Vajíčka mimo lednici. Budou v pohodě?

23. kvě 2024

Ahoj, dneska jsem si od tety přivezla vajicka, bohužel jsem je zapomněla v autě, mohly tam být tak od 11ti doteď, dala jsem je už samozřejmě do lednice, myslíte že budou v pohodě?😀

lentilkah
23. kvě 2024

U nas to dneska docela peklo, mozna uz budou vareny 😀 Ja bych uz je asi nejedla.

moudivlacek
23. kvě 2024

dneska bylo "bohužel" vedro a ještě v autě, v pohodě nebudou a určitě bych je nejedla, jako ještě v zimě, ale dneska v autě (bez klimy) bylo fakt peklo a tys je tam měla 8 hodin, mně by to za problémy nestálo

ajja87
23. kvě 2024

Vajíčka v lednici neskladujeme nikdy,z toho auta sice nevim, záleží jaka tam byla teplota,ale pokud v něm vyloženě nebyl pařák,tak bych se nebála

moudivlacek
23. kvě 2024

@ajja87 u nás bylo odpoledne na balkoně přes 30 stupňů, v zavřeným, neklimatizovaným autě ještě víc, max. mě napadlo, pokud bylo v chládku v garáži, tak bych riskla, ale pokud stálo celé odpo na tom pařáku ...

kakba
23. kvě 2024

Kdyz si pamatuju jak se skladujou vajicka v Thajsku v tom vedru a jeste na slunku tak bych byla naprosto v klidu😀😀

ajja87
23. kvě 2024

@moudivlacek tak u nás bylo skoro celý den pod mrakem,obcas vysvitlo sluníčko, takže u nás bych se toho dnes nebála.. ale samozřejmě pokud bylo opravdu horko tak opatrně...,každopádně, smažené vajíčka bych si z toho nedělala,ale do pečení, vaření klidně - a ja vždycky pro jistotu před použitím každé vajíčko vyklepnu do hrníčku, přičichnout a případně vylít,ale vajíčka i většinou i v létě skladujeme ve spíži,kde máme celkem teplo, samozřejmě lepší jsou v chladnější místnosti,ale u nás prostě vajíčka do lednice nepatří a není to vymysl jen můj,ale je to u nás po generace a i s manželovi strany to tak bylo.

eviicka
23. kvě 2024

Já bych je hned sdělala pokud byly v autě na sluníčku. Pokud bylo auto ve stínu, tak bych se nebála, ona když to ta slepice v létě vyprdne dopoledne, tak se to taky nesebere hnedka.

moudivlacek
23. kvě 2024

@ajja87 Tak to si musí autorka zodpovědět sama a zařídit se pocitově, u nás právě nádherně od rána azuro a opravdu hic jak v červenci, ono i to dání do ledničky z toho tepla taky není nic moc právě. O tom, že někdo skladuje mimo lednici vím, ale přeci jen špajzka mi přijde oproti autu v poho. Naschvál jsem se dívala, doporučuje se teplota max. do 18 st.

mabs
23. kvě 2024

Vajíčka mimo lednici nechávám běžně, ale jestli byly v autě, tak nevím.

merope
24. kvě 2024

@moudivlacek Jasně, max do 18 stupňů, ale pro skladování, nějaká chvilka ve větším teple by vadit neměla.

Jinak prostě to, co se dělá běžně s "domácími" vajíčky standardně - tzn. nerozklepávat přímo do jídla, ale "přes hrníček" (protože vždy hrozí, že to bylo někde déle a nevšimlo se toho a může být špatné i zdánlivě čerstvé).

A ano, asi se hodí je zpracovat v řádu týdnů a nenechat tam válet 2 měsíce.

moudivlacek
24. kvě 2024

@merope 8 hodin za mě není chvilka, ale chápu, každý to vyhodnotíme jinak, někdo vyhodí, někdo se nad tím ani nezamyslí a použije a taky se třeba nic nestane, někdo řeší a taky to nějak dopadne.

helen_h
24. kvě 2024

Předpokládala bych, že vajíčka od tety budou čerstvá a skladovat se v pokojové teplotě mohou. Myslela bych, že se během pár hodin zkazit nemohla, ale třeba během týdne bych je zpracovala.

cilkat
24. kvě 2024

Vajíčka vydrží hodně... holt bych je při použití rozklepávala do hrnku každý zvlášť, poctivě očuchala a poctivě tepelně zpracovala.

mourovatakocka
24. kvě 2024

Na tvém místě bych je uvařila, udělala tlačenku, pštrosí vejce, snědla je ASAP. Záleží, kolik jich je 😊

rosalindamelinda
24. kvě 2024

😀 ttj, šak v Kauflandu taky nebývají vajíčka v chlaďáku, ale normálně někde na paletě na ploše 😀

lentilkah
24. kvě 2024

@rosalindamelinda
To se preci neda srovnavat, v Kauflandu jsou vzdycky pobliz chladaku, takze jsou dejme tomu v max.20 stupnich. Vcera v tom aute mohlo byt klidne 40st, pokud svitilo slunicko jako u nas.

trilien
24. kvě 2024

Ak vajíčka neboli u tety uskladnené v chlade, sú v poriadku. Ak boli uskladnené v chlade, tak žiaľ. 🤷🏻‍♀️ Predpikladam však, že by vám na cestu autom nedávala chladené vajíčka. A pred konzumáciou ich tepelne upravujete. 😉

debra1234
24. kvě 2024

Vajíčka máme v práci ( supermarket) běžně mimo lednici. Však i slípka, když je snese je má x hodin mimo lednici než je někdo odnese. Ale ve vedru bych se bála.