Ahoj 🙂 Ráda bych si ušila povlečení, se šitím nějaké zkušenosti mám, takže bych si poradila. Jen nevím, kde nakoupit látku, aby se mi to vyplatilo a vyšlo mi to levněji, než když si v obchodě koupím již hotové povlečení. Máte nějaké zkušenosti s nakupováním látek přes internet, popř.kde vyjde nákup nejlevněji? Děkuji
@jasnen myslim, ze znama brala odsud kdyz mi sila povleceni. http://metraz-latky-mirus.cz/index.php?route=pr...
Mam krasnou kombinaci fialovych hvezdicek na bilem podkladu a bilych hvezd na fialovem podkladu. Vypada to moc krasne.
Pokud seženeš výhodně materiál, tak možná jo, jinak ne. Jednou jsem chtěla ušít a s paní prodavačkou v metráži jsme přepočítávaly a zjistily, že ušití by vyšlo snad ještě dráž. ☹
@mandala to je vetsinou pravda. Ja si chtela nechat usit, protoze jsem mela nestandardni rozmer perinky. Tak mam site i s mantinelem a je moc hezke. Pak jsem ale objevila, ze na muj rozmer perinky maji povleceni v Ikee a koupila jsem tam povleceni za 145 kc. Pravda, ne tak hezke, ale taky docela slusne.
Finančně se to asi nevyplatí, ale zas budeš mít originál a dle svých představ 😉
Pokud chceš nějakou dětskou látku a k tomu zipy/knoflíky a nitě...tak to levněji nevýjde 😒 V akci jsem sehnala polštářek a peřinku do 200,- a spokojenost.
Nevyjde. Ale i tak si koupím látky a babička mi nasije vše, mantinely, zavinovačku a povlečení... Pokud bych chtěla vše tohle nové tak to bude možná i dražší. Z druhé ruky jistě seženete levnější....
Myslím, že levnější to asi nevýjde, ale já teď budu také kupovat látku a šít mi bude mamka - má představu a nikde jsem jí nenašla 🙂 a do ložnice budu chtít také - povlečení a závěsy 😉
ale zase budeš mít lepší pocit, že jsi to vytvořila ty a že máš originál 🙂.
Děkuji všem, já jsem zase našla tento odkaz 🙂 http://www.jehlenka.cz/31-platna-detsky-motiv
Záleží, jaký chceš materiál, vzor, kolik toho chceš ap.
Často mají povlečení za cenu, za kterou látku opravdu nekoupíš.
Cena se samozřejmě odvíjí i od materiálu - pokud koupíš obyč. český bavlněný plátno, tak bude tužší, nejde pořádně vyžehlit a není moc příjemné. Špatnou zkušenost máme s Ikeou, krom toho že není NIJAK zakončeno, takže deka leze ven, není tam zip, knoflíky, nic prostě, a především je to hrozně studené na omak a pocit a zahřeje se za hrozně dlouho - horkokrevný syn v něm nechce z tohoto důvodu spát vůbec, ani na jaře či teplý podzim.
Gramáž okolo 130 g/m je dle mě řídké a tenké, a nejsem s ním spokojena, ani pro nás ani pro děti. Dávám přednost vyšší gramáži a je určitě lepší, když se to hned nepropotí na sýpek. Taky preferuju jiný materiál než bavlněný plátno a ano, jsem vybíravá na vzory. Ale zase někdy se podaří trefit super materiál, skvěle padnoucí vzor a super cena. Takže zase přeci jen čas a práce, která se s tím stráví... Na druhou stranu je to rovný šití a jde to rychle, spíš to místo na stříhání doma trochu schází.
A souhlasím s tím, že zase máš orginál, lze si udělat sladění, doplňky ap.
Já si též šiju sama doma i za cenu, že to výjde dráž, ale mám ráda originální kousky a baví mě to, tak proto. Co se týče gramáže, 130g, tak tu bych osobně nepoužila, zaměřila bych se na vyšší gramáž. Je to příjemnější a lépe to vypadá. 130gramáž už na první pohled moc hezky nevypadá 😉
záleží, kde koupíš materiál...občas se někde zadaří koupit metr za 30, nebo 50 kč, i hezké látky a to se pak vyplatí.jinak to vyjde řekla bych dráž...ale zase máš originál, noo 😉 🙂
@78marcela tak ukaz tady 🙂 z nasi praxe jsou polstarky, ktere jsou pripevnene bezpecnejsi, nez lita latka ala klasik mantinel. Do mantinelu mala zaborila cely oblicej, do polstarku hlavu, avsak ma stale prisun cerstveho vzduchu ze stran polstarku - mezi polstarky 🙂 je fakt ze ja vymyslela rozmer polstarku 25x25 a ne velke. Polstarky jsou k sobe svazany pouze rohy a z druhe venkovni strany vzdy zbytek snurky uvazany o sprusli postele.
nevyplati, vyjde ti to nastejno plus prace navic. Sij jen pokud chces pro svou radost. Jinak bych to nesila, a to teda ja si siju skoro vsechno. Povleceni ne.
@78marcela to je jeste v pohode rozmer a z nasi zkusenosti to neni nebezpecny. Mala je obcas rozvrta, ze je davam k sobe rano a ne ze ji kontroluju (v noci nanny) zda nedycha do mantinelu, coz jsem delala kdyz byla pizduch a mela babysitter s maninelem okolo cele postylky uvnitr a az nahoru.
@dokument u tech malych detskych rozmeru to jeste jde co do siti. Tchyne ma vysokou krejcovinu a donedavna sila jeste svagrovi satenova prosteradla i povleceni. Manzelovi co je se mnou tak ne 😀
Já bych si už dneska snad radši ušila, jelikož nové povlečení mám dvoje (starší je bez problému, ty mám taky dvoje), oboje se zipem, u jednoho jsem to musela už nechat přešít na knoflíky, protože odešel zip, a u druhého (s Krtkem od Matějovského za skoro 800Kč) už se taky rozjíždí už při 3.použití, přitom tam by člověk čekal kvalitu. Pokud teda nebude povlečení s knoflíky, tak si ho radši snad ušiju nebo nechám ušít. A výběr látek je dnes fantastický.
Cenově se to nevyplatí, ale ta radost, když se povede dle konkrétní představy. 🙂
Šila jsem si mantinel do postýlky . Látka mi stála 230 plus vatelín toho jsem spotřebovala minimálne metr. Ale mám to jak jsem si ho představovala a měla jsem z něj radost větší než z kupovaného. (-:
Jinak tuhle jsem si koupila povlečení z českých látek kus za 500kč a až na sem tam rojetý zip, který se musí dopnout jsem spokojená. Za ty peníze to nelze ušít. Kupovala jsem na moje látky. Mají tam i za dobré peníze metráž. A nebo nakupuji v látky mráz.
http://www.mojelatky.cz/www-mojelatky-cz/eshop/...
Tohle by se teoreticky mohlo i vyplatit...
@gepe já jim psala, a přišla mi od nich odpověď, že při koupi mohou na požádání našít knoflíky místo zipu.
Ale to stávající s Krtkem, co mám doma, to už teda bohužel.
Chtěla bych i nové pro nás (ne dětské), ale zrovna se mi žádný jejich vzor nelíbí stejně. A zipy jsou snad dneska na všem. :-/
ja tady na konikovi koupila uz usite krasne se sovickami za 250 (na detskou postylku), mamka šije a řekla,že za ty penize nekoupi latku