ahoj holky,
zakládám tuto diskusi s předstihem vám že vánoce jsou až za 3 měsíce, ale asi málo která z nás skočí 20.12. do obchodu a nakoupí vše najednou, já musím nakupovat postupně....
proto zde ráda uvidím maminky co jsou na tom stejně a potřebují inspiraci 🙂 tak šup sem
mám 5 letou dcerku a nic mě nenapadá nemáte typy???
Já už mám pro dceru vše nakoupené 🙂 dcera má 11 let, tak pro 5letou neporadím 🙂
Jsem na tom stejne. Mam tri detatka, ale 5-ti leta vubec netusi, co by si prala. To bude jeste orisek..
@eimmy kupodivu - už taky začínám nakupovat. Letos překvapivě brzo, na mě tedy. V Tescomě mají krásné dětské nádobí a různé vychytávky, třeba formu na pečení ve tvaru pejska, motýlka atd. A na slevomatu te´d mají krásné dřevěné puzzle, ale to je spíš pro 3-leté než 5-leté. Mě se osvědčilo prostě jít do města a vždy se mi něco zalíbí. Ale zas tam nemůžu chodit moc často, to by mě zruinovalo... .-)
já jsem naší 5 leté koupila šaty Elsy,kufřík na pastelky a omalovánky,pokladničku se zámkem,knížku,šminky takový ty dětský,omalovánky,hrneček,oblečení.Ještě pořídím nějaký fixy třeba na sklo,ráda maluje.Pak ten kouzelnej písek,možná nějakou barbínu.Nějakej děda třeba lego a ještě dokoupím albi knížku
já mám prozatím korálky, ty ona miluje v jakémkoliv množství, potom dřevěné vkládací hodiny, dřevěnou písmenkovou posunovačku, hru Dobble Kids, Človíčku nezlob se, snažím se nekupovat blbiny, protože ty dostane od babiček 😝
tak já taky postupně nakupuji ,už mám skoro vyřešené vánoce jen pro miminko naše co se mi teď narodí v říjnu koupím nějakou maličkost a sinovci a mám hotovo , tak co má ráda vaše dcera ,třeba oblečení nějakou hračku ,naší dceři jsem koupila kočárek nějaké oblečení a panenku 🙂mí je 2.5 let
Já od července marodím, tak z nudy nakupuji vánoční dárky na internetu už od srpna. Už mám pro tchýni, tchána, babičku, dědy, neteře a synovce. Naštěstí jsme asi před dvěma lety zrušili dárky mezi sourozenci, protože to bych se nedoplatila 🙂
Ale jako každý rok netuším, co pro moje rodiče. Samozřejmě, že co potřebují si koupí a za ta léta spolu mají všechno. Nemáte někdo tip? 🙂
@eimmy Neteř, 4 roky, si v poslední době oblíbila společenské hry, např. BrainBoxy od Albi.
https://eshop.albi.cz/pro-deti/
Vloni dostala k Vánocům hru Rozhýbej svůj jazýček, je to logopedická hra, děti si u toho skvěle procvičí mluvení a neteř taky hodně bavila.
http://stolni-hry.heureka.cz/bonaparte-rozhybej...
není zač tak až budeš mít děti tak to půjde líp 🙂
My cekame miminko takze tedka finance sli do vybavicky ado zarizeni 🙂 ale pristi mesic urco skaknu snad i pro darky :D termim mam 23.12. Takze se chci vyhnout tlacenicim a bezohlednych lidi v obchodech :/ :D akorat jaksi nemam zadne napady :D
tak já loni nakoupila dárečky, které si slečna tehdy čtyřletá přála v říjnu a před vánocema na říjnová přání úplně zapomněla a chtěla úplně něco jiného. Takže letos budu kupovat až začátkem prosince, stejně většinu věcí pro ní kupuji na internetu, takže se do obchodu moc nedostanu 😀 ale teď aktálně ráda fotí, krade mi můj foťák a překvapivě jí to i docela jde, takže přemýšlíme, že jí koupíme foťák, ale žádný dětský, dostane když tak normální, protože ty pro děti hezkou fotku prostě neudělají.
tak to je škoda ,no tak asi nějakou poukázku atd.. pokud to půjde to je už na tobě 😉
Já jsem asi od přírody prdla a nakupuju už zase postupně od ledna\unora.když jsem byla mala a tak do 18ti let,mamka ze me úplně sdílela😁.proudila jsem Vanocema hoooodne brzo.pak se starala o pečení a tak.lezla jsem tím na nervy.pak se v mém životě hodně změnilo.už Vánoce zase tak rada nemám,ale nakupování postupně mi zůstalo.a když jsem to tak okoukla,letos Jezisek nadeli hlavně hry.pro různý věk,ale zvládnou to oba starší.a v pokračování bude další pohádková knížka,nejspíš pastelky(máme velkou spotřebu)a tak.kluci si přejí vesměs pracovní sesity a různé spise papirenske.tak se to točí hodně okolo.plus něco,co se líbí mamince a tatinkovi☺
Co vybrat holčičce zlaté náušničky?
naše 4 letá si přeje záchod a umyvadélko od baby born pro miminko...jinak máme už povlečení,vílí a svítící polštářek, zrcátko a hřeben s elsou a kufřík na tajnůstky...ještě se chystám na nějakou knížku a hru....už druhým rokem nakupuji babičkám a dědečkům ozdoby se jmény - vloni dostala babi 12 ozdob se jmény vnoučat a pravnoučat a letos dostane jiná babi ozdoby s jejich jmény =) jinak se chystám na knížky a parfémy spíš té dospělé části =) manžel si přeje elektrický zubní kartáček a činky =) a syn (4 roky) nějaké traktory a stroje od bruderu a lego stavbu =)
@eimmy Ahoj, já jeste nenakoupila, ale mám už představu, co to bude.
pro holčičku zkus LEGO, kluci moji jsou z toho nadseni, ale sousedka rikala, ze i holky jsou nadsene. Zkus třeba princezny nebo klasické LEGO https://www.veselekostky.cz/lego-princezny/
Případně většího super měkkého plyšáka 🙂
u nás lego moc nezafungovalo, ale frčíme v playmobilu http://www.playmosvet.cz/oddeleni/25381/playmob...
@lucka_angel S ozdobama super nápad.🙂 Můžu se zeptat odkud jste nakupovali?
@petulka22 kupovala jsem už po třetí a vždy na lyradecor.cz, pokaždé dorazily v pořádku a jsou krásné =)
@lucka_angel Moc děkuji.🙂
@eimmy tak tohle si rikam kazdy rok.....a jak to dopada?....v prosinci litam jak silena🙂