Vaříte pro řemeslníky?

almara2
23. srp 2019

Dobrý den, měla bych dotaz. Pokud u Vás pracují řemeslníci: zedník, pokrývač, instalatér,... vaříte pro ně obědy? Samozřejmě záleží, zda chodíte do práce, nebo je stavba mimo domov apod. Jde jen o moji zvědavost. Podělíte se o zkušenosti a názory? Děkuji.

kattyd
23. srp 2019

Ne, chodi na menicko do mistni hospody. Dokonce ani kafe nechteli, meli svou varnou konvici a delali si sami.

vitezove
23. srp 2019

Ani náhodou. Udělala bych to jen, pokud by ti byli kamarádi nebo pracovali za nějakou přátelskou cenu a tak. Vůbec si jich nevšímej. Je fajn jim nabídnout vodu a kafe. Ale není to nutné. Nic víc bych neřešila.

cuuza
23. srp 2019

Doma ne, na chatě kde nic není tak ano.

gruyerre
23. srp 2019

Pouze kafe, jídlo ne.

babanci
23. srp 2019

Nemusíš, jen nabídnout kávu a pivo. Naposledy byl u nás malíř, manželův kamarád a tomu jsme najíst dali. 😀

vineta
23. srp 2019

Pokud je najatá firma, tak nic, pokud by šlo o nějaké výpomoci a fachmany z okolí, tak bych vařila kafe a nějaký to pivo, oběd teda spíš ne, ale to by hodně záleželo na okolnostech.

sarrita
23. srp 2019

Většinu prací při rekonstrukci bytu nám dělali známí, tak jsem pro ně vařila a měla nakoupené i minerálky, nealko pivo. Podlahu dělala firma a to jsem se předem ptala jak se to řeší s jídlem, tak mi řekli že se nemám o nic starat, že budou mít svoje. Chtěli jen uvařit kafe.

setba
23. srp 2019

Všem vždy nabídnu kafe a vodu, pokud dělali venku ve vedrech tak i studenou limonádu. To beru jako základní slušnost. Kamarádům jsem dělala i frapéčko ve vedrech a hlídala jejich pitný režim (známe chlapy). Obědy v týdnu ne, když dělali v sobotu (opět známí a kamarádi) tak jsem nabídla jestli se přidají k nám. Naposledy co dělali kluci zídku tak si moc chválili jak o ně pečuji 🙂
Alkohol bych jim v žádném případě nenabídla.
Cizím řemeslníkům jídlo ne, buď chodili na menu nebo měli svoji svacu.

mval
23. srp 2019

My jim nabízíme vodu, pivo, pito a kafe. Ke kávě jim většinou dám na talířek nějaké sušenky, nebo pokud sem pekla tak buchty, ale jinak nic. Sami ani nechtějí a nosí si svačiny.

jane46
23. srp 2019

Koukam, ze u nas jsou chudaci... Rekonstrukce prizemi - nedostali nikdy nic, ale to jsme bydleli jinde a jen jsme vzdycky prijeli na kontrolu a pak predani s jejich sefem. Rekonstrukce podkrovi (ja doma na materske s prckem a ke konci i tehotna) nikdy ani kafe... Ale kdyz meli koncit a prijit posledni den, tak ja blba jim nachystala buchtu, karbanatky, pivo.... A oni neprijeli (muj chlap rad vse snedl). To se stalo jeste jednou a ja opet nastvana, ze jim chystam rozlouceni... A kdyz opravdu prisli praci predat nedostali uz nic... Pokazde firma na smlouvu. A to jeste meli zakaz na stavbe i zahrade kourit a chodili na silnici. Zlati chlapi, zlate rucicky 🙂

ariadna12
23. srp 2019

Nevarime, pouze nabidneme piti (mineralka, apod.), ale nosi si svoje jidlo nebo jdou do hospody.

barbora_rozek
23. srp 2019

já mám takovou hezký příběh. Kdysi jsem u nás měla bratrova kamaráda s kolegou na koupelnu a první den jsem jim udělala játra, tak to jako že nejí, druhý den kuřecí steak na přírodno se smetanovou omáčkou s provensálkýma bylinka, tak tam se jim nelíbily bylinky a třetí den něco s rýží a to ten jeden říkal, že v životě neviděl hřebíček v rýži a že mu říkal syn, který se učil tehdy na kuchaře, že e to dává a on říkal, že to musí být hnus a zas takový hnuž že to teda u mně nebylo 🙂 Takže od té doby, pokud to není skutečně někdo z rodiny tak na to prdím

biedronka10
23. srp 2019

Ano uvarim, nebo napecu a normalne nalozim pokud chteji, kdyz ne, snime to my, pak jim buchty nalozim dom. Je to pro me zakladni slusnost, kterou drzim odjakziva. Ale asi to bude i tim, ze mam muze remeslnika a vim jak se dost honi, ze nema cas se ani najist a vidim to taky i z obracene strany a dobry remeslnik si zaslouzi pohostit. Ale kazdeho vec a chapu ze ne kazdy to ma moznost udelat.

kometkak
23. srp 2019

Pracujou zdarma? Tak ano. Když si objednáte taxi, tak taxikáři taky nebudete nosit oběd. Sklenice vody, max kafe, ale ani to není povinnost.

