ahoj, spíš mě jen zajímá kolik z vás tento email taky dostalo.
Už asi po třetí mi přišel email, že se ten můj stal výherní v australské loterii Nový rok, mám vyplnit nějaké osobní údaje a odeslat. Ty dva předchozí jsem mazala ovšem ten třetí mě už rozčílil.
Je psaný lámanou češtinou a opírá se o Mezinárodní loterii, s adresou někde v Austrálii. Manžel to chce nahlásit na policii ať to prověří, tak mě jen zajímá kolik z vás jej také dostalo a zda už někdo odpověděl, atd.
My jsme vůči takovým emailův hóóóódně skeptičtí, ale podobný prý dostal i táta a tak mě napadlo založit téma
Tam najdete veškeré informace.
Pro Kapulet: http://www.hoax.cz/loterie/co-jsou-to-podvodne-...
Pro Jeudi: je to smyšlené varování, prosím, nepřeposílej tu kravinu dál (myšleno v dobrém 🙂). Podrobnosti zde: http://www.hoax.cz/hoax/invitation/
ahojte, no mňa sa toto až tak nedotýka, ale aj ja som také maily dostala, len v angličtine. Presne to, čo t4 spomínaš kapulet. Tiež som to mazala a tiež mi to prišlo už tretíkrát, ale myslím, že to sú hovadiny. Jednoznačne neodpoviem.
... minule som zachytila utrzkom nejaku relaciu alebo kratky sot v TV na tuto temu... Ludia su taki naivní, ze naletia... 😖
Nejaky chlapik na toto odpovedal, platil kadejake "vybavenie papierov", zmluv, zaplatil dokopy nieco cez 20tis (neviem ci SK alebo EUR 😨 ) a mal z toho akurat taku houby a nie vyhru 😀 Podobne veci treba urcite mazat, su to spamy
určitě neodpovídat, ale jak píše katrin, jsou i tací, že odpoví, snad je zdolá jejich zvědavost či co, ale rozum do toho určitě nezapojili.
Máte někdo zkušenosti i s tím, jestli to ohlásit nebo ne? Manžel si myslí, že by jsme měli, už kvůli těm, co odpoví; snad se to znovu dostane do TV a lidé budou zase opatrnější, doufám 😒
😒 to potrebuju ludia naozaj rozsiahlu reportaz v tv, aby im doslo, ze je to podvod? 😕
😀 😀 😀 😀 😀 😀
nam zas přišlo, že mame vyhru v bance někde v Africe 😀 😀 první jsme ignorovaly, a na ten druhy jsme odepsaly, že to předavame policii, bylo to asi před 3 měsíci a od te doby nic nepřišlo 😉 na tu policii jsme to ale neohlasily 😕
kapulet-taky mi to dnes prislo do mailu, hned jsem to mazala... 😀 😉
aj ja chceeeeeeem.........libry.. 😀 😀 😀 😀 nie mail 😖 😝 😀
Aj mne to prišlo ignorace .. Pokiaľ mi to neprinesú do domu tak nereagujem...
Návod od policie ČR, co dělat, hlásit či nehlásit: http://www.hoax.cz/aktuality/policie-cr---odpov...
ahojte ja som tiez nieco podobne dostala....ale podmienka mala som zaplatit okolo 1000eur....a tak som im to vyhovorila,ze nemam odkial poslat tie penize a ze ak je to pravda tak nec si to z tej vyhry stiahnu....a tak sa uz neozvali......riadna hlupost.. 🙄
Mne tiez prislo nieco podobne v anglictine ale kedze po anglicky nerozumiem, tak som to poslala kamoske a ta ze mam poslat kontaktne udaje a vyham 500 000 dolarov ci coho to uz bolo a ze im mam poslat moj stary notebook a oni mi poslu novy. Kamaratka mi povedala ze to je asi daka kravina alebo virus.
my sme ich už dostali koooopu, vždy v angličtine a vyhra niekedy v eurach a niekdy v librach 😀
samozrejme mažeme a mažeme
všetky tieto maily typu: ste 1000000 zákazník ....... nejakého nákupného reťazca--vyhrávate...
Alebo --Lotéria vylosovala číslo.....vyhrávate, pošlite adresu, meno,....atď....
Telekomunikačná spoločnosť z Veľkej Británie uvádza výhercu.....neviem akého žrebovania..
To sú také chytáky a blbosti, že to ihneď mažem. Podobne, ako nejaké anglické meno a predmet mailu nejaká pozvánka, skvelý výrobok, atď...
To sú staršné koniny, ktoré vygeneruje nejaká stará zavírená herka niekde v Číne alebo v USA a rozposiela to kde-kade...Ak by to bola skutočná výhra, tak by sa spojili telefonicky a cez nejakého delegáta, veď to je logické, nie?? 😎 😎 😎 😎 😎
mne tiez prichadza takychto blbosti kopec -alebo ze mi pise syn/dcera zosnuleho nigerijskeho ministra financii - to je ale nivel - ze mu mam pomoct previest neviem kolko milionov na neviem ake ucty - samozrejme treba poslat osobne udaje cislo mojho uctu a pod, uz som vyhrala v neviem kolkych loteriach - v ktorych som ani nehrala, a podobne hovadiny - a s kazdym jednym robim tak ako s prvym zaciarknem a vymazem - nechapem ako na tieto debilne maily niekto moze naletiet a este im posielat aj info v naivnej viere ze fakt nieco vyhrali aj ked nikde nikdy nehrali 🙄 😕
dostala som ho tiež a hneď som ho zmazala a ani som ho neotvárala
taky to hned smazavam... 🙂
ja zmazávam všetko, čo sa mi nezdá, nechcem riskovať červíky 😉
hi hi hi
a co když prošvihnete tu bááááječnou výhru 😀 😀 😀 😀
mně furt posílají, že mám využít výhodnou nabídku ke koupi viagry... ale chlapa k tomu nepošlou 😖 😀 😀 😀
soanpe s tou viagrou mi to chodí taky a taky vibrátory 😀
sumienka ta výhra v těch dolarech v angličtině mi přišla zatím jen jednou, anglicky taky neumím tak mažem.
nedošlo
ale peníze mi můžete poslat na účet 😉
soanpe kapulet
a mne to chodi s tou viagrou a denne
rada by som sa toho zbavit
ale ako?
anickaajanko ---- tak to nějaký spam
podle poskytovatele schránky si to nastavíš
třeba
kapulet mne tiez chodili vela a napisledy aj v slovencine lamanej takze som to davala do nevyziadanej posty a nahlasila ako neopravne e ziskanie udajov a odvtedy mam pokoj
Ahojky,mě taky denně chodí nesmysly,ani nečtu a mažu...taky bych to ráda nějak blokla 😖 😉
Ani já to nečtu jen to smáznu ani to neotevirám 😉
Bloknout můžet ten meil od kuď to bylo posláno, ale oni většinou posilají pokaždé z jiného.
Tak mi přesně tento e-mail chodí pravidelně každý týden. Už mě to pěkně se.e, ale asi s tím nic nezmůžu 😖
Taky mi tento týden nějaké podobné maily přišly. Ani to nečtu a mažu. Denně mi chodí více spamů,tak mě nějaká blbost navíc už ani nerozčiluje.
ja nic takoveho nedostala ale jen chci upozornit jak nekomu prijde email s predmetem pozvanka nebo tak a bude to i od znameho tak okamzite smazat a restartovat pc jedna se o naky novy vir ktery ti komplet znici pocitac a nejen tobe ale i vsem tvym pratelum co mas ulozene v mailu kdo chcete piste do ip vas mail a ja vam to preposlu..