Ahoj holky, pokukuju po privydelku k mateřské. Premyslim o žehlení u sebe doma. Zajimalo by mne jaký by byl o tuto sluzbu zajem v Praze a jestli s tim mate někdo zkušenosti. Mam novou zehlicku a hrozně me to baví :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nápad samozřejmě dobrý, určitě by to někdo využil, ale asi i s tím, že bys prádlo odvezla i přivezla. Takže asi cena za kus...? Já bych nevyužila, skoro nepotřebuju žehlit, mám sušičku, tak skoro nežehlím nic.
@verkaver Něco už jsem si o tom zjištovala. Je to na domluvě.Někdy klienti prádlo vozí sami a zase si ho vyzvedávají,pokud mají třeba cestu kolem, nebo pro to jezdí žehlířka za příplatek cca 12 kč /km ... Koš prádla se běžně žehlí za 250 kč. Přes firmu je to o dost dražší. Košile se účtují zvlášt. Já bych si brala 20 kč. Pokud by jich bylo více.Pár kusů bych neřešila.
Jinak ano, tuto službu dělají i hospodyně na úklid. Já dělám brigádu pro úklidovku, takže i to je má práce 🙂.... Jen bych raději žehlila doma a v klidu se svým parním generátorem, se kterým je to jedna báseň 🙂)
Kousek od nás žehlírna je. účtují si dle kusů - např košile 45Kč, kalhoty 85 Kč...jednou jsem to spočítala, kolik by nás to stálo měsíčně, pousmála jsem se a žehlím je to nejnutnější. Hodinka je asi nesmysl.
Opravdu to lidé využívají? Já si to moc neumím představit... Když žehlím manželovi a synům košile,neskládám je,ale hned je věším do skříně na věšák,aby se nepokrčily. Nebo třeba holkám šaty. Taková bavlna se skrčí hned... 250,- za koš mi teda přijde dost,když to člověk stihne za hodinku,tak má pěkně vyděláno... 🙂 Ještě že mě žehlení docela baví 🙂
@markiii83 Jasně že to lidi využívají, především single chlapi co musí chodit do práce v košilích....A pak taky jako rovnou hospodyni žehlení+úklid.
Ja jsem toto dělala v Anglii . Myslim ze by poptávka určite byla . Jsem původně u Ústí nad Labem a na fb stránek ustecaku se hodne lidi ptá na zehleni a úklid domactnosti . A to je Ústí ! Věřím ze v Praze to bude zajímavější ! Dneska je spousta zen co maji velmi náročné zaměstnání a rady tuto praci prenechaji někomu kdo si rad vydělá .
@markiii83 Já myslím, že určitě. Kamarádka to takhle měla, žehlila jí paní na mateřské a dokonce skončili u toho, že jim dali klíče od bytu a manžel té paní jim to nosil cestou do práce (chodil moc brzy, tak mu nechtěli chodit otvírat). Říkala, že byl báječný pocit, když ležela v posteli a slyšela, že se jí v pondělí ráno 6 nevyžehlených košil vyměnilo za 6 vyžehlených 🙂))
Já myslím, že by to určitě někteří rádi využili. Já žehlím taky moc ráda, tak já asi ne, ale mám kolem sebe hromadu kamarádek, co vůbec nežehlí, tvrdí, že to umí hezky naskládat a není to třeba, čemuž osobně nevěřím a neumím si představit a nebo takové kamarádky, co to vyloženě nesnáší a nemají na to prý čas.
Jestli najdete nějakého boháče co žije sám a nemá ženu tak si myslím, že by o to byl zájem, nebo nějaká rodina která na to nemá čas..držím palce
Ano vyuzivalq jsem, neb zehleni nesnasim
Já teda ne,nevyužila bych. A co převoz prádla a odvoz zpátky zákazníkovi,to by sis musela účtovat i dopravu,nebo jak by to fungovalo? Kdybych už o tuto službu měla zájem,chtěla bych to se vším,ne abych ti ty věci vozila. A jak to vidíš finančně,to by sis asi nemohla účtovat hodinovku,to je nesmysl. Tak to jako 10,- Kč za tričko,za košili dvacku... Nebo jak?? A ještě mě napadlo,tuto službu většinou vykonávají po domluvě hospodyně v rámci celkového úklidu domácnosti...