hansed
23. srp 2019

Zatim nam vse delali znami apod. Vzdy jsem mela piti (nealko) a varila jsem kavu. Mela jsem.napeceno, kdyz jsem stihala, uvarila jsem gulas s chlebem, kdyz jsem.nestihala, byly oblozene chleby.

tinaprofi
23. srp 2019

My jsme vzdy varili, nabidli jsme. Neublizilo nam to...

motylcice29
23. srp 2019

Nabidnu kafe, vodu, klidně pivo....ke kafi sušenky, buchtu, ovoce. Když jsem byla doma a vařila, tak i oběd.

sonaxoxo
23. srp 2019

Me to nikdy neda a vzdy neco nabidnu,citila bych se blbe..po napoje az po svacinu.teple jidlo jsem nemohla,bydlime jinde..ale strudl apod.jsem nabidla

iulia
23. srp 2019

Nabídnu kávu, čaj, něco k pití, sušenky ke kávě, čaji, to beru jako slušnost. Jídlo nevařím, protože dnešní ceny za řemeslné práce jsou astronomické, hlavně ve větších městech - malování 100 m2 - 27 000. Ale moje mamka bydlí na malé vesnici a vařila jídlo pro malíře, ale také zaplatila za 65 m2 - 5000.

lenatko91
23. srp 2019

Cizím ne, těm jsem vždy nabídla kafe a pití, ale pokud jde o rodinu a kamarády, tak ti mají oběd, večeři, pivo...

lolam10
23. srp 2019

Pokud je to nekdo cizi koho platim tak urcite ne,jen kafe...

petit.a.nge
23. srp 2019

Manzel je remeslnik a malo kdo jim neco nabidne, ted jim pani nabizela cosi z bedli a byl velice mile prekvapeny, jo jeste kdyz delali u cukrare dostali zakusky. Oni jako remeslnici opravdu nic necekaji, o to vic jsou potom mile prekvapeni. Manzel by treba u cizich obed nejedl, zakusek si ale dal 😉.

laka_lacenda
23. srp 2019

Pokud je to normálně najaty a normálně zaplacený řemeslník, tak nabídnout kafe/nealko/pivo. Pokud jsou to znami za "kamarádskou" cenu potažmo zadarmo, tak rozhodně uvařit, upéct. 🙂

aktakd
23. srp 2019

@almara2 O najate remeslniky se vubec nestaram. Rano jim odemknu, zeptam se zda neco potrebuji a necham je zit svym vlastnim zivotem. Nic jim nenabizim a tezkou hlavu si z toho rozhodne nedelam, dostanou za to radne zaplaceno. Delam to tak I prestoze je manzel remeslnik.
Neco jineho je pomoc ze strany rodiny a pratel, kteri to delaji z lasky ve svem volnem case ☺

makronka222
23. srp 2019

Ja klukum vzdycky napekla a pripravila kafe jak rano prisli. Dreli jak blazni. Jednou kdyz zaclo lejt tak jsem jim rekla at na to kaslou a jedou domu, ze jim to i tak zaplatim. Pro me tyhle lidi nejsou povl. Jinym jsem zas davala stravenky aby si zajeli na obed. Vsechno byli cizi chlapi z firem, byli u nas x dni, tydnu. Prece nebudu delat, ze tam nejsou. Vklidu jsme i pokecali, vsechno byli normalni chlapi od rodin, at čeko nebo ukrajina. Jeden z uk mel hodne nemocny dite, ukazoval fotky a resili vse mozne lecbu. Poslali jsme jim obleceni a i nejakej peniz na operaci, pres znamou co ma rodinu na Ukrajine jsme zaridili i spital. Me ty lidi prirostli k srdci. Inzenyru a vedatoru co neumej ani pozdravit, podekovat mam v praci po krk

zelenaesmolda
23. srp 2019

@aktakd
ja bych se hanbou propadla nenabidnout jim ani piti...

korneliusa
23. srp 2019

Cizím ne. Za litr na hodinu si snad můžou zajít na oběd. Známým kafe, pivo, minerálku, atd... Jidlo jim nechystám, to by možná utekli 😬.

jade85
23. srp 2019

Najatým dělníkům ne. Maximálně kafe. Případně když jsem pekla (skoro nepeču), tak třeba to. Dělníci co nám dělali zateplení a fasádu měli dole v dílně rychlovarnou konvici a i to kafe si dělali sami.

lllucielll
23. srp 2019

Vždy nabízím pití, kávu a mám upečeno.
Známým a příbuzným vždy vařím, cizím ne.

Pití a kávu jsem nabídla i úplně cizím dělníkům, kteří na chodníku před naším domem kopali jakýsi výkop... Nic mi to neudělá...

adinka19
23. srp 2019

@almara2 Ano, varim. Vzdy byli hodne vdecni, obzvlast chlapi 40+, protoze to dle nich drive byvalo skoro standardem, nyni jiz neni. Navic u nas v okoli moznost dat si neco k obedu neni. Co znam z okoli (jen toto leto 3rodiny kolem nas), vsechny zeny varily. Pokud by ale frfnali, byli drzi, nemakali nebo tak, pak bych si to zrejme rozmyslela 🙂.