Ahoj,prosim o radu. Segra si zalozila prvne ucet na vinted a inzerovala saty. Hned se ji ozvala nejaka holcina. Poslala odkaz co vypadal jako stranky ceske sporitelny. Tam asi zadala udaje ke karte. Cvaklo ji to ve chvili,kdy mela zadat mail a adresu. Tak z toho vycouvala. V tu chvili zjistila,ze ji z uctu zmizelo skoro 5000. Okamzite zablokovala karty,ucet. Banka je poslala podat trestni oznameni, s tim ze chce doklad o podani. Segra nevi o holcine nic. Udajne penize odesly na Ukrajinu-Kyjev🙈 pry ji i zmizela z vinted veskera konverzace s holcinou. Nevite,jak ziskat zpet komunikaci? Jaela za to,ze zpravy si muze smazat jen samotny uzivatel uctu, ale ne ze mi je smaze nekdo jiny.
@lobella tedy obchoduji na vinted docela intenzivně už nějaký ten pátek, ale nikdy se mi nic podobného nestalo 🤔 každopádně se obávám, že peníze se jí budou vymáhat hodně těžko 🤷♀️ bude to pro ní poučení pro příště - obchodovat jen s uživateli, co mají recenze a nikde nic nevyplňovat..... divím se, že jí to nepřišlo zvláštní hned, jak po ní chtěla kupující vyplnit údaje o kartě, když vlastně ségra byla prodávající 🤔 to by spíš mělo být naopak 😅
@hasara33
@bassetlady jj,za blbost se plati... to jen jestli se s tim nekdo nesetkal...na vinted prodavam skoro 2 roky a za celou dobu se mi nic podobneho nestalo, to bazos je jina liga🙈
@bassetlady to je blbost, na polici určitě nahlásit, řeší se to jako podvod. To, že údaje zadala dobrovolně, s tím nemá co dělat.
@lobella když použiji mozek, tak proč by prodávající zadával svoje platební udaje
@kakamila12 to jo, ale banka to jako reklamaci neuzná
@bassetlady To souhlas, banka ne, ale policajti to řešit budou.
Taky mi nejde do hlavy proč jí nenapadlo že jako prodávající nezadává platební údaje 🤦♀️
@lobella Ono to zkousi na nove uzivatele, kteri nevedi, jak normalni obchod na Vinted vypada. Ja tam prodavam 5 let a ted mi to prislo jednou. Ovsem kamaradkam, co zalozily ucet opakovane, tem prisel podvod opakovane.
Ale jinak nechapu, kdo na toto skoci. Prodavam a mam zadat sve platební udaje? 🤣🤦
Platba kartou přece vyžaduje i ověření, tak to musela taky potvrdit.
Na policii jít může, ale vzhledem k tomu, že zadala údaje dobrovolně, tak je jí to k ničemu. Holt některé zkušenosti stojí peníze. A za blbost se platí.