Dobrý den, dnes sem přidala věci na Vinted. Ozvalo se mi pár lidí s tím že mi už rovnou poslali screen obrazovky a že po mně chtějí už jen tel. číslo. Dala jsem jim to a přišla mi smska s odkazem. Na odkaz jsem klikla a ukázalo se mi vybrat peníze. Potom to po mneě chtělo číslo karty a banku. Zadala jsem vše ale pořád se to jen načítalo a nic nikam nepřišlo. Stalo se to už někomu?
no tak to je super du si rychle změnit hesla všude, děkuji moc
Jak má člověk poznat ty podvodníky. Jinak kod na zásilkovnu by měl dorazit do smsky?
@neli0025 na tohle nereagovat, jsou to podvodníci, jdou hlavně po nových profilech.. když od vás někdo něco koupí přes tlačítko, přijde vám do zprávy na vintedu kód pro štítek, je tam tuším vygenerovat štítek, ukáže se vám kód a ten nahlásite na zásilkovně a tam vám vytisknou štítek 😉
@neli0025
varování přímo z webu Vintedu...
🛑 Neotvírej podezřelé odkazy, e-maily, přílohy ani esemesky. Mohlo by dojít k ohrožení tvých osobních údajů.
❗ Nahlas nám jakoukoli podezřelou aktivitu, na kterou narazíš.
Připomínáme, že od tebe nebudeme nikdy chtít provést platbu mimo naši platformu ani od tebe nebudeme žádat poslání údajů v soukromé zprávě, SMS nebo e-mailu.
Další informace a příklady najdeš v našem Centru nápovědy: https://www.vinted.cz/help/1053
Dávej na sebe pozor!
Parta Vinted
Zablokujte si kartu a ihned vše nahlaste své bance, kde Vám poradí jak postupovat dále. Při trošce štěstí nestihnout podvodníci rychle zareagovat.
@neli0025 zablokuj si kartu a pro příště - nikdy nikde neklikej na odkazy, nepotřebuješ zadávat číslo karty, když prodáváš!!! Na co? peníze ti přijdou na účet - to je jediné, co kupujícího musí zajímat. Držím palce, at je na účtu vše, co má být a s blokací neotálej.
@neli0025 podvodníka poznáš spolehlivě, když chce číslo karty! To je údaj, který nesmíš za žádných okolností nikomu sdělovat.
Podvod, dnes to na mě taky někdo zkoušel s mailem. Když jsem mu řekla, ať použije tlačítko koupil, profil si do pár minut smazal.
Nikdy nezadávat číslo karty, pokud nejde o oficiální platební bránu.
Vinted obchod probíhá tak, že nakupující zvolí "koupit", ty jsi informována, vygeneruješ si podací číslo, podáš zásilku a až ji nakupující potvrdí, tak ti vinted uvolní peníze.
Snad zablokování karty proběhlo včas a o moc jsi nepřišla! 🙏
Pamatovat si, ze cislo karty se zadava, jen kdyz ty nekomu neco platis = penize odchazi od tebe. Prichozi platba se na cislo karty poslat neda. I ty pokud nekomu posilas penize, vyplnujes v bance cislo uctu. Pokud das nekomu udaje ke karte, prijdes o penize, bohuzel ted je techto podvodu vsude plno...
Okamžitě si v app blokni kartu, jaaaaj
@neli0025 takhle u me žádný prodej na vinted neprobíhal. Nejspíš to bude zas nějak podvod ..