V pokojíčku se rojí divný brouci, co to je?

stefanie19
31. črc 2016

Prosím potřebuji pomoc. V detském pokojíčku se mi rojí divný brouci hledala jsem všude a nenašla nic co je podobné. Je to hlavně u zdí a pod linem. Neví někdo co to je ?

olga_
31. črc 2016

@stefanie19 Zkusila bych poslat fotku (možná i v lepší kvalitě) např. zde:

http://www.entoforum.cz/index.php

Já se jednou obracela na akademii věď, aby nám určili housenky - na stromě u domu se nám tehdy objevila hnusná asi 20 cm velká bílá "papuč" z pavučiny - byly to housenky nějakého nočního motýla.

stefanie19
autor
31. črc 2016

@olga_ dekuji moc za radu

olga_
31. črc 2016

@stefanie19 Většinou jsou odborníci i rádi, když se jim někdo z veřejnosti takto ozve. Výskyt našeho motýla si vložili do své databáze a je u toho i mé jméno 😀. Prosili nás o další hlášení.
U hmyzu v dětském pokojíku je opravdu důležité vědět, co to je, a určitě poradí - třeba i jak se toho zbavit.

Docela by mě pak zajímalo, co to je. Držím pěsti.

stefanie19
autor
31. črc 2016

No právě proto se bojim vystrikala jsem to vyluxovala ale stejne sem jich jeste par vydela. Tak jsem se zaregistrovala. Cekam az mi to schvali a hned tam napisu. Az budu vedet tak napisu. A jeste jednou moc dekuju. Uz sem nevedela kam se mam obratit :D

hani007
31. črc 2016

@stefanie19 Taky jsem zvědavá. Určitě napište, jak to dopadlo 🙂

panickatlamicka
31. črc 2016

@fykyska vis,prosim? 🙂

fykyska
31. črc 2016

Ty prazdn

fykyska
31. črc 2016

Priznavam se ze nevim na fotce neni moc videt, ty prazdne schranky obaly jsem ale uz videla

fykyska
31. črc 2016

Ale rekla bych ze ty schranky jsou id kozojeda

stefanie19
autor
31. črc 2016

Lepe bohuzel neslo vyfotit

stefanie19
autor
31. črc 2016

@fykyska koukala jsem prave a nema to ten chlupaty ocasek. Cely den koukam na internet co by to mohlo byt

fykyska
31. črc 2016

@stefanie19 drzim palecky, ja bohuzel nevim nevim

stefanie19
autor
1. srp 2016

Tak je to vrtavec prusvitny. Moc info o tom nikde nepisou aspon ze vim co je to za havet. Dekuji vam za rady 🙂

hani007
1. srp 2016

@stefanie19 Koukám na google a že prý jedna samice naklade kolem 100 vajíček! To je nechutný!! 😀 Ale tak hlavně, že nijak neškodí. Každopádně já to mít doma tak se stěhuju! Asi bych to nedala 😒 😀 Jak budete řešit vyhubení?

stefanie19
autor
1. srp 2016

@hani007 taky jsem celou noc nespala jen jsem na sobe mela vlas a uz jsem utikala pryc :D to netusim cely den strikam necim na hmyz dnes jich tu nebylo tolik cca 4 ale stejne musim neco vymyslet