Ve 22tt necítím pohyby miminka?

adina23
30. led 2018

Dobry den, jsem ve 22.tt tehotenstvi a necitim stale pohyby miminka chci se vas zeptat? Je to normalni??dekuji

hanih
30. led 2018

Záleží na různých faktorech - jestli jsi štíhlá nebo baculka, jestli máš placentu vpředu nebo vzadu, kolikáté je to těhotenství apod. Myslím, že ve 22. týdnu ještě nemusí být pohyby cítit, ale pokud se ti něco nezdá, určitě skoč za doktorem. I třeba jen pro uklidnění 🙂

adina23
autor
30. led 2018

@hanih Ja moc stihla nejsem a chci se vas zeptat? Kdyz ma napr: zena placentu vzadu tak se neda citit pohyby??

hanih
30. led 2018

@adina23 Právě obráceně. Když je placenta vzadu, jdou pohyby cítit líp, když je vepředu, tak hůř. Ještě mě napadá - já vždycky cítím pohyby nejlíp vleže na zádech, tak zkus třeba na hodinku večer si lehnout a čekat, jestli něco neucítíš.

adina23
autor
30. led 2018

@hanih vy jste v jakym mesici tehotenstvi??

fyii
30. led 2018

Bud v klidu, taky to nemusis poznat🙂 ono ty pohyby jsou ze zacatku jak kdyz ti kruci v brise, takze se to da i prehlidnout. Ja si taky dlouho nebyla jista jak to ma vypadat. 🙂 ted u druhyho citim, ze se prcek prevraci uz od 13.tydne a i na Utz to bylo videt. U prvniho taky asi kolem 20 + tydne..doktor vzdycky kouknul, pomeril a rekl, ze v poradku tak jsem si rikala, ze kdyby neco tak to rekne..

hanih
30. led 2018

@adina23 Já už jsem v 31. týdnu, placentu mám vzadu, jsem obvykle celkem štíhlá (i když teď už taky úplně ne) a je to moje druhé dítě. Pohyby už cítím dlouho (teď už občas i pořádné kopance), ale vleže na zádech je to intenzivnější.

adina23
autor
4. únor 2018

@hanih Dobry den, stale mam obavy miminko stale nepohybuje a porad si rikam roste mi vubec bricho?? Kdyz pred mesicem jsem byla na screening lepsim ultrazvuku a doktor rikal ze miminko je v poradku....fakt je jak jste mi to popisovalala ze kdyz placenta je vzadu tak jsou pohyby citit lip a kdyz placen.je vepredu tak hur..ja pujdu na kontrolu az 7.2 ach jo..

hanih
4. únor 2018

@adina23 Jak říkám, pokud se Vám něco nezdá, zavolejte doktorce a domluvte se, jestli můžete přijít dřív. Ale myslím, že to bude v pohodě 🙂

adina23
autor
4. únor 2018

@hanih jj taky pritel rika ze mam byt v klidu..njn..jsem moc starostliva

adina23
autor
14. únor 2018

Dobry den, chci se vas zeptat? Co to je hematom?? Je to bolestivy??

hanih
14. únor 2018

@adina23 Jde o krevní sraženinu nebo nahromaděnou krev. Podrobnosti jsou zde: https://www.modrykonik.cz/hematom/

lstuchlova
14. únor 2018

Myslím, že je začneš cítit každým dnem... Každý to má jinak. Já cítila pohyby od 18. týdne s placentou vepředu a jako prvorodička, to není moc časté.