Vánoční večírek

kikina9
5. pro 2016

Budeme mít z práce vánoční večírek, a mě se tam tak nechce....Je nás na oddělení asi 10, nejsme nic moc dobrý kolektiv, a večírek tomu určitě nepomůže 😀 Teď váhám, zda jít, nebo se na něco vymluvit....ale na co, aby to nevypadalo jako výmluva? Že mi onemocnělo dítě? Nebo třeba že má dcera v kroužku zrovna tento den vánoční vystoupení? Holky, S.O.S. 😀 A jak jste na tom vy, chodíte rády na vánoční večírek?

medved09
5. pro 2016

já moc nejsem na výmluvy - loni se mi nechtělo, tak jsem řekla a nešla... do výmluv se člověk obvykle zaplete a je to ještě horší.

barchen
5. pro 2016

@kikina9
Poslednich par let jsem ty vecirky nemela rada,prave kvuli kolektivu.Pres rok ty vztahy v kolektivu nebyli dobre a pak se clovek na vecirku musel pretvarovat,jak bajecne si rozumime,jak drzime za jeden provaz a tukat si sklenickou na dalsi uspechy.S lidmi,ktere mel clovek rad,si zasel pres rok po praci na drink nebo na kafe a nepotreboval k tomu vecirek.Nevymlouvej se na nic,rekni,ze chces byt s detmi a pripravovat se na Vanoce.Pokud pracujes na pozici,kde se pritomnost na vecirku jaksi ocekava,tak se tam ukaz na zacatku,prehod par slov s nekolika kolegy,popripade prednes proslov a pak se slusne vytrat,samozrejme se rozluc s par kolegy.

ukocouradoma
5. pro 2016

Přiznala bych se, že na takové akce prostě nejsem. Není to povinnost tam jít. Na druhé straně může být takový večírek také způsob, jak ty vztahu trochu vylepšit. Záleží, jak to u vás je. Ale určitě bych nelhala nebo se nepřetvařovala, prostě bych nešla.

jade85
6. pro 2016

Pokud v tom neni nic jineho, nez to, ze se ti nechce, zvolila bych kompromis - ukazat se tam aspon na chvili, na jednu sklenicku, prohodit par slov s kolegy. Preci jen, kazdy vecirek musi nekdo zorganizovat, venovat tomu nejaky cas a usili, takze mi prijde jako zakladni slusnost se zucastnit. A treba se to zvrhne v prijemnou zabavu, vetsinou to tak byva, kdyz se cloveku nikam nechce 🙂 Ja na vanocni vecirky chodim rada, muj zamestnavatel je porada ve velkem stylu a ciste jako zabavu, zadny pracovni program ani oficialni proslovy 🙂