Prosím o radu, jsme pozvání na oslavu dvou kluciku 5 a 7 let a ja nevim co koupit, my se s nimi stykame pouze u příbuzných, takže absolutně netuším, jaké doma mají hračky, ale od příbuzných vím, že mají,, všechno,, (jsou celkem bohatí, ale navenek to nedávají znát),vím, ze je baví traktory, auta, jenže těch prej mají nespočet... . maminka řekla at nekupujeme nic, at pouze přijdeme, ale me je to hloupé... Predstava je tak kazdemu kolem 500 kc
@ajja87 Dárková karta do kina na film/pohádku, kterou si sami vyberou?
@michaela666 ty si mi vnukla super napad, v Draciku jsou dárkové karty a neteři se blíží narozeniny..diky. ;)
@tasimia My to využíváme u synovců. Hraček mají hromadu, takže si netroufnu kupovat další. Peníze do obálky, to je takové neurčité. Poděkují, šoupnou je do pokladničky a zapomenou na ně. Dárková karta už trochu napovídá, kde je co čeká.
@michaela666 no u nás jako peníze celkem vedou, ale holky už ví, kde si co koupit. Bud si to daji na účet, nebo kdyz jdou někam s námi, zajdeme do hračkářství nebo tak.
Ale ta dárková karta je taky super.
Mně přijde divné davat malým detem penize\poukazky. Bud bych se zeptala primo rodičů nebo dala Lego nebo ci transformera.
Snažím se v takových případech kupovat spotřební věci - samolepkové sešity, vodoomalovánky, doplňovačky, skládačky apod.
Kdyz maminka rekla, at nic nekupujete, tak to prosim respektujte!
@ai30 jako přijit na oslavu bez dárků je pěkně trapný....a takový ty kecy ať nic nenosí jsou děsný ....my jsme taky byli pozváni na oslavu 60. narozenin a že nemáme nic nosit.Nakonec tam byli všichni s kytku a darečkem.Naštesti jsem " neposlechla" a taky jsme měli kytku a dárek.
@zmrzlinka děkuji za typ, nevim co to je, ale juknu, mam ještě male děti... A přesně souhlasim, tim, že řeknou nic nenoste, tak je to pěkne hloupé... Jako kdyby to řekli pri pozvání, tak treba chápu, ze nechcou věcné dary, ale jelikož to bylo řečeno az po zeptáni a spis takovym stylem,, ále, prosím tě nic nekupuj,, tak mi je jasné, ze aspoň maličkost se očekává...
Penize mi pro tak malé děti neprijdou vhodné, hlavně když uz vnímají, ze maji oslavu, tak očekávají dárky, podle mě... To samé asi i ty poukazky, přestože je to dobrý nápad... Zkusim asi nějaké to lego, ale to myslím, chtějí dávat svagrovci nebo juknu na tem Nerf
Mám stejně staré kluky a asi každé dítě má v dnešní době hraček hodně...takže ty řeči o tom, že jsou bohatí mi přijdou celkem zbytečné. 😉Přimlouvám se za to, ať nekupuješ takové ty neurčité hračky na jedno použití, jak radí @eviicka. To donese každý a fakt to ty děti baví prvních pět minut, zbytečný plast. 🤷♀️ Normálně bych zavolala rodičům a řekla, hele, vybrala jsem to a to, máte to? Za mě ideál lego, magnetická stavebnice, kulickodraha, deskovka nebo sportovní vybavení. A samozřejmě zjistit, co mají. A nevolat "co chcete", ale dát tipy, ať ti to schválí.
V tomto veku jsou super deskove hry. Podivej na Karak nebo kingdomino. Je to jednoduche a v tomto veku si vyhraji. Nebo Rummicub, ted dostal syn k narozeninam a ma moc rad. Nebo edice smartgames Iq, kulicky, hvezdy, s tim neslapnes vedle nikdy
@janedv nebo Medvěd wrr, Plný kurník, Carcassonne, Dobble, Z pohádky do pohádky, Nevzbuď tátu... záleží, jestli to s nimi bude mít kdo hrát a jak moc jsou přemýšliví a posedí u hry.
Sedmilety syn si rád hraje s legem, pak malými auty, deskové hry (super jsou i Albi) a pak dost tahá třeba různé sešity s doplnovackama, omalovánky, rébusy apod.
@prejeta_zaba kingdomino a karak muzou prave 5 a 7 hrat sami. Stejne tak smartgames. Hraje je jiz moje 3leta
@prejeta_zaba my treba tolik hracek nemame, je alw pravda, ze u nas je zase neskutecne množství puzzli, jelikoz starší je ma nejradši, tak každý kupuje to,a právě od pribuznych vím, ze oni jim kupuji prostě i hooodne drahé hračky atd. Tak proto píšu, ze jsou bohatí...
Donesla bych tedy na oslavu neco k snedku at nejdu s prazdnyma rukama.
Máme podobný vztah dcerou od sestřenice. Rodiče vždy říkají, ať nic nenosíme, to mi přijde, že by to tomu dítěti bylo líto. Ale chci respektovat přání rodičů, tak kupuju opravdu drobnosti jako tetovacku, bublifuk a k tomu čokoládu.
@ajja87 jasny no. U nas je to horší, že holky a synovecek mají opravdu vše. A to doslova. Nové hračky co vyjdou, takže pak něco koupit je složité. Ale zase ta radost, kdy si koupil něco nejmladší sam a dal to te prodavače a hrdě si nesl tašku, ta byla fajn ;). Prý jsem oblíbená teta a za zbytek nas pozval na zmrzku a něco si dal do pokladničky.
Takže za mě to udělalo větší radost než třeba plyšák, lego :D
@prejeta_zaba já ale nepsala nic o neurčitých plastových hračkách na jedno použití (to je vlastně, co?), já měla na mysli sortiment spíš z papíru, kartonu apod. Pro sedmileté třeba škrábací obrázky, nebo u nás prodávají třeba skládačky vlaků, aut a materiál je karton. Plasty bych já opravdu nedoporučovala.
@eviicka tak to promiň, spojila jsem si to dohromady s takovým tím "nevím co, vezmu jim vodní pistolku nebo bublifuk", co děti fakt zlikvidují během odpoledne. Ty papírové věci ještě budiž. Ale taky je to na jedno použití. 😉
@ajja87 a co peníze? Za mě ideální, rodiče je pak mohou vzít do hračkářství.