Vím, že můj bývalý partner podvádí svou současnou ženu. Mám jí to říct?

kiikiita
2. pro 2019

Bije se to ve mě už nějakou tu dobu. Sama jsem byla dlouho mladá,hloupá a slepá. Můj bývalý partner mě podváděl, lhal mi a vymýšlel si nepravdivé příběhy a já si to nechávala několik let líbit,věřila mu a všechno hned odpouštěla. Neustále si ho ve svých očích omlouvala a utěšovala se tím, že mě přeci miluje. Uměl moc dobře psychicky manipulovat.
Až jednoho dne, díky člověku, který se mi nebál říct pravdu a dal mi jasný důkaz, jsem konečně otevřela oči. Zrušila svatbu 3 měsíce před jejím konáním a vzdala se veškerých svých plánů a momentálních životních cílů jako je mít děti a šťastnou rodinu. Tehdy jsem myslela, že můj život končí a já už nikdy nebudu šťastná.

Dnes mám úžasného upřímného a věrného partnera a přesně to,co jsem si tak dlouho předtím u bývalého partnera idealizovala. Dnes jsem upřímně šťastná a vděčná za to, že mi byly oči otevřeny a já neudělala to špatné životní rozhodnutí.

To štěstí ovšem nemá současná již manželka mého tehdejšího partnera. Vzali se a nyní se ke mě dostávají informace od kamarádek a jejich známých. Bývalého, jeho žena asi už také omrzela a tak rozhazuje sítě ve velkém. Dostalo se to ke mě z více stran. Vím, že je to určitý zásah do soukromí, viděla jsem přímo zprávy ohledně domlouvání se na sexu, za zády své manželky a keců o tom, jak svatba byla unáhlená a on ji ani nemiluje, ale jak celou dobu tajně touží po dotyčné. Přitom mi je víc než jasné, že jeho žena žije v nevědomí a domnění, jak je vše dokonalé a jak je milovaná.

Osobně ji neznám, ale určitě to je hodná holka, která touží mít šťastnou a spokojenou rodinu. Tak jako já. S ním ji zbydou jen oči pro pláč. On je prostě takový a jiný už nebude. Lhář a nevěrník, který myslí jen na sebe. Zatím nemají děti, zatím to ještě není nejhorší.

Nechci být ta špatná ani se starat do cizích,ale kdyby si to tehdy před svatbou říkal i dotyčný v mé situaci tak jsem buď rozvedená matka nebo slepá dodnes ... co mám tedy dělat? Napsat ji? Přeposlat ty zprávy? Nebo raději mlčet a nechat to být?

mariegroth
3. pro 2019

Rikas, ze je ti jasne, ze ona o tom nema tuseni. O tom si nikdy nemuzes byt jista. Mozna to je neco, pred cim sama zavira oci. Osobne bych se do toho nemotala. Ty jsi jeho ex. A rikas, ze ses to dozvedela z nekolika stran, takze Ono to k ni asi dojde.

jituli84
3. pro 2019

seš ex, neznáte se, nepletla bych se do toho: Ve výsledku bys byla ta špatná ty. Je to jejich život, sama víš , že těma sračkama si každej musí projít sam.

shaun40
3. pro 2019

Ži si svuj život.A na něho i na ni kašli.Eště se to otoči proti tobě. Já mám dobru kamarádku a ten její manžel má poměr z naší společnou kamarádkou .Ona chudák nic netuší vzhlíží k němu a dala by za něj život. Když rodila dceru tak on z porodnice bežel za tou naší společnou kámoškou.A tá mi říka detaily intimního života s nim.A ja jsem přes rok a půl mezi nimi ale neřeknu nic .Nebudu to já kdo rozbije (šťastnú rodinu).On se někdo najde.Takových chlapů je .Opravdu nic neříkej. Buď ráda že máš klid.

pabka
3. pro 2019

Ani ji neznáš, nic ti do toho není, nepletla bych se do toho.

areh
3. pro 2019

Kdybych já byla ta podváděná manželka, tak bych chtěla, aby mi to někdo řekl. Čím dřív, tím líp. Podle mě není nic horšího, než když si ona myslí, že je vše v pořádku a všichni vědí, že chodí za jinejma. Záleží na tom, co tvoje svědomí. Jestli se srovnáš s tím, že to budeš ty ta špatná.

