Ahoj holky, neřeším úplně vyloženě problém, spis jen taková otázka - kolik váží vaši kluci v 5- 6 letech? Syn je docela jedlík (od narození nebyl problém s jídlem). Nemyslím si ze je vyloženě tlustý, ale má takovou mohutnější konstrukci těla (řekla bych ze má i docela svaly) ale na kluka celkem větší (i když pevný) zadek, což už občas je problém při výběru kalhot 😂.
Syn měří asi 120 cm, váží 27 kg, má 5,5 let. Jí poměrně dost, hlavně v odpoledních hodinách po příchodu ze školky (přitom tam ji pěkne, všechno). Nejime nijak striktně pouze zdravě, ale zase se snažím žádný extra “prasecinky” polotovary téměř vůbec, proste bych řekla taková klasická, občas zdravější strava. Syn má naštěstí rad ovoce i zeleninu, ale i sladké (doma mu záměrně téměř nedávám “kokina” naštěstí si na ne sám málokdy vzpomene) ale má rad buchty, koláčky apod ☺️ Když pecu buchtu, snažím se aspoň o zdravější variantu (ovesne vločky, spaldova mouka, méně cukru a třeba různé sirupy). Naštěstí má rad pohyb (jakýkoliv - procházky, kolo, kolobezka, brusle, bobovani…) teď začal hrát florbal.
Takže mě zajímá spíše porovnání s jeho vrstevníky 😁
Naši kluci měli v 5 letech 120 cm a 18 kg. Staršímu je skoro 8, má 138 cm a 24 kg. Mladšímu je skoro 7, má 129 cm a 21 kg. Ale naši kluci rozhodně nejsou průměr, jsou to hubeňouři. Ještě jsem nekoupila kalhoty, které bych nemusela v pase přešít, aby jim nepadaly 😄
110 cm, 17 kg, koukám, že dost trpaslík. 🤭
6,5 roku, 130cm a 22kg, ale taky to není průměr, spíš žížala a žebra se dají počítat, do všech kalhot přidávám gumu. Mladší dítě, dcera, má úplně jinou tělesnou konstituci, má široká ramena, hrudník, nohy solidní podstavce, je prdelatá, ale nevidím na ní nějaký přebytečný tuk. Jídelníček mají +- stejný
5,5 roku, 20 kg, 108 cm.
Synovi bude teď v únoru 7 a váží 19kg na 120cm.
Nemůžou být všichni stejní. Můj syn v červnu 6let, má konečně 20kg 😅 cm nevím, ale je spíš menší a drobnější.
5letý syn má 115cm a 18kg, 8letý syn má cca 130cm a 21kg
5,5 a 116 cm a 18 kg.
Tak ja pridam dalsi typ - “vyzle” - 5,5 roku, 120 cm a oslavili jsme konecne 19 kg 🤦♀️😂
Podle fotek mi prijde ten tvuj celkem “bytelnejsi”, hlidala bych fakt zdravou stravu, aby jidlo bylo jen na hlad a nezahanela se jim nuda, smutek, stres a podobne. V rodine pribuznym se to takhle trochu zvrtlo behem tak dvou let, kdy ted 10lety ma minimalne nadvahu, ne-li hur (radsi se neptam, kolik vazi 🙄) a je to smutnej pohled. Tam je to teda zpusobeny zrejme vubec neomezenym prisunem sladkosti.
5,5 roku 116 cm a 20 kg. Vypada jako reklama na hlad a nektere dny jede asi na fotosyntezu 😅
Syn bude mít pět v červnu a měří cca 115cm a váží 17kg. Má extrémně pohybu a hodně jí,ale jen tak nepřibere .
125 cm a 26 kg, to uz je pred nejakou dobou, ted bude mit vic. Obleceni vel. 134 🙂
5,5 let, výška cca 108 cm a 17 kg.
Syn 136 cm a 29 kg, šest bude mít na konci března.
Syn bude mít tenhle měsíc 6 a má 126cm a 26kg. Noha č. 32.
Odmala byl větší a postavově robustní.. Myslim stehna, hrudník a tak.. Ne špeky na břiše.
Manžel má bez pár cm 2 metry a váží něco málo přes 100kg. Číslo nohy 48.
