Velšteriér a jeho výchova. Poradíte, prosím?

22. lis 2022

Hezký den všem,
Máte doma velšteriéra či jich víc? Prosím jaká je jejich povaha, jaci jsou na jiný psi, jak jste je cvičili a jak se nechali vycvičit? Máte je k myslivosti?

Já osobně velšteriér nemám ale v rodině máme dva, k tomu dva knírače a jednu pitbulku (jediná fena ale vykastrovana).
Jde mi o to, že si myslím, že ti velši jsou špatně vychovaní a není se jim tak věnováno jak by potřebovali. Byli pořízení jako myslivecti psi, ale do lesa ve finále brání nejsou.
A teď ten problém. Již několikrát se nám stalo, že se mezi sebou porvali (pitbulka a vels) s nikým jiným se naše pitbulka neporvala, do té doby ani na nikoho nezavrcela. Když to bylo poprvé okrikovala jsem ji dost, ke mě a bylo vidět že po mě kouká a chtěla by přestat ale ten vels prostě amok a klapky na očích uších a rval ji. Naštěstí většinou jen odešli se skrabancem. Ovšem včera to vygradovalo tak, že se oba velsi pustily do nejstarsihi knírače, bohužel jsme u toho nebylo. Pes je na veterine a nevíme jestli přežije.
Jako částečná vína je i na nás, to víme.
Mě ale zajímá, jsou takoví rváči i jiní velsi?

Snad jsem napsala srozumitelně zjednodušeně

autor
22. lis 2022

Ještě bych chtěla dodat, že to z 90% bylo kvůli nějakému jídlu (kost, ořech, jenom cítili maso, atd) ale všichni jsou krmení bych řekla tak jak mají.

autor
22. lis 2022

Případně, budu ráda za odkaz na nějakou skupinu na fb, právě s velšteriéry, abych si procetla jací jsou

autor
22. lis 2022

A vlastně spolu všichni vyrůstají (tak jak přicházeli do rodiny tak jsou společně) a vídají se.minimalne obden

fram
22. lis 2022

Moje kamarádka mají velšáka a je to miláček. Ale je to prostě lovecký pes, takže nesmí přijít ke slepicím, když vidí kočku, tak má amok, jak by ji chtěl ulovit. K myslivosti ho nepoužívají, je to opravdu domácí mazlíček. Se psy žádné problémy nemá. Rváč to rozhodně není.

autor
22. lis 2022

@fram kočky slepice a tak to chápu...děkuji za odpověď