marcicek84
3. pro 2019

Hele kdybys nebyla jeho ex,tak mozna ale takhle to je zbytecne,hodi to na tebe,ze zarlis a ze ho chves zpet.Neplet se do toho,budes ta nejhorsi,at si to rekne nejaka jeji kamaradka.

nazka
3. pro 2019

@kiikiita nech to být a buď ráda, že Ty jsi už z toho venku..

lenka_tom
3. pro 2019

@kiikiita přesně tak, nemotej se do toho, zrovna jeho ex je pro tuhle věc nejnevhodnější člověk. Byla jsem v podobné situaci a to nutkání jsem přestála. Ta holka nakonec sama zjistila, co to je za pitomce a rozešla se s ním.

lolam10
3. pro 2019

Vzali se takze bych nic nerikala.ja osobne bych nechtela vedet ze me partner podvadi...co oci nevidi...navic by to od vas vazne vypadalo jako zavist.vy jste zrusila svatbu,oni uz maji smulu,maji po svatbe a musi vydrzet co jim zivot prinasi...

sudylichozrout
3. pro 2019

@shaun40 byla jsem kdysi v podobne situaci. Nakonec jsem to kamosce rekla. A to slo skutecne u toho kluka o meho asi nejlepsiho pritele. Oni se tenkrat oba trapili a nedokazalinto rozcisnout. Oproti tvemu pribehu ta moje kamoska tusila, ze je neco spatne, takze jsem si troufla, i kdyz to bylo hodne tezke a vubec jsem netusila, jak to dopadne. A ve finale jsem dobre udelala. Byla jsem tim konecnym hybatelem a oba byli nakonec radi, ze to bylo venku a ze mohli jit od sebe. S obema se dodnes stykam velmi cile, maji svoje rodiny a jsou spokojeni.

lenickakl
3. pro 2019

nechceš se starat do cizích, tak se nestarej

vineta
3. pro 2019

Tak kdyby to byla tvoje kámoška, poradila bych ti, ať si dobře rozmyslíš, jestli se do toho motat, že o ní pravděpodobně nakonec- nebo minimálně na čas, než jí to dojde- akorát přijdeš. Ale pokud se neznáte a je ti fuk, co si o tobě bude myslet, tak ač to není moc tvoje věc, jsi pro tuhle akci nejmíň “závadnej”’člověk, protože se to tebe asi moc nedotkne; to je něco, co bys jako kámoška neměla. Taky ti možná nebude věřit, ale to už je její boj. Takže je to hodně o tom, jak moc jsi ochotná se do toho pouštět+ pokud žijete v nějaké menší komunitě, tak taky promyslet, nakolik ti může ublížit si jí naštvat.

sudylichozrout
3. pro 2019

@kiikiita Pokud tu jeho zenu ani neznas a on je tvuj davny ex, nemotej se do toho, je to jejich zivot a oni si ho musi vyresit sami. Kdyby ta holka byla tvoje kamaradka, bylo by to trochu neco jineho a jak jsem psala vyse, vahala bych. Ale takhle ne

shaun40
3. pro 2019

@sudylichozrout Je to těžký on je muj nadřízeny v práci.A ja nechci problémy. Jinak je to skvělý táta stara se uvaří, uklidi.Já myslím že to praskne časem samo.A není to jeho první mimo manželský vztah o kterém vím.Ale zas mám kámošku ráda a třeba až to praskne tak me nebude chtít ani vidět. A vyčte mi že jsem ji to neřekla.

sudylichozrout
3. pro 2019

@shaun40 no, to je hodne zapeklita situace. Rozumim.

ruzenka95
3. pro 2019

Ahoj, a jaky duvod te vede k tomu, abys to na ex praskla? kdyz je to tvuj ex a jeho manzelku ani neznas, tak mi prijde divne, aby ses do toho vkladala. To bych nechala byt.
Ja jsem byla v podobny situaci, ale z jinyho uhlu pohledu. Jednoho dne mi prisel ANONYM, to co v nem bylo napsany, byl jeden velky hnus a clovek, ktery za tim anonymem stal, musel mit zrejme hodne silny zaludek na to, aby tohle vubec napsal a adresoval podvadene zene.
Mimojine, v uvodu taky psal, ze me sice nezna, ale ma pro me "informace" ...

