Zdravím holky, snad toto téma tu může být, pokud ne tak se předem omlouvám. Hlavně mě neukamenujte, ale já nenávidím pavouky, sekáč ještě oka.. ale zbytek ne a ne.. šílim, trpím strašnou arachnofobií, rozklepu se, pot studený, motanice hlavy.. no jenom to vidim doma a jsem hotová. Teď mě navštívil jeden velký černý křížák přímo nad světlem v obýváku.. tak jsem volala sestru a ta to též nemůže vystát a prostě vzala vysavač a vmetla ho, nechala to ještě chvilinku jít. Pak jsme daly vysavac na balkon. Myslíte si, mate zkušenosti -zda to přežije a nebo z toho vyleze? 🙄 mě by ranilo ho mít znovu doma 🙄 Děkuji a krásný večer 🕷🕸🥵
Nepřežije. Ideální je potom vysát ještě něco – prach, vlasy, psí chlupy...
@wladimira Že😩 to spláchnutí je nejlepší, ale do záchodu bych se bála, já vím, že bude někde úplně na druhý strašně kanalizace, ale mám prostě v hlavě, že třeba bych šla na malou a on by vylezl, pavouci prý miluji vlhkost nebo co, by mě ranilo😂 ale to bylo v jednom hororu, proto to mám už od mala v hlavě😂🙄
@letalnica
@wladimira to vážně? Jako ženy já chápu, že se jich bojíte, ale i přesto je to živý tvor a fakt vám není blbý je nechat takhle trpět? To se nezlobte, ale to je fakt humus, co jste schopné vymyslet, představte si, že by vás někdo znehybnil a pak vás někam do prachu odhodil chcípnout. To je radši rozšlápněte nebo rozmázněte, jsou i spreje na bezobratlé živočichy, když už je musíte vraždit, tak aspoň humálně... I když vzít je do skleničky nebo sklenice od okurků a vyhodit z okna by bylo nejlepší řešení. On ten pavouk z vás taky neskáče radosti a fakt vás neleze domu děsit, tak vy jakožto rozumnější bytosti ho můžete snad vyhodit ven, ať si jde dál po svém ne? Že sklenice na vás neskočí, než ho donesete k oknu. Po skle neumí lézt 😉
To je zase téma, děkuju pěkně. Vzhledem k tomu že jsem ve starým baraku a číhá jich tu na mě milion, lezou z půdy, tak jeden zlikvidovany pavouk mě bohuzel nevytrhne. Jsem velký arachnofobik, většinou se zmuzu na řev a zabíjí manžel. Jednou jsem teda na pavouka hodila kameninovou bábovku... To byla nejdražší zabijačka pavouka ve střední Evropě, stala mě novou bábovku. A jinak já nějak nemůžu dostat z hlavy ten mement z dětství, kdy se země stal arachnofobik. To jsem jako dítě šla venku na malou k hnoji na zahradě, a něco me děsně svedilo na zadku. Ohnala jsem se rukou, podívala na ruku a tam velka černá tarantule. Ztuhly mi nohy, přestala jsem dýchat a málem sebou sekla. Od té doby mám s pavouky problém
@makkyv kde jste slyšela, že pavouci milují vlhkost? To je hrozná kravina. A po keramické míse by nahoru nevylezl. Máte asi dost zkreslené představy o nich. Jasně nejsou hezčí od pohledu, taky je nijak zvlášť nemusím, ale nejsou to žádné krvelačné bestie, co se vyžívají ve vašem strachu a čekají na příležitost na vás skočit.
@cherie24 Ale zase ho nemůžu rozmáznout, když je třeba na stropě. Tak ho napřed znehybním. A kdybych ho vyhodila z okna, bála bych se, že se vrátí a pomstí se mi 🙂 To fakt každý nepochopí. Naštěstí v paneláku jich zas tolik nemáme, je to jeden z důvodů, proč bych nešla do baráku.
