Prosím vás, je tady někdo, komu přišlo od vinted, že má potvrdit svoji totožnost, kvůli dosažení prodejního limitu? Blokují mi peníze a chtějí, abych potvrdila svoji totožnost skenem občanky, pasu nebo řidičáku.
Setkali jste se s tím někdo? Jak to případně řešili? Děkuji za každou odpověď.
Jsem hrozně naštvaná a zároveň bezmocná. V dnešní době poskytnout tyto údaje je o ústa, navíc to je do zahraničí.
Na Vintedu mi to tedy nepřišlo, ale třeba na Ebay, Pay Pal apod je to v zahraničí úplně běžná věc. Jestli prodáváš, kupuješ hodně, tak je to jasné. Je to kvůli praní peněz. Mají nastavený určitý limit a když ho dosáhneš, musíš potvrdit totožnost, jinak ti trvale zablokují účet. Předpokládám, že Vinted tím, že už není jen CZ/SK to teď bude mít stejně. Ale tak napiš na podporu dotaz ne? To je to nejjednodušší...🙂
Jj, na podporu jsem psala, ale na vinted to funguje divně. Uz 2x předtím mi na jiný dotaz vůbec neodpověděli. Teď uvidím.
Co jsem tak už od včera zjišťovala, tak je to bohužel normální. Mají to i v podmínkách, který jsem nečetla. Je to nad 1000 € za prodej.
@adel_si jj, tohle už jsem taky našla. Díky
Akorát mi není pořád jasný, jak mě chtějí identifikovat, podle čeho? Protože když jsem se registrovala, tak z těch údajů o mě ví akorát jméno a adresu. A na dokladu musí být vidět fotka, číslo dokladu, apod. Zkrátka všechny údaje. A podle čeho budou kontrolovat a zjišťovat, jestli jsem to já nebo sousedka od vedle třeba?
Jestli se bojíš zneužití OP nebo pasu, nahraj ŘP.. s tím nikdo nic moc neudělá.
Nejde jim o to, jestli jsi to opravdu ty, jde jim o to, aby měli doklad o někom, kdo tam obchoduje "ve velkém". Kdyby se případně přišlo na nějaký TČ.
Bez toho dokladu se ke svým penězům nedostaneš ;)
@adel_si ano, taky jsem si říkala, že řidičák bude nejmenší zlo
Navíc můžeš údaje jako číslo ŘP a místo vydání zamazat.
@tulipdona no nemůžeš, mají to vyloženě v podmínkách, že vše musí být čitelné. A trochu se bojím to zkoušet skrýt, protože mám hodně hodnocení a vybudovat si toto postavení trvá roky. Vím, že to někdo zkoušel, četla jsem v jiných diskusích, ale v podmínkách má vinted, že nesmíš.
Zatím jsem neposkytla nic. Stále čtu, hledám, zjišťuji.
Ahoj, chci se zeptat také po mě chtějí potvrdit identitu, posílala jsi jim něco? Taky tam mám dost hodnocení i nějaké peníze 😟
Jj, posílala jsem řidičák. Jinak to bohužel nešlo.
To po mě nikdy nechtěli. Nic bych nepotvrzovala