Výměna ložního prádla. Jak často měníte?

5. bře 2021

Jak často měníte povlečení? My se s tchýní tak nějak bavily, a já řekla že měním každý týden. A ona ze mě udělala cvoka, že prý se povlíká jednou za měsíc 🤔

jutta42
5. bře 2021

Tak jednou za 2 tydny...

kakba
5. bře 2021

Az me prijde spinavy😀. Co tejden tak na to se muzu vykaslat😀😀

podestatka
5. bře 2021

Jednou za cca 14 dní.... Teď zrovna končíme karanténu po covidu a to jsem prevlikala každý týden

keksik002
5. bře 2021

Mam na posteli prosteradlo a na ni deku, tak tu vymenuju co dva tri tydny a zbytek jak je treba ;) rozhodně ne jednou za dva tydny

piggy123
5. bře 2021

Když jsem byla au pair, tak jsem musela dětem měnit každý týden. To mi přijde přehnané. Sama doma měním jak kdy, někdy 2 týdny, někdy měsíc, někdy měsíc a půl....

Už je to nějakou dobu, co jsem viděla dokument, kde právě zkoumali, jak často by se měly měnit utěrky, ručníky a ložní prádlo. Zkoumali množství různých virů a bakterií. No a výsledek že utěrky jsou semeniště největší - tudíž měnit často - každý den či každý druhý. Ručníky jsou na tom trochu lépe. No a povlečení bylo největší překvapení pro všechny - i po půl roce bylo neškodné 😎 Otázkou zůstává, jaký zápach má povlečení po půl roce.... 😀

vladienka
5. bře 2021

Tak raz za 3-4 tyzdne, fakt to neodpocitavam, proste jak sa mi zda ze uz je cas 😄

pavelkamat
5. bře 2021

Pokud se nic neděje [není zašpiněno, propoceno při nemoci apod] tak 1x měsíčně. Měli jsme to tak doma a i na internátě 😉

cambra
5. bře 2021

Dceři dle nehod i obden 🤣 a nám dle okolností, tak jednou měsíčně, když mám dojem, že je třeba dřív, třeba se víc spotim a tak, tak drive...

lovemusicsun
5. bře 2021

Podle potřeby a času. Po nemoci hned, v létě častěji, v zimě méně. Jako jednou do měsíce ho vyměním určitě, spíš tak 1x za 3 týdny.
Na utěrky jsem háklivější, nesnáším špinavé utěrky, tak téměř každý den vytahuji čistou, když se vaří.

evinahosta
5. bře 2021

Tak zrovna na tohle jsem totalni magor, menim povleceni jednou za tyden, a to uz ty posledni dva dny odpocitavam a nemuzu se dockat, az si zase lehnu do cisteho 🙂 kdyz se nekdy stane a prekrocim ten tyden, tak uz se ani netesim na to spani, mam pocit, ze to proste je smradlavy. Ja jsem jinak benevolentni, co se tyce uklidu, a nemam moc rada prehnane vydezinfikovane domacnosti, ale pres tohle u me nejede vlak, vzdy v nedeli vecer ulehame do cisteho 🙂

jaja01k
5. bře 2021

Asi tak jednou za 14 dní.

merope
5. bře 2021

Minimálně 1x za měsíc, častěji dle situace (když mám místo v pračce, přijde mi zapocené...). Hodně záleží taky na tom, jak často doma spíme (chalupa, rodiče), jaká je zrovna teplota (pocení se). Ale jednou měsíčně - vždy na začátku měsíce minimálně zhodnotím poslední převlíkání a případně převleču.

malinkaelinka
5. bře 2021

Jednou za čtyři až šest týdnů. Podle toho, jak moc spíme doma 😅😅 častěji určitě ne, to se to spíš někdy protáhne.

jjasmina
5. bře 2021

Každý týden asi zbytečné, u nás cca po 3-4týdnech

kocila
5. bře 2021

jednou týdně, pak mi to smrdí... ( v dětství 1x za měsíc a vždy jsem se těšila na čisté povlečení 😉)

llluckaaa
5. bře 2021

@piggy123 Jé, to mi připomíná, jak jsem byla au-pair a paní domu mi říkala, která okna mám umýt a které záclony vyprat, že "tyhle ne, ty dělala předchozí au-pair vloni". Tak já na to, že moje máme pere záclony 4 krát ročně 😀 Prý je blázen...
Jinak k tématu... Dřív taky jednou týdně, pak jednou za 14 dní, ale teď už v tom není pravidelnost a dělám to, když mám volný sušák a vzpomenu si 😀

leymea
5. bře 2021

1xmesicne (presneji prvni patek v mesici 😀 )

kevi1
5. bře 2021

1x do tydzna mi pride normalne 🙂 ale aj 1x za 14 dni... jak to kto citi 🙂 raz za mesiac mi pride malo osobne, rpedsa len clovek v tom kazdy den spi.. ani rucnik, pizamo clovek nema mesiac jedno

konidana
5. bře 2021

když to je potřeba a mám na to náladu 😉 hádám půměr tak měsíčně? Každý týden rozhodně ne.

jako_mala_holka
5. bře 2021

Jak kdy, podle potřeby... Řekla bych že, jednou dvakrát do měsíce asi?

ludul
5. bře 2021

1*týdne...a po 3ti noci se už začínám těšit,až bude 7den a povalečů čisté😃

zuzineckah
5. bře 2021

za normální situace max 1x za měsíc, v létě asi častěji... ale že bych to sledovala, to ne

zlesaakapradi
5. bře 2021

Kazdou sobotu, bud uplne v klidu 😉

zlesaakapradi
5. bře 2021

@ludul Mam to taky tak 😆

rennni
5. bře 2021

V zimě jednou za 4 týdny, v létě po 3 týdnech

bessinka
5. bře 2021

Máme skoro 2l dítě,kt.s námi teda nespí,kočku a psa-ten s námi spí🙄😂.Po novém roce jsem to ustálila na 1x za 14dní.dříve jsem to hodně flákala.

bervidova
5. bře 2021

Dříve jednou za 3 týdny, teď jednou měsíčně

snahnah
5. bře 2021

Po 1-2 týdnech, ale znala jsem jednoho, co byl naučený od maminky prevlíct každý den nebo aspoň ob den a přišlo mu to normální 😅

autor
5. bře 2021

@evinahosta Tak to jsem ráda že nejsem sama 🙂 já z povlečení potřebuju cítit takovou tu svěžest... Jako třeba když jsem u našich pomáhala převlíkat peřiny třeba po 3 týdnech, tak pro mě to prostě už smrdí 😣

autor
5. bře 2021

@ludul Přesně, taky se už těším v půlce týdne abych dala čisté 😄