Využili byste služby žehlení?

markiii83
7. lis 2017

Ahoj holky, pokukuju po privydelku k mateřské. Premyslim o žehlení u sebe doma. Zajimalo by mne jaký by byl o tuto sluzbu zajem v Praze a jestli s tim mate někdo zkušenosti. Mam novou zehlicku a hrozně me to baví :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

verkaver
7. lis 2017

Já teda ne,nevyužila bych. A co převoz prádla a odvoz zpátky zákazníkovi,to by sis musela účtovat i dopravu,nebo jak by to fungovalo? Kdybych už o tuto službu měla zájem,chtěla bych to se vším,ne abych ti ty věci vozila. A jak to vidíš finančně,to by sis asi nemohla účtovat hodinovku,to je nesmysl. Tak to jako 10,- Kč za tričko,za košili dvacku... Nebo jak?? A ještě mě napadlo,tuto službu většinou vykonávají po domluvě hospodyně v rámci celkového úklidu domácnosti...

swetlusska
7. lis 2017

Nápad samozřejmě dobrý, určitě by to někdo využil, ale asi i s tím, že bys prádlo odvezla i přivezla. Takže asi cena za kus...? Já bych nevyužila, skoro nepotřebuju žehlit, mám sušičku, tak skoro nežehlím nic.

markiii83
autor
7. lis 2017

@verkaver Něco už jsem si o tom zjištovala. Je to na domluvě.Někdy klienti prádlo vozí sami a zase si ho vyzvedávají,pokud mají třeba cestu kolem, nebo pro to jezdí žehlířka za příplatek cca 12 kč /km ... Koš prádla se běžně žehlí za 250 kč. Přes firmu je to o dost dražší. Košile se účtují zvlášt. Já bych si brala 20 kč. Pokud by jich bylo více.Pár kusů bych neřešila.
Jinak ano, tuto službu dělají i hospodyně na úklid. Já dělám brigádu pro úklidovku, takže i to je má práce 🙂.... Jen bych raději žehlila doma a v klidu se svým parním generátorem, se kterým je to jedna báseň 🙂)

astyna
7. lis 2017

Kousek od nás žehlírna je. účtují si dle kusů - např košile 45Kč, kalhoty 85 Kč...jednou jsem to spočítala, kolik by nás to stálo měsíčně, pousmála jsem se a žehlím je to nejnutnější. Hodinka je asi nesmysl.

verkaver
7. lis 2017

Opravdu to lidé využívají? Já si to moc neumím představit... Když žehlím manželovi a synům košile,neskládám je,ale hned je věším do skříně na věšák,aby se nepokrčily. Nebo třeba holkám šaty. Taková bavlna se skrčí hned... 250,- za koš mi teda přijde dost,když to člověk stihne za hodinku,tak má pěkně vyděláno... 🙂 Ještě že mě žehlení docela baví 🙂

kassandra1
7. lis 2017

@markiii83 Jasně že to lidi využívají, především single chlapi co musí chodit do práce v košilích....A pak taky jako rovnou hospodyni žehlení+úklid.

gnozka
7. lis 2017

Ja jsem toto dělala v Anglii . Myslim ze by poptávka určite byla . Jsem původně u Ústí nad Labem a na fb stránek ustecaku se hodne lidi ptá na zehleni a úklid domactnosti . A to je Ústí ! Věřím ze v Praze to bude zajímavější ! Dneska je spousta zen co maji velmi náročné zaměstnání a rady tuto praci prenechaji někomu kdo si rad vydělá .

janaaanna
7. lis 2017

@markiii83 Já myslím, že určitě. Kamarádka to takhle měla, žehlila jí paní na mateřské a dokonce skončili u toho, že jim dali klíče od bytu a manžel té paní jim to nosil cestou do práce (chodil moc brzy, tak mu nechtěli chodit otvírat). Říkala, že byl báječný pocit, když ležela v posteli a slyšela, že se jí v pondělí ráno 6 nevyžehlených košil vyměnilo za 6 vyžehlených 🙂))

babanci
8. lis 2017

Já myslím, že by to určitě někteří rádi využili. Já žehlím taky moc ráda, tak já asi ne, ale mám kolem sebe hromadu kamarádek, co vůbec nežehlí, tvrdí, že to umí hezky naskládat a není to třeba, čemuž osobně nevěřím a neumím si představit a nebo takové kamarádky, co to vyloženě nesnáší a nemají na to prý čas.

babanci
8. lis 2017

@markiii83 Prosím, co máš za typ generátoru? Právě se ho chystám koupit.

vandatomeska
23. lis 2017

Jestli najdete nějakého boháče co žije sám a nemá ženu tak si myslím, že by o to byl zájem, nebo nějaká rodina která na to nemá čas..držím palce

barulina
30. čer 2019

Ano vyuzivalq jsem, neb zehleni nesnasim

gruyerre
Autor odpověď smazal
Zobraz
markiii83
autor
7. črc 2019

@babanci mám stary typ ze druhé ruky....Všechny typy už budou lepší než ten můj ;))