Kdy jste si poprvé vyrazili ven bez miminka, že jste ho dali na hlídání třeba babičkám? Máme 7 týdnů a dneska tu máme koncert Škworů, tak bych se tam možná i zašla podívat. Kdy jste si vy takhle někam vyrazili? 😉
@monyszek otázka je, co na to malá 😀 😀 , u nás neprošel ani ples v jejich 5 měsících, Normálně usnula v osm a kojit chtěla až kolem druhé. Mamka přijela já oblečená a malá byla v klidu a usínala, ale jen dokud byla v mé náruči, při pokusu položit začala řvát. Nakonec jsem ji uspala a jela pro manžela a naše kamarády, na tanec už bylo pozdě, volná jsem byla až po jedné hodině. Ale zase mi to moc nevadilo, aspoň že byla malá v pohodě. Mimča mají prostě na odchody radar 😀 😀 😀 😀
My byli v cca 5 tydnech na cimrmanech,co u nas zrovna meli zajezdni predstaveni😄
rekord, který znám z bezprostředního okolí, jsou tři týdny.
@monyszek kdyz mela dcera 7 tydnu, tak jsme si s manzelem vyrazili do Statni opery na koncert k narozeninam Michala Horacka. Deti nam hlidala moje maminka, nechala jsem ji tu odstrikany mliko a vsichni 3 to doma zvladli v pohode. Mlicko nakonec ani nebylo potreba, dcera vydrzela do naseho navratu 🙂
no já šla u prvního poprvé ven sama asi v jeho dvou měsících, potřebovala jsem akutně ke kadeřnici, tak jsem si udělala hodinku pro sebe a hlídala babička. u mladší si to moc nepamatuju, kdy jsem si dovolila na hodinku či dvě jít někam bez ní. ono to bylo asi jen 2x, jednou kafe s kamarádkou a jednou taky kadeřnice, jinak mám dětičky jak koule na noze pořád. mladší je stále hodně kojená, takže se ani moc vzdalovat nemůžu. ale děsně bych to už potřebovala. přijdu si jak vyšťavená troska 😅 v tomto směru rozhodně vidím výhody um a nekojení 😅 prostě je jedno, kdo dítěti to mléko dá, je více hlídatelné a rodiče mohou mít víc prostoru pro sebe
Já nechala malého doma, když jsem po 6-ti nedělí jela na gynekologii, hlídal jeho tatínek, teď pojedu na den a noc do Prahy a také bude hlídat tatínek (malému jsou 4 a půl měsíce) 🙂
Já malou nechala na hlídání poprvé v 6 týdnech, a vyrazili jsme do divadla, ale tedy bylo to krátké představení a byli jsme asi 15 minut od bytu. V té době jsem samozřejmě ještě často kojila, takže ty 2 hodiny byly tak max. , pokud ale nekojíte, tak bych se toho nebála už vůbec.
@ladyhacek Me chodili vozit babičky celkem pravidelně už i v šestinedělí. Jinak poprvé jsem vyrazila nakupovat asi v měsíci na dny Marianne a hlídal manžel. A poprvé večer jsem vyrazila ve třech měsících,taky hlídal manžel...Kojila jsem a vždycky jsem nechala doma odstrikane mlíčko. Záleží jak se citis ty a jaké má mimco usínání... U nás třeba uspavani babičky nedávají :-/
Já být tebou tak to zkusím a vyrazím, ale buď připravená se kdykoli vrátit...
včera nam byli 4 tydny a dnes jdu do divadla načerpat sílu na Jaroslava Duška a Čtyři dohody ...hlídat bude tatínek a dnes musím odstříkat jednu dávku mlíčka a snad to zvládnou
Poprvé sama bez mimča? Asi v 5měsících, na 30minut do obchodu. Pak když už nebylo plně kojené a jedlo aspoň svačinu, tak šlo si někam zajít na 2-3hodiny.Od roku (u druhého od 15měs.) i někam večer.
Bohužel flašku mi děti jako miminka nikdy nevzaly, a mně ani nešlo odstříkávat, takže jsem musela být stále po ruce, dokud nejedly příkrmy.Všichni odmítali hlídat, dokud není možné dát mimču přesnídávku. Spaní bylo hodně nepravidelné a nejisté, mimčo se mohlo probudit po 3 hodinách, ale taky za 20 minut.
U starších, když bylo Ládíkovi asi 3,5 a Elišce 1,5 - na sraz se školou, po půlnoci jsem kmitala domů nakojit 😀. S Adélkou jsem byla prvně pryč, když jí bylo asi 11měsíců - se ségrou u porodu. Přes noc byli na hlídání, když byly nejstaršímu 4, prostřední 2 a nejmladší byl asi rok a půl. Vždy jsem byla limitována kojením.