@cherie24 Tohle bych nevzala do sklenice ani za zlatý prase.. 😔
@cherie24 to s tou vlhkostí jsem četla někde na internetu. 🤔 a s tím wc, vždyť jsem psala, že to bylo z hororu, vy nemáte z dětství něco co vám zůstalo v hlavě do teď? Já třeba mám i to, že nemohu spát odkrytá, protože by mě třeba něco stáhlo, fobie od dětství. Takto jsem to myslela 🙂
@orisek56 Moje máma se pavouků nebála a tak mi je likvidovala ona, většinou je tedy hodila z okna, zabíjet je nechtěla. A dělala si ze mě srandu, že se to léčí na psychiatrii (což možná jde) tak, že nejdřív ti namalujou tečku a na dalších sezeních postupně přimalovávají nožičky 🙂
@letalnica děkuju nechci... Já to mám zakoreneno už od mala, kdy mi pavouci padali na hlavu, ty vole, jen si na ten pocit lechtani vzpomenu a už to jede, už mi tuhnou ruce a nohy i v leze. Manžel je humani a prakticky. Zabije to rychle, bez keců, dřív než začnu vravorat tlakem v koupelně. Živé to nepouští, protože už mi to taky takhle z okna spadlo má hlavu. Dejte mi pokoj, radši pochovám v ruce myš, nebo krysu, s tím problém nemám. Po vesnici na běhají potkani jak psi, šíří tu nemoce na zvířata, hlavně na podzim a mě vadí akorát když se dostanou na pozemek, stitim se jich, ale nebojím. Ale pavouky teda ne, to nedávám.
Na me v detstvi jeden skocil ze zdi, kdyz jsem sedela na wc a od te doby panika hned jak je vidim...bleee...
Ted jsem prozila rozchod a nejen strach ze samoty me tizil...ale vazne mi proběhlo jako jedno z prvnich....ze az tady nekde vykoukne naka potvora..tak co jako budu delat sama 🙈✋
@makkyv tak na internetu se toho píše, třeba i to, že klíšťata létají a zahájili už i vzdušnou invazi. Nemůžete věřit všemu. 🙂 Dost často se pavouci stahují do koupelen a na záchody, protože tam létají koutule, někdy se jim říká záchodové mušky, tak jen zaujmou strategickou pozici, ale s vlhkostí to fakt nemá nic společného. Jako je fakt, že zrovna tihle pokoutníci, co posílate na fotce umějí skákat a žijí výhradně u lidských obydlí. Ti nejsou moc příjemní 😄 pokud se tak strašně bojíte, tak v každé drogerce se dá koupit sprej a mají to pak celkem rychle za sebou...
@makkyv Taky jsem ale se svým strachem bojovala, znám i ty stavy, když jsem viděla pavouka a měla pocit, že mi všude lezou a že na mě všude čekají a měla jsem husinu i na prdeli. Ale pak mi došlo, že je to hrozná kravina se takhle bát a že jsem snad rozumně smýšlející osoba a něco jsem proto začala delat. Co třeba zkusit nejdříve ty menší pavouky chytit do sklenice a jít je vyhodit ven? Překonat ten strach a zkusit aspoň zpočátku ty malé chytit a vypustit? Moje první odchyty byly kolikrát cirkusová vystoupení. Pavouci jsou ve skutečnosti velice užiteční a mnohé druhy jsou i krásné. Netrvalo to dlouho a teď jsem normálně schopná i pavouka vzít do ruky a když mě někde překvapí, tak se třeba leknu, ale už nemám potřebu dělat nesmyslně hysterické scény. Vždyť je to k smíchu se bát takhle malého tvora, který i kdyby moc chtěl, tak vám nic neudělá. Většina našich pavouků není schopná prokousnout ani dětskou kůži 😉
Taky jsem docela arachnofobik (pár hnusných zážitků v dětství a dospívání). Nedávno jsme se přestěhovali do baráku a co vám budu povídat 😂 Jako bylo mi trochu divný, že jsem tu ze začátku žádné pavouky nepotkávala... Teď už víme proč - bydleli tady s námi takový tři (omlouvám se za ten výraz) obří hovada, tak si myslím, že ostatní pavouci neměli šanci. Jeden si to v deset večer mašíroval dětským pokojem, já miminko v náručí... No málem infarkt 🤦♀️😆 Kupodivu mi těhotenství a mateřství docela pomohlo, asi ta zodpovědnost za jiného človíčka, takže jsem schopná je zlikvidovat, ale je to hnus... Mimochodem to byla první noc, kdy malej celkem dobře spal a my se s manželem místo spánku klepali v obýváku a fakt uvažovali o stěhování 😂🤦♀️
@makkyv Bohužel přežije, vyzkoušeno. I když jsem ho spláchla do vany horkou vodou, z odpadu také vylezl. Ale někdo mi poradil sadistickou metodu. Postříkat ho lakem na vlasy s vysokou fixací, to se pak úplně slepí 🙂