Výška a váha desetileté dívky. Kolik?

2. led 2022

Dobrý den, zaujala mě diskuze váha osmiletého chlapce, kolik váží/měří dívky v deseti letech?

ada22
2. led 2022

Jo tak to mi také zajímá (-:. My máme asi trošku prerostlou holčičku 152 cm 45 kg a nove jsem ji kupovala boty vel. 40

barmil
2. led 2022

@ada22 dcera ve 12letech,158cm a 40kg. Boty ma 37/38. Je to masakr.

tez83
2. led 2022

Nám je teda 9 let,ale máme 135cm a 28kg.

zuzkasim
2. led 2022

Já se omlouvám, že do toho tak vpadnu bez uvedení údajů (nemám momentálně ani 10-letou holku), ale k čemu toto je? Přece vidíte svoje dítě ve skupince vrstevníků, dětí ze třídy, z kroužku atd. Někdo naroste víc, jiný méně, s tím přece nejde vůbec nic udělat. Pokud vidíte, že je vaše dítě trochu při těle, to znamená, že mu těžko pasují věci z klasických obchodních řetězců nebo musíte kupovat větší než je obvykle uvedený věk či výška a zkracovat nohavice a rukávy, je to na zamyšlenou, jestli nějak neupravit stravovací návyky a zařadit více rodinného pohybu (nebuďte naivní, že by dítě sportovalo samo, potřebuje k tomu obvykle rodiče). Pokud je hubené, nejspíš se o dostatečnou výživu marně snažíte, ale těžko to výrazně ovlivníte. Pokud má mohutnou urostlou postavu, opět pro něj můžete udělat jen to, že mu dopřejete dostatek pohybu a kvalitní stravu, ale postavu asi moc nezměníte. K čemu mi bude, že sousedovic Máňa měří v tomto věku o 15cm víc či míň a váží o 20kg víc či míň? Píšu to proto, že mě celý život srovnávali, ano, byla jsem celou základku nejmenší ze třídy, nejhubenější a poslouchat ty poznámky k tomu příjemné nebylo. Na střední jsem začala růst, pouze do výšky, do šířky nikoliv, takže jsem vysoká, hubená. No a? Moje děti jsou velmi drobné (po kom asi?). Kluky dost trápilo, že jsou nejmenší ze třídy, vždycky jsem jim říkala, že někdo z těch 30 dětí být nejmenší musí a že je to přece úplně jedno. Co nejde změnit, tím bych se moc nezabývala.

baraskaska
2. led 2022

@ada22 nase 6leta holcicka ma boty velikost 37/38 ke 130cm, uz v porodnici mi pan ortoped prvni vetou vyrazil dech, prej ta ma velkou nohu 🤣🙈

gryfis
2. led 2022

@zuzkasim naprostý souhlas..

ahyt
2. led 2022

Vnucka 10 let vyska158,vaha 42,boty 41,druha vnucka 13 let vyska 165,vaha 46,boty 41

lv
2. led 2022

9,5 roku, 153cm, 39kg

ada22
2. led 2022

@zuzkasim třeba, že není výška dcery zase taková výjimka. (-: ,protože v okolí je proti vrstevníkům i starším dětem výrazně větší. Jako jasné, že se to desetkrát může změnit a hraje v tom roli genetika.

autor
2. led 2022

@zuzkasim za nic se neomlouvejte, máte pravdu, souhlasím s vámi....moje dcerka je na kraji růstových tabulek jak s váhou tak s výškou, ráda bych věděla, jestli jsem v tom sama nebo je tu ještě někdo takový

autor
2. led 2022

děkuji vše za odpovědi

knuffel
2. led 2022

@zuzkasim Já většinou nerozumím tomu, proč je potřeba zakládat nové téma, když si můžu najít růstový graf. 🤷

levandule_k
2. led 2022

Já jsem byla nejmenší na základce. Tělocvik mě nebavil, protože jsme se museli na prvním stupni řadit podle velikosti. Vždy jsem se hádala s jednou spolužačkou o poslední místo. Ona je dnes vysoká dost, já jsem malá pořád.😂 Na druhém stupni to bylo ok, tam jsme se řadili podle rychlosti, takže jsem konečně mohla stát první v řádě :D. Na střední jsem měla některé spolužačky menší než já. To věčné porovnávání ohledně výšky mi vytvořilo akorát komplex, kterého jsem se musela zbavit. Dnes vím, že moje výška je dost dobrá. Když někdo dneska začne řešit mou výšku, přijde mi to dost přízemní. Někdy na to nereaguji, někdy ho utřu, že to má své výhody, např. ve výprodejích zůstávají malé velikosti, tak si můžu vybírat, vždy mám dost místa v autobuse a v letadle a chlapům se malé holky líbí, protože je mají pocit, že je můžou ochraňovat.
A vysocí lidi mají zase výhodu na koncertech 🙂

Naprosto souhlasím se @zuzkasim To věčné řešení výšky je dost otravné.

aneta15
2. led 2022

Moje dcera má ve 12 letech 170 cm a 57 kilo a je hubená jak zizala. Nikdo nevěří, že má tolik. Váha není vypovídající. Naopak syn má v 10 letech 46 kilo a 148 cm a je oplacany. Hodně sportuje a stejně je oplacany. Teď jsme se dohodli, že zkusíme jeden měsíc opravdu dodržovat stravu. Samotného ho to trápí.

zmrzlinka
2. led 2022

Tak taky závisí jak velcí jsou rodiče.....

zzuzinda
3. led 2022

Báře bylo 10 v srpnu, má 131,5 cm a 25 kg. Je drobounká, byli jsme s ní i na vyšetření růstového hormonu a kostního věku. Růstový hormon má na dolní hranici a kostní věk má oproti biologickému o 2,5 roku nižší. Chodíme na endokrinologii, doma měříme a Baru roste krásně. Sice je pořád drobnější než ostatní (i vypadá cca o 2-3 roky mladší, než je), ale růstová křivka jí jde plynule nahoru. Já byla to samé. Takže jsem ráda, že to po mě zdědila ona a ne Adam. Tomu je 13,5 roku a má 170 cm a 55 kg.

vladenkamaminka
3. led 2022

Dcera v 8 letech 147cm a 39 kg, boty 38... Já 170, otec 185, dle Dr je nad percentil, ale ve 2.tride má 2 spolužačky ještě větší, takže neresime

krysa2018
4. led 2022

Dcera 10 let ji bylo v srpnu má nyní 158cm 42kg