Krásný den, chci se zeptat, jak využít kostkové mýdlo na ruce jinak, než jen na ruce. Máme doma asi tunu mýdel (manžel fasuje v práci). Napadlo mě, je nastrouhat a prát v nich, jen nevím, jestli zastanou stejnou práci, jako práci prášek nebo mýdlo na praní 🤔. Pracího prášku máme totiž opravdu spotřebu. Co myslíte vy?
@konidana děkuji 🙏 pračku pravidelně čistím, takže snad ji neuškodim. A kolik toho mýdla dáváte, normálně jak pracího prášku?😁 Zrovna se snažím odplenkovat dceru (2tyden a stále neúspěch) , takže si dovedete představit, tu spotřebu prášku na praní když peru každý den minimálně jednou v podstatě nespinave, jen pocurane legíny 🤣
@kubesovaadelka mydlo davam rovnou do bubnu. V tom davkovaci si myslim ze by se rozplizlo a neproteklo. Kolik? Asi pul kostky nastrouhany, ale tak nejak odhadem
@konidana do dávkovače nedávám ani prací prášek/gel. Vše rovnou mezi prádlo do bubnu. Jen mě zajímalo jestli jak říkáte půlku kostky, nebo celou odměrku, jak je na prací prášek 🤣
@kubesovaadelka Jé a já mám zase neustále málo mýdla 😁 Pokud bys měla stále hodně a máš fb, doporučuju zkusit swap a máš po starosti 😊
Nebo se používá "mýdlový sliz" (prostě mejdlo rozstrouháš a rozmáčíš ve vodě na kaši) ... Vím, že v tom někteří perou s tím, že je to ekologičtejší a míň dráždivé, ale přesné dávkování nevím.
Já dávám mýdla mezi prádlo do skříně :D třeba k povleceni, ručníkum apod, jak nepoužívám avivaz kvůli susicce, tak to ta mýdla provoní dodatečně :D
@krisstina93 Taky to delam. Delala to tak moje babicka 😀
@krisstina93 taky mám, ale mám jich plnou skříň, pod každým komínkem minimálně dvě a pokud chci něco vytáhnout už to na mě že všudy vypadává 🤣
@kubesovaadelka ja si teda mydlo robím (kokosak + olivač) a pri praní v práčke dávam cca 20% odmerky mydlo a zvyšok doplním pracou sodou. Pripadne ešte pridám TAED a perkarbonat sodný, ak periem biele
@kubesovaadelka obcas tak mydlo pouziji, ze ho nastrouham a peru v tom. Rozdil oproti prasku nevidim, ale pry to muze zasvinovat pracku. Ja to stridam s praskem a pracce to nijak viditelne nevadi.