Vyrovnávací příspěvek v těhotenství a mateřství

katy48
9. dub 2018

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat zda je tu někdo kdo pobírá nebo pobíra někdy vyrovnavací příspěvek v mateřství mám pár otázek ohledně tohoto příspěvku. Tak budu vděčná když se někdo kdo s ním má zkušenost ozve 🙂

martinka_33
12. dub 2018

Já jsem ho pobírala v těhotenství, ale už v roce 2014, co potřebuješ vědět?

katy48
autor
13. dub 2018

To si myslím, že nevadí ale prvotne bych potřeboval vědět kdy ho mám čekat? Nedostala jsem ho ještě ani za půlku prosince nez jsem sla marodit ani za unor kdy jsem byla v praci a ani za brezen. A statu ho opravdu nechat nechci

fifina86
13. dub 2018

@katy48 zavolej si na prislusnou OSSZ,kam spada zamestnavatel a zeptej se,zda maji vsechny potrebne doklady.

martinka_33
13. dub 2018

@katy48 a žádala jsi o něj? Mě žádost posílala účetní z práce, tak jestli se to nezaseklo tam? Hlavně spadáš pod OSSZ v místě, kde je hlášený zaměstnavatel, takže kdyžtak tam volej, ale asi ti to řeknou nebo tě nasměrují i u vás 🙂

llenka1
13. dub 2018

@katy48 ahoj, ja som poberala do minuleho mesiaca. A chodilo to vzdy cca v polovici nasledujuceho mesiaca. Davala som tu ziadost v praci a posielala to uctovnicka, ako uz pisali holky vyssie asi zavolat priamo na OSSZ kam spadas.

katy48
autor
13. dub 2018

@martinka_33
@llenka1
Tak me to taky posilala ucetni z prace je mi prave divne ze uz jsem mela dostat za pulku prosince nez jsem sla marodit a stale nic nemam budu si tam muset zavolat protoze uz mi to prislo fakt divne. Ale jinak moc dekuji za radu zkusim si zavolat na OSSZ a uvidim co mi tam reknou

llenka1
13. dub 2018

@katy48 behom neschopenky ale narok na ten prispevok zanika. Takze od datumu podania ziadosti, ked si este pracovala do nastupu na PN.