Ahoj holky, zítra jdu na vstupní prohlídku k doktorovi, protože nastupuji do nové práce co mám očekávat??
Když jsem byla před MD na vstupní prohlídku (kancelářská práce + práce s dětmi), tak to probíhalo: kolik vážíte/měříte, s čím se léčite, jaké léky užíváte. Pak se postavil do opačného rohu místnosti zády ke mě a začal septat (zkoušel uši), a následně kontroloval vizuálně páteř.
Při MD jsem musela na vstupní kvůli brigády (obchod). Otázky byly stejné, a nic víc nechtěl.
A teď jsem byla na vstupní do zaměstnání (podpora jednoho tel. operátora). Tam taky stejné otázky, k tomu poslech. Poklepy na ledviny, hrudník, prohmatal bricho a hotové.
Popíšu, jak to proběhlo u mne: Doktor: Dobrý den, tak ukažte co to máte. Vstupní prohlídka, aha. Kam nastupujete? Jo tam a tam. Jste zdravá? Dobře....................bouchnul mi razítko do papírů, zaškrtnul, že jsem práce schopná a to bylo vše
Opravdu záleží na druhu práce, kterou budete vykonávat. vstupní porhlídku dělá zaměstnavatelem nasmlouvaný lékař, který hodnodtí váš zdravotní stav s ohledem na konkrétní pracovní pozici. Potřebuje k tomu výpis ze zdravotní karty vašeho PL. zvláštní požadavky jsou na zdravotní způsobilost na příklad pokud by se jednalo o práci v noci (směnný provoz), práci ve výškách atd. nebo řízení motorových vozidel. Měřit a vážit může ale nemusí, pokud ve výpisu od PL a není to moc staré. Záleží taky na věku, aktuálním zdravotním stavu, dlouhodobé medikaci, prodělaných onemocněních. Rozsah vyšetření je dán předpisem.
Záleží na doktorovi. Naše doktorka dělá velmi podrobné prohlídky vstupní i ty opakovací - každých 2-5 let, dle profese, kterou dotyčný vykonává. Ptá se na rodinnou anamnézu - jde až k prababičkam, pokaždé měří (jaký to má smysl u dospělého člověku nechápu), váží. Na každém si něco najde - jednou třeba posílala každou druhou ženu na mamograf, protože se jí zdálo, že má něco v prsu - všechny byly v pořádku. Další rok si zase našla na všech nějakou jinou diagnózu. Jednou byla nemocná a měla zástup a ten doktor se jen zeptal: chcete razítko nebo i prohlídku?
@aneta3222 Tak záleží i jakou práci budeš vykonávat. Jinak mne prohlídku dělal doktor tak ,ze se koukl do výpisu z karty vyptal se mne na nějaké věci pak mi změřil tlak, kouknu do krku a prohmatal břicho. A tím to skončilo.