Všichni si přejí mít holčičky. Vy také?

95newmommy2020
9. črc 2020

Ahojky, kolem sebe mám par známých, co jsou těhu. Je jich 7. Všech jsem se zeptala na otázku, jestli mají nějaké praní nebo jim je to jedno. Všem je to jedno, hlavně aby bylo zdravé, ale brali by tu holčičku.
Já to měla stejně, prala jsem si holčičku, ale nevyšlo to.
Taky si všechny tak přejete dcerky ?

petrazelhoty
9. črc 2020

@95newmommy2020
Mam jednoho kluka a cekam nastesti druheho, jsem za to rada. Ja jsem tedy opacny pripad a po holcicce jsem nikdy netouzila. Ale zdravi je samozrejme na prvnim miste.

jako_mala_holka
9. črc 2020

Ja si prala kluka, ale spis jsem si delala srandu, protoze vsichni kolem meli holcicky a tak bychlm jako meli neco jineho... bylo mi to fakt jedno... az pak, kdyz nam rekli, ze to bude holcicka, tak se to nejak zlomilo a ja uz si pak nedokazala nejak predstavit, ze by to ta holcicka nebyla... u porodu jsem pak myslela jen na to, aby byla hlavne zdrava 🙂

lotosek
9. črc 2020

Já jsem si přála kluka a vyšlo to. Přála jsem si, aby po světě běhal další skvělý muž, jako je můj manžel. 😘

95newmommy2020
autor
9. črc 2020

Na mě se tchyně tváři soucitně, že se nám ta holcicka nepovedla. Ze ona nemá vnučku. A muzu za to já, protože mám nadměrný množství tuku v tele a tak ani nemůžu mít nic jiného.

lachtanice86
9. črc 2020

Chtěla jsem kluka, strašně moc. V mém okolí nás těhotných bylo 8, všichni kromě nás mají kluky. My holku, pokud bude někdy druhé, tak taky holka. Kvůli manželovi práci

95newmommy2020
autor
9. črc 2020

@lachtanice86 Tak teď ti ti kamarádky můžou závidět. :D

jako_mala_holka
9. črc 2020

@95newmommy2020 je to blbka (s prominutim)

cysticka
9. črc 2020

Ja jsem si prala kluka. Narodil se kluk. U druheho jsem si taky prala kluka a narodila se holka. Ted bych chtela zase holku. Syna bezmezne miluju, ale ty holky jsou proste jine 🙂

orisek56
9. črc 2020

Chtěla jsem kluka, porodila jsem, chcandu. Chtěla jsem podruhé kluka, jako do páru, zase mám chcandu 😆 až bude jednou potreti, už radši budu počítat s, chcandou, aneb můj muž se chce projít k oltáři častěji než já 😁jasné že mě to trochu mrzí, ale pindíka jim kvůli tomu prodávat nebudu a zase vidím v nich jiné přednosti. Takže jo důležite je opravdu to zdraví a klišé to není. Známá má jediné dítě, jedinou holčičku a postiženou. Moje nebo za spolužačka, která zemřela na epilepticky záchvat ve 20 byla jedináček. A myslím že rodiče by dali cokoliv, aby ji měli zpátky. Holka nebo kluk, jen to asi fuk.

cysticka
9. črc 2020

@95newmommy2020 co to placa? 🤦‍♀️

pabka
9. črc 2020

@lachtanice86 kvůli manžela práci mate holku? Tomu nerozumím...?

Já si prala holku, mám dvě a jsem tedy spokojena.

tasimia
9. črc 2020

@95newmommy2020 manžel si přál holčičku a mě na tom nezáleželo, důležité bylo, že se povedlo a ať je miminko zdravé. Jinak manžel se trefil, od začátku těhotenství, říkal, že to bude holčička, jeho princezna a jinou možnost si nepřipouštěl, takže se mu to splnilo, ještě než věděl pohlaví, už všem říkal, že to bude holčička. Jinak vždy jsem říkala, že bych chtěla mít holku a kluka.

lachtanice86
9. črc 2020

@pabka manžel dělá práci, kde se rodí jen holky, po celé republice, vsichni kolegové jen holky

jade85
9. črc 2020

Já jsem chtěla kluka a mám kluka 🙂 u druhého už mi na tom nesejde, cítím se víc jako "klučičí máma" a dva chlapečci by byli fajn. Na druhou stranu bych ráda poznala, jaké je to mít dceru. Uvidíme 🙂

pabka
9. črc 2020

@lachtanice86 to je přeci nesmysl 😂🙈 my v rodině široko daleko máme taky jen holky, moje sestra 4, já dvě, sestřenice, všichni mají holky a je to proste náhoda 😉
Co děla manžel?

ivule95
9. črc 2020

@pabka také to tak mám, hlavně, že jsou zdravé. Jinak já v holku moc nedoufala, protože můj má z předešlého vztahu 2 kluky. Ale nějak nám vyšly i ty 2 ženské, tak jsem ráda 😊

michaela_2
9. črc 2020

Při prvním těhotenství jsem si strašně prala mít dceru. Jméno jsem pro ni měla vybrane od svých 14 let 🙂
A vyšlo to 💜