Takže syn si plánuje, že bude ještě větší jak taťka pry.😁
Asi bych neřešila váhu v porovnání, ale to jak vypadá. Dle uvedených fotek je tak na hraně, je vidět, že je na něm tuku dost, ale vidím to tak hodně na hraně, kdy je to ještě ok a kdy už není... A tedy ty svaly právě nevidím, spíš povolen tělo. A rozhodně je lepší, když sní kousek kousek kvalitní čokolády než kus i rádoby zdravé buchty. Za mne bych maličko začala kontrolovat stravu a přidala hlavně řízené fyzické aktivity, kde dostane fakt do těla. A to dle toho co píšeš, tak nemá....
Já mám teda v tomto věku (5 a 3/4 roku) dvojčata - holky, takže nenabídnu srovnání s klukem. Ale na to, že jsou dvojčata, mají stejnou stravu, stejné kroužky, stejné výlety, prostě +- stejně pohybu, jedna měří 113 cm a 19 kg a na pohled jí trčí žebra a padají gatě (takové jsou ženy u manžela v rodině), druhá má 119 cm, 22 kg a je taková prdelkatá a měkká (takovou genetiku má po mě). Dle fotky bych o vašem malém neřekla, že je tlustý, je super, že ho baví sport, vedla bych ho k tomu i nadále, holt nemá předispozice být vyžle...
Syn 5,5 roku, 115cm a 18kg. Sama ruka sama noha
Dcera 6 let cca 132cm 36kg. Nikdo by nerekl ze je nejaka tlusta nebo alespon znamy kolem se divi, ze pry na to nevypada. Ma proste takovou statnejsi konstituci. Stravu hlidam ale babicky neuhlidam. Snazim se ji vysvetlit ze byt hubena neni o tom nejist ale ze se nesmi prejidat sladkostmi, protoze ma tendence tvrdit ze uz jist nebude, kdyz ji ve skole reknou ze je tlusta, nechci aby v ni rostl nejaky sklon k anorexii. Pecu zdrave, do buchet cukr nedavam, pouze panelu ta ma o polovinu nizsi glykemicky index a je plna vitaminu. Uzeniny jen kvalitni sunku a vysoprocentni parky a jen opravdu obcas. U ni je problem ze ji rada a pomerne dost. Ted ale mela strevajznu a zaludek se ji asi zmensil protoze uz ji mene a je to znat. Od ledna je o kilo a pul lehci.
@ichaile jee 32 noha. Tak to jsem snad ani nemela cist 🤣 dcera ma v 6 letech v dubnu 7 let, 37 nohu, obuv uz ma damskou protoze se detska neda moc sehnat. 🙈
Syn má 5,5 a 111 cm a 16 kg. Je pořád na spodní hranici nějakých tabulek a doktorka to neustále řeší. Jí všechno, i sladké a prostě nepřibere. 27 kg měl můj starší syn v 9 letech.
@nick1234 čerstve 6let . Asi 112cm a 17,5kg.. jsme prcci
Syn 5,5 roku a ma 118cm a 21,5kg. Ji tak akorat, ve skolce plati za jedlika, doma jime zdrave (bezne dlabe i veci jako cizrna, pohanka, brokolice), parky nebo rizky nevedeme, stejne tak bonbony. Babicky to celkem respektuji. Blbosti typu lizatko nebo gumovy medvidky ma akorat ve skolce, u doktora apod, proste kdyz od nekoho dostane, jinak ne. Nemam problem mu nekde na vylete koupit zmrzku nebo tak, ale celkove jidlo hlidam - kdyz mame nekdy neco mene zdraveho, pak si dame o to vic zeleniny atd.
Syn 5,5 roku má výšku 110-115 cm a váha 15,5 kg 😀 Je jak obyvatel Dachau... Je nejedlík a ještě k tomu neposedí a je furt v pohybu.
Temer 5,5 roku - vysku tipuju tak maximalne 115 a vaha necelych 18 kg
V březnu bude mít 6,114cm,19 až 20kg,furt se mu to měni.Tvuj syn vyoada naprosto normalně a zdravě.
Syn měl v 6 letech 128cm a 25kg. Dneska v 7 a půl 130cm a 26kg. . Zdá se mi podle fotek normální. Jestli má pohyb a "neprasí"...