Já jsem asi trochu extrém, když byly malé 4 týdny, jela jsem na celý den pracovně mimo domov. V té době už jsem bohužel nekojila, tak to šlo a malá zůstala doma s tatínkem. Stýskalo se mi, to jo, ale zas se užili s tatínkem ajá se děsně těšila domů. Když jí byly dva měsíce, tak jsme malou uložili , vyrazili na ples a hlídala babička. Než se vzbudila na krmení, tak už jsme byli doma, takže si toho ani nevšimla ;) Jinak na nákupy a na řasy jsem na tu chvilku mizela párkrát do týdne snad od prvního dne, co jsme byli doma, potřebovala jsem si vždycky na chviličku "odfrknout" - do supermarketu jak na dovolenou 😀 Ale to s ní byl vždycky doma tatínek, takže to nepočítám jako hlídání ;)
@alishka111 jo to máš pravdu, jít sama do kauflandu je jak jet na Hawai 🙂
@alishka111
@elu a stejně pak popojizdite s vozíkem jako s kočárkem že? 😀 já teda jo 😅
Poprvé bez miminka?...No, tak v 18 měsících 🙂
Myslím, že je hrozně důležité si na chvíli "odfrknout" - jinak já takto hlídala snad čtrnáctidenní dítko, jezdila jsem s kočárem kolem zdravotního střediska, kde zatím byla jeho mamka a trnula, aby spal (první dítě v mém okolí - to je jak mimozemšťan). Pokud se cítíš a má ti kdo hlídat, tak je to myslím moc důležité. Jen nesmí mít okolí pocit, že se chceš jen bavit a dítě k nim odkládat. Dost maminek, co znám, chodí třeba 1x týdně večer cvičit a zatím hlídá manžel (který zase jiný den chodí, kam chce on).
Nas ma dva roky a nikdy na noc nebyl na hlídání , proste na to není. ,jak přijde večer a čas spinkani , proste musí byt máma , ale já doteď kojila a on u toho usinal. V sedmi týdnech bych fakt jeste nesla , co kojení?
Já jsem matka závislačka, poprvé jsem vyrazila s manželem do kina po šestinedeli, v neděli na 14h, segra vozila v parku v kočárku. Vůbec jsem si film neuzila, hlidala jsem mobil po 2minutach a volala ji 10 min pred koncem, at už jde k autu. Malý spinkal celou dobu.
Za 22mes nikdy nehlidaly babičky- jsou nefunkcni, nikdy nespal jinde. Jen jsme si v cervnu odskocili s manzelem na koncert Roxette, to hlidal kamarad u nas doma kdyz spinkal. Maly nic nepoznal, nevzbudil se...Ale jinak ho v klidu pohlida manzel, kdyz si jdu zacvicit, ke kadernikovi, na nehty.... Vetsinou je vsude se mnou, rasy, kosmetika, nakupy....kafco s kamoskama a jejich detmi, navstevy....nase dovolene....
Tak naší malé jsou necelé 3 měsíce a už jsem byla několikrát, s kolegy večer na pivo, s kamarádlou a podobně, dvakrát hlídala i mamka. Než odejdu, tak nakojím a nechám tatínkovi odstříkané mléko, takže nás nic nelimituje. Nejsem taková, že bych mu co 15 minut psala nebo volala, jestli je všechno v pořádku, důvěřuji jim, že to spolu zvládnou a kdyby něco, tak zavolá, což se už jednou stalo, malá byla k neutišení, tak jsem se prostě zvedla a šla domů.
Jinak beru malou i s sebou, poprvé byla v restauraci, když jí bylo 9 dní.
Ja sla poprve zaparit kdy male byly 4 mesice.uz jsem nekojila
hledali jsme byt, takže na dvě hodinky mezi kojením jsem odjela asi v sedmi týdnech. na babičku byla zvyklá od narození. na celou noc pryč jsme s manželem jeli v 7 měsících a na 5 dní v roce a půl. poslední dva uvedené výlety jsem obrečela 🙂
Ja byla poprvé na masáži a to až v půl roce 😁.
Já jsem šla poprvé v noci ven až byly první dceři 3 roky. Přes den byla poprvé na hlídání ve 2,5 letech.
Synovi je 9 měsíců a ještě jsem ho na hlídání nikomu nedala. Jen večer když spí, jdu vyvencit psa, a to mám s sebou mobil kdyby něco.
já zatím byla jen jednou v divadle, nakojila jsem a když jsem přijela,tak jsem rychle zase nakojila. Ale byla jsem celé divadlo na nervy. Jinak jsem zatím nikde nebyla,protože malej je závisláček na kojení,hl. večer,v noci...ale cca v roce chci přestávat kojit,tak snad pak už někam vyrazíím 🙂 už se hrozně těším
přes den,kdy dávám přírkmy, si vyrazím třeba na nákup a hlídá mamina...
Byla jsem poprvé s holkama venku, když malé bylo 6 měsíců a hlídal tatínek 🙂 naprosto bez problémů 🙂
No tak úplně poprvé bez malé jsem byla, když jí byl týden a mě hodil autem tchán na vytáhnutí stehů po CS 😀 Nemocnice kousek, byla to rychlovka, cestou jsme stihli ještě i Kaufland a koupit pláštěnku na kočár v obchodě s dětskými potřebami, vše zvládnuto do hodiny a půl 😀 Hlídala tchyně, malá se za tu dobu ani nevzbudila (nakojila jsem samozřejmě těsně předtím) 🙂
Jinak pokud bych měla brát, kdy jsem šla poprvé bez malé večer (ne na dvě hodinky do města si nakoupit svoje věci), tak to bylo v necelých deseti měsících, kdy jsem byli na svatbě kámošům,, na obřad a oběd byla malá s námi (my chtěli, aby tam byla), pak jsem nakojila a přijel si pro ni tchán a já tam jela jen kolem osmé na otočku nakojit a pak až do půl jedné jsem byla na svatbě
vůbec si to nepamatuji - vím, že poprvé to bylo když jsem šla na hodinu na masáž a mamka jezdila kolem - ale byl určitě starší > já jsem v šestinedělí kojila co 2h (někdy i kratší dobu) a až pak se to začalo srovnávat. V noci se často budí a to i teď. Pokud máš mimčo v pohodě tak proč nevyrazit? Musíš se na to cítit ty 🙂. Jo vlastně hlídala tchýně 3h v kočárku když jsem měla 38°C - to byl hodný a vydržel - byli mu asi 2 měsíce