Jak často měníte povlečení? My se s tchýní tak nějak bavily, a já řekla že měním každý týden. A ona ze mě udělala cvoka, že prý se povlíká jednou za měsíc 🤔
Az me prijde spinavy😀. Co tejden tak na to se muzu vykaslat😀😀
Jednou za cca 14 dní.... Teď zrovna končíme karanténu po covidu a to jsem prevlikala každý týden
Mam na posteli prosteradlo a na ni deku, tak tu vymenuju co dva tri tydny a zbytek jak je treba ;) rozhodně ne jednou za dva tydny
Když jsem byla au pair, tak jsem musela dětem měnit každý týden. To mi přijde přehnané. Sama doma měním jak kdy, někdy 2 týdny, někdy měsíc, někdy měsíc a půl....
Už je to nějakou dobu, co jsem viděla dokument, kde právě zkoumali, jak často by se měly měnit utěrky, ručníky a ložní prádlo. Zkoumali množství různých virů a bakterií. No a výsledek že utěrky jsou semeniště největší - tudíž měnit často - každý den či každý druhý. Ručníky jsou na tom trochu lépe. No a povlečení bylo největší překvapení pro všechny - i po půl roce bylo neškodné 😎 Otázkou zůstává, jaký zápach má povlečení po půl roce.... 😀
Tak raz za 3-4 tyzdne, fakt to neodpocitavam, proste jak sa mi zda ze uz je cas 😄
Pokud se nic neděje [není zašpiněno, propoceno při nemoci apod] tak 1x měsíčně. Měli jsme to tak doma a i na internátě 😉
Dceři dle nehod i obden 🤣 a nám dle okolností, tak jednou měsíčně, když mám dojem, že je třeba dřív, třeba se víc spotim a tak, tak drive...
Podle potřeby a času. Po nemoci hned, v létě častěji, v zimě méně. Jako jednou do měsíce ho vyměním určitě, spíš tak 1x za 3 týdny.
Na utěrky jsem háklivější, nesnáším špinavé utěrky, tak téměř každý den vytahuji čistou, když se vaří.
Tak zrovna na tohle jsem totalni magor, menim povleceni jednou za tyden, a to uz ty posledni dva dny odpocitavam a nemuzu se dockat, az si zase lehnu do cisteho 🙂 kdyz se nekdy stane a prekrocim ten tyden, tak uz se ani netesim na to spani, mam pocit, ze to proste je smradlavy. Ja jsem jinak benevolentni, co se tyce uklidu, a nemam moc rada prehnane vydezinfikovane domacnosti, ale pres tohle u me nejede vlak, vzdy v nedeli vecer ulehame do cisteho 🙂
Asi tak jednou za 14 dní.
Minimálně 1x za měsíc, častěji dle situace (když mám místo v pračce, přijde mi zapocené...). Hodně záleží taky na tom, jak často doma spíme (chalupa, rodiče), jaká je zrovna teplota (pocení se). Ale jednou měsíčně - vždy na začátku měsíce minimálně zhodnotím poslední převlíkání a případně převleču.
Jednou za čtyři až šest týdnů. Podle toho, jak moc spíme doma 😅😅 častěji určitě ne, to se to spíš někdy protáhne.
Každý týden asi zbytečné, u nás cca po 3-4týdnech
jednou týdně, pak mi to smrdí... ( v dětství 1x za měsíc a vždy jsem se těšila na čisté povlečení 😉)
@piggy123 Jé, to mi připomíná, jak jsem byla au-pair a paní domu mi říkala, která okna mám umýt a které záclony vyprat, že "tyhle ne, ty dělala předchozí au-pair vloni". Tak já na to, že moje máme pere záclony 4 krát ročně 😀 Prý je blázen...
Jinak k tématu... Dřív taky jednou týdně, pak jednou za 14 dní, ale teď už v tom není pravidelnost a dělám to, když mám volný sušák a vzpomenu si 😀
1xmesicne (presneji prvni patek v mesici 😀 )
1x do tydzna mi pride normalne 🙂 ale aj 1x za 14 dni... jak to kto citi 🙂 raz za mesiac mi pride malo osobne, rpedsa len clovek v tom kazdy den spi.. ani rucnik, pizamo clovek nema mesiac jedno
když to je potřeba a mám na to náladu 😉 hádám půměr tak měsíčně? Každý týden rozhodně ne.
Jak kdy, podle potřeby... Řekla bych že, jednou dvakrát do měsíce asi?
1*týdne...a po 3ti noci se už začínám těšit,až bude 7den a povalečů čisté😃
za normální situace max 1x za měsíc, v létě asi častěji... ale že bych to sledovala, to ne
Kazdou sobotu, bud uplne v klidu 😉
@ludul Mam to taky tak 😆
V zimě jednou za 4 týdny, v létě po 3 týdnech
Máme skoro 2l dítě,kt.s námi teda nespí,kočku a psa-ten s námi spí🙄😂.Po novém roce jsem to ustálila na 1x za 14dní.dříve jsem to hodně flákala.
Dříve jednou za 3 týdny, teď jednou měsíčně
Po 1-2 týdnech, ale znala jsem jednoho, co byl naučený od maminky prevlíct každý den nebo aspoň ob den a přišlo mu to normální 😅
@evinahosta Tak to jsem ráda že nejsem sama 🙂 já z povlečení potřebuju cítit takovou tu svěžest... Jako třeba když jsem u našich pomáhala převlíkat peřiny třeba po 3 týdnech, tak pro mě to prostě už smrdí 😣
@ludul Přesně, taky se už těším v půlce týdne abych dala čisté 😄
Tak jednou za 2 tydny...