Dobrý den, mám negativní zkušenost s trávením volného času, není zde pro ně adekvátní program, děti mají k dispozici tv místnost a jdou na 15minutovou procházku. Můžete mi napsat své zkušenosti? Děkuji.
měli by mít řízenou činnost jako v družině, nabídku aktivit, jedná o děti 6 az 8 let. proto se ptám ostatních, snad není normální nechat dítě at se v cizím prostředí zabaví samo.
@filija mám zkušenost nepřímou (byla jsem se synem jako doprovod), ale taky ne moc pozitivní,tak vím že moje dítě samo nepojede, zvlášť takto malé. Dopoledne měli školu, školku, odpoledne procedury, občas jsme je potkali venku, ale došli na hřiště, sestry sedly a začaly kecat a bylo jedno co ty děcka dělají. Nějaký program měli,ale asi ne každý den. Navíc byly všechny věkové skupiny dohromady a ty starší otravuji mladší. Jak to měli na baráku netuším.
Tak ono záleží… jestli je tam s rodiči, program je na nich, případně se můžou účastnit animačních programů. Jestli jede dítě samo, program normálně bude zařizovat personál lázní. Procedury, procházky, kulturní, výtvarnou složku…
Zkušenost mám podobnou, synovi je zatím 5 let, tak jezdím s ním, ale viděla jsem tam i ty starší děti, které už jezdí bez rodičů. Někdy měly míč a byly na hřišti, někdy pekly buřty nebo je vzaly sestřičky do města, ale nic zásadního. Ono nejde o tu řízenou činnost jako takovou ale spíš děti zabavit. Ale já stejně počítám, že až bude muset syn od 6 let jezdit sám, tak jezdit nebude, zase až později, až bude samostatnejsi. Ony ty 4 týdny jsou dlouhé.
Já byla v lázních v 8 letech a taky sme neměli non stop nějakou řízenou činnost. Dopol byla snídaně, škola, procedury, oběd, pak nějaká společná prochazka, cvičení apod a po svačině sme buď šli ven na takovou louku, kde si každý delal co chtěl, nebo se bylo v budově, mohli jsme do společenské místnosti, nebo se třeba vzájemně navštěvovat na pokojích a bavit se podle svého. Někdy nás vzali do města, kde nás vypustili ať si projdeme obchody atak. Bavím se teda o lázních bez rodičů, predpokladam, ze když je tam dítě s rodičem, tak ten mu nějakou zábavu zajistí.
Je snad jasné, že píši o detech bez doprovodu, měl by tam být vychovatel jako v družině, aby děti mohly mít nějakou smysluplnou činnost.
@filija na to brání domů bacha, abyste ten pobyt nemuseli doplatit. A to jsou desetitisíce. Jak je tam dlouho? Není to třeba než si zvyknou na nějaký režim?
@pribylovapetra tj. ukončení léčby,
@filija Nerozumím asi dobře - jsou "bezprizorní" jako že nemají žádný dohled / dozor nebo že jim nikdo nechystá řízené aktivity? To je asi dost zásadní rozdíl. To první je na slušnou stížnost (nemělo by nastat, že jsou děti zcela bez dohledu), to druhé pokud mají aspoň možnost jít třeba na procházku (píšeš 15 minut denně) a mají dostupné např. knihy a hry, bych brala jako v pořádku.
@filija syn 10 let, byl loni poprvé v lázních sám bez doprovodu (nebyli jsme za ním ani na návštěvě, máme to daleko, a taky s ohledem na stýskání). Byl v lázních Kynžvart (předtím tam byl 3x s doprovodem). A přijde mi, že to tam měli OK, většinou dopoledne měl procedury. Odpoledne procházky po okolí, hřiště, bazén a výlety na kole. Mohl s sebou mít telefon, a jediné kdy mohli na telefon nebo TV (tu měli na pokoji) tak byl polední klid nebo čas večer od 20 - 21 hodin, kdy byla večerka. Se synem jsme si denně volali a byl opravdu spokojený a nepřišlo mi, že by se nudil.
@filija a co by podle tebe měli dělat???