Hezký den všem,
Máte doma velšteriéra či jich víc? Prosím jaká je jejich povaha, jaci jsou na jiný psi, jak jste je cvičili a jak se nechali vycvičit? Máte je k myslivosti?
Já osobně velšteriér nemám ale v rodině máme dva, k tomu dva knírače a jednu pitbulku (jediná fena ale vykastrovana).
Jde mi o to, že si myslím, že ti velši jsou špatně vychovaní a není se jim tak věnováno jak by potřebovali. Byli pořízení jako myslivecti psi, ale do lesa ve finále brání nejsou.
A teď ten problém. Již několikrát se nám stalo, že se mezi sebou porvali (pitbulka a vels) s nikým jiným se naše pitbulka neporvala, do té doby ani na nikoho nezavrcela. Když to bylo poprvé okrikovala jsem ji dost, ke mě a bylo vidět že po mě kouká a chtěla by přestat ale ten vels prostě amok a klapky na očích uších a rval ji. Naštěstí většinou jen odešli se skrabancem. Ovšem včera to vygradovalo tak, že se oba velsi pustily do nejstarsihi knírače, bohužel jsme u toho nebylo. Pes je na veterine a nevíme jestli přežije.
Jako částečná vína je i na nás, to víme.
Mě ale zajímá, jsou takoví rváči i jiní velsi?
Snad jsem napsala srozumitelně zjednodušeně
Případně, budu ráda za odkaz na nějakou skupinu na fb, právě s velšteriéry, abych si procetla jací jsou
A vlastně spolu všichni vyrůstají (tak jak přicházeli do rodiny tak jsou společně) a vídají se.minimalne obden
Moje kamarádka mají velšáka a je to miláček. Ale je to prostě lovecký pes, takže nesmí přijít ke slepicím, když vidí kočku, tak má amok, jak by ji chtěl ulovit. K myslivosti ho nepoužívají, je to opravdu domácí mazlíček. Se psy žádné problémy nemá. Rváč to rozhodně není.
@fram kočky slepice a tak to chápu...děkuji za odpověď
Ještě bych chtěla dodat, že to z 90% bylo kvůli nějakému jídlu (kost, ořech, jenom cítili maso, atd) ale všichni jsou krmení bych řekla tak jak mají.