Vyplacení dědictví, může otcova manželka obejít naši dohodu?

irenahlovcova
27. říj 2017

Dobry den. Pred casem mi zemrel otec. Jsem nemanzelske dite a otec nesepsal zavet. Podle zakona jsme se s otcovou manzelkou dohodli na vyplaceni jiste castky. Vyplacena ma byt do dvou let.
Moc dobre spolu nevychazime a tak me zajima jestli to otcova manzelka muze nejak obejit a nic nevyplatit?
Dekuji

swetlusska
28. říj 2017

Manželka dostane polovinu a všechny další jeho děti dostanou rozdělenou tu druhou půlku. Záleží jaký byl výsledek dědickýho řízení???

misa357
28. říj 2017

@irenahlovcova To, ze jsi nemanželská, nemá na dědictví po otci žádný vliv.

j.a.n.i
28. říj 2017

@swetlusska to není pravda, v rámci dědictví dostane ze zákona manželka ten samý podíl jako každé z dětí.

sandi
28. říj 2017

@j.a.n.i @swetlusska jen upresnim:
Spolecne jmění manzelu se rozdeli na poloviny,z nichz jedna je pouze manzelky. Z druhe poloviny, ktera je po zemrelem, deti stejnou vysi manzelka a deti.
Na otazku zakladatelky by to chtelo odpoved od fundovaneho pravnika...

irenahlovcova
autor
28. říj 2017

Notarka to spocitala a na me bylo rozhodnuti jestli se nechat vyplatit nebo se dedictvi zrict. Rozhodla jsem se pro vyplaceni a ona mi to do dvou let musi zaplatit. Tak to je ve smlouve. Jen me zajima jestli to ona muze nejak obejit??? Ze mi to proste neposle.

misa357
28. říj 2017

@irenahlovcova Ne. Kdyz nepošle, můžete ji zažalovat.

j.a.n.i
29. říj 2017

@irenahlovcova Tak jak se to vezme... Teoreticky nemůže, prakticky, když vše utratí a pak nebude pracovat, tak ji můžeš žalovat jak chceš a nedostaneš to z ní.

magdalenax
29. říj 2017

Je mi divné, že notářka rozhodla o vyplacení do dvou let... . Pokud se jedná o peníze v nemovitostech, nesmí se prodat dříve, dokud není zaplacená dědická daň, - pokud se něco nezměnilo. Pokud se jedná o peníze v hotovosti, tak není o čem polemizovat. Většina právních rozhodnutí je vydána se lhůtou 30 dnů od nabytí právní moci rozsudku