U druhého těhotenství jsem manželovi prala toho syna.
Vyšlo to 💙 🙂

U třetího čekání na skřítka, jsem strašně dceři prala tu sestřičku. Ona si ji prala také.
No a máme chlapečka 💙😃👍
To nám zeshora bylo řečeno, že se nemáme moc rouhat
😉🙃
A nedali bysme ho!! Za nic na světě

sunni
9. črc 2020

@95newmommy2020 Co to je za kravinu?! 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

blondynka400
9. črc 2020

@95newmommy2020 tohle je dobrá teorie. Když se má žena dobře a má dostatečný příjem energie, je to holčička, když malý, tedy hrozí například válka a další, je to kluk. Ono to tak kdysi opravdu fungovalo a evolučně na tom možná něco je, ale stejně mi přijde, že v současné době už to úplně nesedí 😀

lela36
9. črc 2020

@blondynka400 Ja jsem teda slysela naopak, ze za valky se rodily vic holcicky, jsou silnejsi, odolnejsi a hlavne muzou rodit zase dalsi pokoleni.

puhelin
9. črc 2020

Pri prvnim tehotenstvi jsem si prala dceru, vedela jsem, ze manzelovi by to udelalo radost. A mame holcicku. Manzelovi to opravdu udelalo radost, je jeho poklad. Pri druhem tehotenstvi jsem si prala syna, aby manzel nemel jen pro sebe dcerky. A vyslo mi to.
Mozna proto nam po narozeni syna lide gratulovali hlavne k "tomu parecku". Pry s to tak rodice casto preji. My jsme meli obe pohlavi prekvapeni az do porodu, abychom se neupnuli na to, ze v brisku je pohlavi, ze ktereho bychom snad byli zklamani. Proste moment prekvapeni, ktery nedava prostor ke smutneni z pripadneho nevyhovujiciho pohlavi.

blondynka400
9. črc 2020

@lela36 máš pravdu v tom, že už jsem slyšela i opak. Ale kde je pravda, toť otázka 😀

cuuza
9. črc 2020

Chtěla jsem kluky, mám kluky a úplně nesnasim, když mě někdo lituje, že nemám holku... 🙃

veruuu_kubesovic
9. črc 2020

Já si teda přála zdravé miminko...
A chtěla jsem teda kluka, nejlíp 2kluky a mám dceru (téměř 6let) a syna (2roky)

urtica
9. črc 2020

Bylo nám to jedno - první těhotenství skončilo potratem, nebyli jsme už úplně nejmladší, takže jsme chtěli hlavně zdravé dítě. Nakonec máme páreček a nejvtipnější na tom je, že holčička je od mala divous, nekontaktní, stavebnice, brouky a autíčka milující, hooodně vzdorovitá., na panenky a šatičky si fakt nepotrpí, nejlepšího kamaráda má kluka..syn je od miminka velký mazlík, pořád se chce tulit - ke mně, k plyšákům, k panenkám...hodně se směje, je mnohem klidnější...

@blondynka400 Je to naopak a sedí to i v současné době - aktuálně se rodí o něco víc chlapečků (u nás). V blahobytu se rodí víc kluků. Důvod je prý i mj. v tom, že klučičí plod se v době nedostatku častěji potrácí, holky jsou větší "držáci", jsou odolnější.

Jinak mám známou, co chtěla kluky a splnilo se jí to.

marta_kovar
10. črc 2020

Jelikož jsme o první miminko přišli, tak bylo pro mě hlavní ať s námi zůstane a je zdravé. Myslela jsem si, že to bude holčička. Ale více jsme vybírali klučičí jména, asi intuice...a včera mi bylo řečeno, že to bude chlapeček. A v tu chvíli a i nyní jsem z toho stále na měkko. Takže jsem asi i nakonec radši za chlapečka. ☺️

veronika_aki
10. črc 2020

Ja jsem si prala chlapečka. Asi z toho duvodu, ze sama nejsem moc na holcici veci, přemíra ruzove me desila a predstava cajovych dychanku s panenkama taky. Kdyz mi na ultrazvuku rekli, že je to holcicka, tak uprimne, byla jsem trochu zklamana (a hloupa samozřejmě). Uz cestou domu v aute to ve me ale vsechno nejak vygradovalo a ja bulela jak zelva dojetím, ze to bude holcicka. Ted si uz vubec neumim predstavit, ze bych dcerku nemela ❤️ ruzovou používáme a ja si to nesmirne uzivam 😀 panenky zatim domu nechci 😁 určitě jsme chteli aby byla hlavne zdrava, coz teda po porodu uplne nebyla, ale rozhodne i to mi pomohlo si uvedomit, ze zdravi je opravdu to hlavni, at to bude kluk nebo holka 🙂

goovana
10. črc 2020

@95newmommy2020 no to snad ne ne?? Panebože ty tchyně jsou, jak koukám, dobře praštěné

inkheart
10. črc 2020

Mně to bylo jedno, zejména proto, že šlo o první dítě a neplánujeme skončit u jednoho 🙂 ale spíš jsem si přála kluka, protože se mi líbí, když je nejstarší dítě kluk. Pokud pak přijdou holky, může je chránit :D to je asi jenom taková moje romantická představa, ale líbí se mi to tak a splnilo se mi to🙂 du budoucna bych chtěla alespoň jednu holčičku, ale spíš proto, abych nebyla věčně jen tchyně🙂 jinak si na holčičí věci nepotrpím, sama nejsem takový ten ženský typ, co nějak extra řeší vzhled a oblečení, tak nevím, jak bych holce tyhle znalosti předávala. Takže v tomhle jsem moc ráda za kluka. No a taky jsem slyšela, že kluci spíš zbožňují maminku a dcery tatínka, takže... 😀 Není důvod k nespokojenosti, spíš naopak 🙂

mona91
10. črc 2020

@95newmommy2020 já si vždycky prala mot tři kluky 😂 mám doma zatím jednoho a druhé ještě nevíme co bude, hlavně ať je to zdrave, chtěli bychom dalšího kluka (máme 5 neteří 😂) ale nevím proč mám pocit ze to bude holka 😂😂😂