gruyerre
3. pro 2019

@kiikiita no tak tady všechny holky radí nic neříkat, ale já teda bych chtěla znát pravdu. Obzvlášť ve chvíli, kdy s tim kurevnikem ještě nemám děti a můžu od něj snadno odejít "jen" se zlomeným srdcem. V těhotenství nebo s malými dětmi to pro tu paní bude 100x horší a ke zlomenému srdci přibude ještě zničená rodina a poznamenané děti. Ano, jsi cizí člověk, ale naprosto tě chápu, mně taky není jedno, když se někomu cizímu děje něco hnusnyho.

shaun40
3. pro 2019

@ruzenka95 To je hnus.Když už tak bych to podala šetrně a z oči do oči.Protože je to zraňujíci pro toho podváděného partnera.Musí se počítat s tím že taková informace im rozbije manželství když to neustojí. A hlavně ta jeho přítelkyně múže být klidne těhotna a mohla by mít ze stresu zdravotní komplikace.A nevím jak bych žila z pocitem že jsem rozvrátila rodinu.Ale to už takové dopisy píšou ty milenky pak samé. Když se do ženáče zamiluji.

ruzenka95
3. pro 2019

@shaun40
Jsem si taky temer jista, ze to psala ona. A taky jsem byla tehotna. Nektere zenske jsou opravdu bezpaterni m*chy a sly by i pres mrtvoly ...

pajamo
3. pro 2019

Něco takového byl můj ex, bohužel jsem si ho vzala. Nikdy jsem neměla touhu kontaktovat jeho next, ale jednou se mi stalo že mě kontaktovala sama, on byl znovu ženatý a žil s další novou holkou a tam mi napsala. No abych to zkrátila, je už potřetí ženatý, má dvě děti každé s jinou a pochybuju, že je věrný, nikdy nebyl. Ale mě do toho nic není, já jsem šťastná. Ona ti stejně věřit nebude ať ji napíšeš cokoliv.

brunetka11
3. pro 2019

@kiikiita Karma je zdarma. Nech to být a nešpiň si svůj nový život. Jeho to dožene samo, proč zůstávat součástí jeho životního stylu, který ti nesedí.

codal
3. pro 2019

Když jsem se s manželem rozešli kvůli jeho nevěře, tak mě taky svrběly prsty, abych to napsala jejímu manželovi. Zvlášť po tom, co milenka otěhotněla a nevěděla jestli s mým tehdy ještě manželem nebo se svým mužem. Bylo mi ho hrozně líto, protože ho znám, dřív jsme se přátelili a vím, jak je to fajn chlap a jak moc se na to miminko těšil (snažili se o něj několik let, ona dokonce měsíc před tím, než se spustila s mým mužem, potratila).. nenašla jsem odvadu.. nakonec mu to někdo napsal (mám dojem, že můj exmanžel si dodnes myslí, že jsem to byla já), takže se to dozvěděl, přesto s ní zůstal až do porodu (ona to celých devět měsíců táhla s oběma s tím, že jim řekla, že bude s tím, či to dítě bude, a oni oba čekali).. po porodu se zjisilo, že je to dítě jejiho manžela, ten jí to všechno odpustil a jsou dodnes spolu a mají další dítě.. já sama jsem byla několikrát postavena do situace, kdy jsem věděla o nevěře, jen jednou jsem to kamarádce řekla, protože jsem věděla, že něco tuší a dopadlo to dobře, u dvou dalších, jsem se natolik bála následků, že jsem do toho nešla, ani jeden vztah to stejně nevydržel a na nevzeru se přišlo i beze mě...

shaun40
3. pro 2019

@pajamo Ano nebude.Bude si myslet že žárli.

