ženy, co nosíte do práce, po městě apod.? Dlouho jsem nosila batoh, praktičnost vítězila nad elegancí. Když sem se po dětech vrátila do pracovního procesu, chtěla jsem už trošku vypadat k světu, tak jsem přešla na kabelky. Ikdyž kabelka v mém podání je spíše kabela, prostě potřebuju hodně věcí (např. láhev s vodou atd.). Občas se mi stane, že zaskočím neplánovaně do obchodu a pak se větší objem kabely hodí, ale ramena a záda dost trpí. Ten batoh je fakt výrazně vhodnější pro zdraví, myslím si a fyzioterapeutka mi to potvrdila. Docela se mi zalíbily rolovací batohy, dokonce to i vypadá dobře. Tak o tom uvažuju. Ntb nenosím. Poradíte mi konkrétní značku, spíše nižší cenové relace. Nebo nasdílíte, jak to máte vy? Potřebovala bych nějaké dokonalé univerzální řešení, ale asi neexistuje :-/ Nebo přece jen....?
Zaujal mě tenhle:
www.londonclub.cz/peterson-modro-oranzovy-damsk...
Mám kabelky i batoh a střídám to dle potřeby a množství věcí. No a naučila jsem se toho s sebou nenosit hromady 🙂
@patypresdevaty Jasný, mě totiž dost irituje to přehazování věcí z jednoho do druhýho, chci mít jedno jako "to hlavní". No, dobrý point, měla bych to taky protřídit. Jsem v tom strašný lempl.
Moje mamka z kabelek přešla na batohy. Aktuálně má tento a myslím, že ho bude nosit do roztrhání, jak je s ním spokojená. https://www.rieker-eshop.cz/damsky-batoh-rieker...
Já mám obyč tašku přes rameno něco jako tuto a tahám ji všude. https://www.modexastyl.cz/crossbody-kabelky/cro...
@mariti Já nosím kožený batoh od značky Zwei. Ráda bych kabelku, ale se synem je hrozně nepraktická. Vejde se mi do něj vše a vypadá dobře. Na nákupy v něm nosím složenou látkovou tašku. Mají i rolovací modely, já mám radši klasický.
@mariti no právě, já mám v kabelce/batohu stabilně jen peněženku a kapesníčky, takže přehazování faaakt není problém 🙂 Při odchodu přihazuju mobil, klíče a dle potřeby případně deštník, pití, sluchátka/knížku, výjimečně něco dalšího...
Nosim vetsinou vetsi cerny batoh, spise spirtovni, vejde se i notebook. Ale hlavne mam jeste jeden, malicky sbalitelny do kapsicky, co schovas v pesti, a tem mam vetsi noz taky vsude s sebou. Myslim ze ma 20L coz mi staci i na dost kg ovozel cestou domu. Mam ho od Seatosummit, je dokonaly. Tak to je zajy varianta. Nosit kabelku a batoh s sebou pro pripad potreby.
@mariti Já jedině kabelku...
Drive jsem nosila kabelku. Na rodicaku jsem se naucila batoh a zustala jsem u neho. Mam nekolik od Vuch. https://www.vuch.cz/Zeny/Batohy/Batohy-251/Corb...
Na leto svetly,na zimu tmavy. Jeste mam i cerny rolovaci,tam mi tedy vadi,ze je to jedna velka kapsa. Ja do prace nosim snidani,nekdy obed,doklady,penezenku,klice od prace,od domu,kapesniky,nejaky to platicko s leky. A navic vyzvedavam pak dve deti a oba chteji treba za ruku a kabelka mi sjizdi. Mam uzka ramena. Takze mam radsi batoh. Nosim ho i s detmi na hriste,ze tam nahazim veci pro ne. Kabelku uz nosim svatecne.
@mariti koukněte na bezpotisku.cz. Mají tam různé rolovací batohy. Já mám dva různé. Jsou lehké a vejde se tam hromada věcí. Zároveň nevypadají robustně a dají se i zmenšit. Nejsou drahé. Mají i prodejnu v Brně. Já teda teď nejradši nosím ledvinky. Mám z bezpotisku jednu větší, která nevypadá, ale narvala jsem do ní i chleba 🙂
@j.a.n.i Protože je to velký a neforemný? Tak jasně, není to něco, co bych si vzala do divadla. Mě s hodně líbí ten vzor. A ve zkrácené zarolované verzi by to mohlo vypadat OK, na takové normální denní nošení. Ale máš recht, asi u mě zvítězí praktičnost a eleganci přenechám jiným 😉
Do prace nosim batoh (protoze zonglovat s kabelkou ve ktery je notebook, dokumenty, detskou aktovkou, klicema a vecnym mami jeste potrebuju a nejlepe jeste destnikem proste nejde). Pokud jdu nekam bez deti a sve kancelare jdu s kabelkou…
@j.a.n.i Aha, takhle jsi to myslela. No, já nesnáším takový ty nudný černý a šedý, mám prostě ráda barvy, byt se to pak výrazně hůře kombinuje. Mě se ten vzor prostě děsně líbí. Tak mě napadá, zda bych vzhledem k věku neměla pomalu přejít na nějaké usedlejší.... 🙂 Ale ne, zůstanu raději svá. Ikdyž je to občas divočejší!
Mám batoh od mirrage a jsem spokojená. Elegantní není, ale já v těm nosím krabičku s obědem a se svačinou a čistý triko do práce, jednou týdně jídlo na 24h a kosmetiku, takže na eleganci kašlu.
@mariti Mám batůžky značky wuch, menší městské, ne takové, že by se do nich vešel nákup. Pro ten případ má v batůžku složenou menší látkovou tašku. Ja dělám velké nákupy jednou týdně,takže nehrozí, že bych něco pořád tahala. Ten batoh co jsi sem dávala je hezky,ale já bych ho vzala tak možná na výlet, určitě bych s takovým batohem nesla do práce.
Já už jsem v týmu batoh. V práci máme dress kód, tomu odpovídá obleceni, a já jsem ujeta na saty, takže potřebuji spis elegantnější verzi. Ted mám šedý Wuch Joana, všechno důležité se mi tam vejde, vc. lahve na pití.
@j.a.n.i Já ho v něm nenosím, ale zkusila jsem ho tam teď narvat 😀 Nejde mi zapnout zip, ale vešel se.. Když notas potrebuji, beru ho v tašce, na pracovní cesty táhnou i nabíječky a další těžké krámy, takže to si beru poradny batoh Deuter (ten je teda spis sportovní, takže k datum vypadá blbě, ale je to lepší než si urvat zada.)
Já nosím tento denně do práce, tři roky
https://www.meatfly.cz/damsky-batoh-meatfly-vic...