře a nemmám doma zbytečný haló. Hlavne je to zasny ozumny zajisteny clovek ktery by rodicum dokazal ze se nemaji co bat ale vzhledem k tomu ze rodice ode me ocekavaji ze budu mit bud stejne stary nebo max. 18 letyho (ne ze by mi to rekli, sami moji rodice maj od sebe 5 let) ale necekaji nejaky velky rozdil.. chci tomu dat jeste cas nez jim to reknu
@mikomini no, kdo chce kam..jestli máš až takovou potřebu trhnout se od rodiny a rodiče ti dovolí odejít z intru a bydlet sama,tak neřeš co si budou myslet o příteli. To je u vás ten p poslední problém. Nezapomeň,že ti není 18, nejsi dospělá. Zodpovědnost mají rodiče. Ráda bych znala jejich stranu toho co říkáš. Vzhledem k tomu,že vím, jak to bývá subjektivní.
@mikomini Haha, já jsem od Náchoda (Královéhradecký kraj) a on u Varnsdorfu (Ústecký kraj) 🤣🤣🤣 Jo a jinak já jsem vymodlena jediná holčička ala posledni čtvrté dítě ....takže velmi dobře vím co to je. Keci že si naši dali pusu po půl roce chození....ehm, já s ním spala po měsíci ale půl roku jsem dělala že jsem poctivá ...jsem z křesťanské rodiny a dost bylo vše tabu. Ale věřila jsem mu. Viděla jsem že je normální, studoval v té době VOŠ....přivydělával si brigadou. Hned mi koupil novou SIM kartu na psaní SMS....dodnes ji mám. Tarif odepiš v té době za 12Kc. Teď už to zvedli na 50Kc měsíčně....ale stále využívám. Chce to nervy ale hlavně nic neuspěchat. Hodně štěstí.....
@europa00 Tyjo, tak to jsou ale úchylové skoro všichni chlapi. Je úplně běžný, že slintají nad 17letýma holkama a dělají to klidně i šedesátníci.
@mikomini Tajit 2 roky vztah je nesmysl. Rodičům to v klidu řekni a že bys byla ráda, aby se časem poznali. Pokud budou reagovat špatně, nebude to pro tebe jednoduchý a budeš muset být silná a za tím vztahem si stát a počkat, až se časem vše uklidní. Ale určitě se nesnaž nic 2 roky tajit, stejně se to nepodaří a rodiče tě budou mít jako bonus za lhářku a budou o to podezíravější. Já jsem našim přivedla ve dvaceti chlapa o 19 let staršího. Reakce byla strašná, prožila jsem si fakt peklo a několik týdnů probřečela, ale za vztahem jsem si stála, přestože to naši nesli hrozně těžce. Teď už jsme spolu 11 let, jsme manželé, máme dítě. A s našima už dávno vychází skvěle, chtělo to prostě čas.
@katule1990 slintat můžou,ale kdo si troufne s takovou chodit? Možná,když si něco chce dokázat, má nějaký psychický problém, nebo je na hlavu ta holka. Čest výjimkám.
@katule1990 Slintat klidne, to chapu, ale kdyz jde o vztah, co na ni ten chlap muze videt jinyho nez "mlady maso" ? My jsme ted s muzem v tomhle veku a fakt si nedovedu predstavit, jak chlap, ktery uz ma neco v zivote za sebou, ma rovnocenny vztah s holcinou, ktera resi max z ceho se bude psat pristi tyden pisemka...Leda by to byl sam jeste zastydly pubertak, ale to zas nevim, co by na nem videla ta holka🙂
@felixfelicis no, nám je teď 39 a je fakt,že když si představím,že by některý ze spolužáků, známých, kamarádů přivedl děvče těsně po maturitě nebo studentku ( nehledě na to,že většina už má děti, takže bych ji chtěla vidět v roli macechy,nebo nemá a většinou to není samo sebou), tak by mi asi přišlo,že mu hráblo. Asi krize středního věku..A ji bych chtěla vidět,jak je ve 40 spokojená se šedesátnikem.
Pro rodiče je to vždycky těžké, když jejich dcera začne randit. Jestli jsou přísní, je otázka, jestli by jim vyhovoval aspoň nějaký partner.
Holt, se budeš muset naučit postavit za sebe a obhájit si partnera.