pajamo
3. pro 2019

@shaun40 a on jí to stejně vymluví a ještě z ní udělá posahanou ex 😉 u nás všem next říkal, jak jsem ho chudáka podváděla já, té další že se ženit podruhé "musel" a pak už jsem tu Lovestory nesledovala. Teď je ženatý potřetí ve 37. On je velký romantik a milovník, jen jich má většinou rozdělaných víc no 😁

shaun40
3. pro 2019

@pajamo No oni jse neměni.Mého ex babička podala v 55letech o rozvod dědeček se jí zeptal proč se chce rozvádět a ona mu odpověděla že 35let nevěr stačilo.A on se jí zeptal ty si to věděla? A babička mu odpověděla ano 35let to vím že si obrousil všechny moje kamarádky.A když jsme rozebírali to téma z babi tak mi řekla že nosil domu peníze nepil,nekouřil tak mu to tolerovala.Pro me nepochopitelné.Ale každý je jiný a má jiné priority v živote.

jituli84
3. pro 2019

@areh Kdybys byla ty ta podváděná tak je rozdíl jestli ti to donese někdo nebo ex přítelkyně ale.. Která muže mít hromadu duvodu, když se neznají

jituli84
3. pro 2019

Hele taky mám ex , kterej mi i sem tam napíše, ve společném životě jsem byla jen služka, on urážel, manipuloval, chlastal apod. M8 novou přítelkyni a x lidí se mě ptalo, jestli ji nechci varovat, ale neudělám to, je to jejich život a jsem jeho ex je dost možný že by to ode mě vyznělo všelijak, jak už tady zaznělo-- Mam super manžela ted tak pro mě za mě at si dělaj ti dva aj aj....

kiikiita
autor
3. pro 2019

Rozumím, nic mi do toho není a oba jsou mi vlastně fuk. Ať jsem klidně ta špatná, o to mi až tak nejde, stejně už jsem. Protože bývalý mě přeci miloval a dělal vše pro to, aby jsme byli šťastní a já jen dělala kravál,scény,chtěla pořád něco řešit a vlastně nic užitečného ani nedělala ... Ale pak si vzpomenu na sebe. Na to, jaká úleva to je teď po tom všem a na to, že kdyby se tehdy všichni starali o to, aby nebyli nejhorší, tak mám podělaný život už navždy. Děti bez táty,poznamenané.
O mě nejde. Ať jsem klidně závistivá psychopatka nebo já nevím co. Jde mi o ní. Právě protože ex je takový hlupák a není mu blbé starat se do mých blízkých, kamáradek a do jejich kamarádek, tak je mi víc než jasné, že se to k ní jednou nějak dostane. Nebo na to příjde. Ale kdy? Až budou mít děti? A ona si bude říkat proč jsem na to nepřišla dřív? ... Na druhou stránku ji neznám. Vůbec nevím jestli chce něco takového opravdu vědět. A jestli to není ten typ, který raději dělá a věří, že se nic neděje, ikdyž tuší ... no asi to opravdu raději nechám být,ale ani nevíte jak moc mě to štve a není mi to jedno. On si nezaslouží mít milující rodinu, které bude sobecky ubližovat.

shaun40
3. pro 2019

@kiikiita Je spousta nevěrných chlapů a mají manželky. Stači se podívat na seznamky tam je samej ženáč.A rovnou řekne že má rodinu a chce jen povyražení. V práci mám ukrajinku ta dělala chvíli společníci a říkala že klientelu mela jenom ženaté muže.Nemůžeš od takových chlapů ochránit všechny nešťastnice co si vyvdaji takový dáreček. A ja jako nezadana bych ti mohla vyprávet jak jsou vlezli a doma mají malinké děti.Někteří za to nemůžou mají to v sobe.Jako geneticku výbavu lovce.Kašli na to .Máš hodného muže tak ti nějaka cizí žena muže byt ukradena.

knuffel
3. pro 2019

@kiikiita Fakt si myslím, že tohle už není Tvoje věc. Kdyby šlo o dobrou kamarádku, měla bych asi rozhodovací peklo, ale takhle se do nich nemontuj. I kdyby ona byla milá, hodná, skvělá, úžasná atd., vždycky se budou koukat na Tebe jako na potvoru. Oba. Neřeš to.