Využití kostkového mýdla na ruce. Jak jinak než na ruce?

kubesovaadelka
10. únor 2024

Krásný den, chci se zeptat, jak využít kostkové mýdlo na ruce jinak, než jen na ruce. Máme doma asi tunu mýdel (manžel fasuje v práci). Napadlo mě, je nastrouhat a prát v nich, jen nevím, jestli zastanou stejnou práci, jako práci prášek nebo mýdlo na praní 🤔. Pracího prášku máme totiž opravdu spotřebu. Co myslíte vy?

konidana
10. únor 2024

@kubesovaadelka obcas tak mydlo pouziji, ze ho nastrouham a peru v tom. Rozdil oproti prasku nevidim, ale pry to muze zasvinovat pracku. Ja to stridam s praskem a pracce to nijak viditelne nevadi.

kubesovaadelka
autor
10. únor 2024

@konidana děkuji 🙏 pračku pravidelně čistím, takže snad ji neuškodim. A kolik toho mýdla dáváte, normálně jak pracího prášku?😁 Zrovna se snažím odplenkovat dceru (2tyden a stále neúspěch) , takže si dovedete představit, tu spotřebu prášku na praní když peru každý den minimálně jednou v podstatě nespinave, jen pocurane legíny 🤣

konidana
10. únor 2024

@kubesovaadelka mydlo davam rovnou do bubnu. V tom davkovaci si myslim ze by se rozplizlo a neproteklo. Kolik? Asi pul kostky nastrouhany, ale tak nejak odhadem

kubesovaadelka
autor
10. únor 2024

@konidana do dávkovače nedávám ani prací prášek/gel. Vše rovnou mezi prádlo do bubnu. Jen mě zajímalo jestli jak říkáte půlku kostky, nebo celou odměrku, jak je na prací prášek 🤣

mourovatakocka
10. únor 2024

@kubesovaadelka Jé a já mám zase neustále málo mýdla 😁 Pokud bys měla stále hodně a máš fb, doporučuju zkusit swap a máš po starosti 😊

cilkat
10. únor 2024

Nebo se používá "mýdlový sliz" (prostě mejdlo rozstrouháš a rozmáčíš ve vodě na kaši) ... Vím, že v tom někteří perou s tím, že je to ekologičtejší a míň dráždivé, ale přesné dávkování nevím.

krisstina93
10. únor 2024

Já dávám mýdla mezi prádlo do skříně :D třeba k povleceni, ručníkum apod, jak nepoužívám avivaz kvůli susicce, tak to ta mýdla provoní dodatečně :D

kristyn86
10. únor 2024

@krisstina93 Taky to delam. Delala to tak moje babicka 😀

kubesovaadelka
autor
10. únor 2024

@krisstina93 taky mám, ale mám jich plnou skříň, pod každým komínkem minimálně dvě a pokud chci něco vytáhnout už to na mě že všudy vypadává 🤣

darkwitch
11. únor 2024

@kristyn86 taky dávám mýdlo do prádla, jako to dělala babička, ale důvod nebyl jen svěžest prádla, ale hodně ztvrdnutí mýdla, které pak pomaleji ubývalo při mytí 😂

kristyn86
12. únor 2024

@darkwitch Tak to jsem netusila 😀

trilien
12. únor 2024

@kubesovaadelka ja si teda mydlo robím (kokosak + olivač) a pri praní v práčke dávam cca 20% odmerky mydlo a zvyšok doplním pracou sodou. Pripadne ešte pridám TAED a perkarbonat sodný, ak periem biele