Věnec z túje. Co myslíte?

alex97
27. lis 2022

Maminky dostala jsem věnec z túje..ale od přítele a tchýně neposlouchal nic jiného jen že to je jedovaté..Mám ho na stole ale dcera tam nesmí má to zabedněné gaučema..Ale prej jen to že to dýchá..Co myslíte?

klokanka31
27. lis 2022

@alex97 Nevím jestli se toho může nadýchat, ale je to jednou jedovaté, a nikdy si u dítěte nemůžeš být jistá, jestli se k tomu nedostane... Navíc túji beru spíš jako hřbitovní dekoraci. Za mě ne...

martinka_33
27. lis 2022

Máme doma batole a máme věnec mimo jiné z túje. Mám už třetí batole a nikdy jsem nemela jiný věnec, žádné batole se zatím neotrávilo.
Opatrné babičce poděkuj za starost a v klidu si užívej věnec z túje 😉

mourovatakocka
27. lis 2022

@alex97 Ať to tchýně nejí. A přítelovi kdyžtak udělej salát.

alex97
autor
27. lis 2022

Máme gauč do L.Takze roční dítě se tam nemá jak dostat to by musela skákat 🤨😂 přítele očkuje tchýně..Já bohužel jehličnaté stromy nemůžu mám alergie..Už rozdejchat vánoční stromek je pro mě moc a to ho máme max 5dni..Ale uměléj mi nesmí do baráku..Takže děkuji všem.🍀

bertik20
27. lis 2022

Nikdy se nic nestalo, když mám výzdobu i věnec z různých druhů tůjí. Děti přežily😉

eithelwing
27. lis 2022

Když jsem byla dítě, měli jsme také věnec jen z túje. Bylo nás 5 a všech 5 nás dětství přežilo. 😄

helen_h
27. lis 2022

Děti ze školy z vyrábění taky vždy nosili věnec z túje. Možná jsou ty korpusy levnější, škola vždy objednávala tyto

gruyerre
27. lis 2022

@alex97 to jsou dobrý kecy 😀. A na zahradu nebo kamkliv ven předpokládám taky nesmí chodit, protože někdo v okolí túje jistě má, foukne blbě vítr, vdechne to a otráví se.

marge_s
27. lis 2022

Neni to moc jedovate, musela by toho snist fakt hodne. A komu by to chutnalo, ze. Jen bych hlidala, aby to nestrkalo ditko do pusy, stejne jako milion dalsich veci v domacnosti.

fyii
27. lis 2022

@alex97 taky mame venec mimo jine i z tuje. dite neni blby, ze by to jedlo a tchyne ocividne chysta vanocni atmosferu, jak te nasrat🙂 jinak to rici nejde... obzvlast,kdyz mas alergii tak co resi... dneska je plodnej den koukam u nas taky

prejeta_zaba
27. lis 2022

Jejda to by musela chroupat celý věnec. Že to hypoteticky olízne vůbec nic neznamená. A dýchat? Vždyť to má prakticky každý na zahradě, už se někdy někdo otrávil, že by prošel kolem túje? 🙄 Víc jedovatý je tis, nespletla to tchyně?

prejeta_zaba
27. lis 2022

@helen_h tak hlavně se s tím mnohem líp pracuje, zkus dát dítěti na ozdobení věnec ze stříbrňáku. 😀

daisymaminka
27. lis 2022

Myslím, že by se tchyně měla starat o sebe a přítel se zamyslet. Zrovna letos mám věnec z tůje a pomáhala mi s ním dcera. Ani jsem nevěděla, že je tůje jedovatá. Přitom ji má na zahradě kdejaká rodina... Takže tak.

daisymaminka
27. lis 2022

@prejeta_zaba Přesně to mě napadlo, o tůji jsem to nikdy neslyšela, a tisu ano. 🤷‍♀️

alex97
autor
27. lis 2022

Ona vidí i jed v kukuřičných křupkách 😴😂😂
Všem děkuji..Nasrane jsem to dnes zapálila svíčku před ní .. 😂😂😂

slecnami
27. lis 2022

@alex97 Dej ochutnat tchyni, ať dá pokoj 😉 Jak psaly už holky, thuje je super, vůbec neřeš...🙃