Pomohla Vám terapie? Znáte příčinu?
Příčina bývá stres, je to spouštěč. Ha ha, kdo ho dnes nemá. Znám jeden případ s OCD. Četla jsem o tom zajímavou knížku. Terapie byla odhadnuta na 3 roky, nejdříve to bylo o ničem a trvalo to, bez se dalo někam pohnout. V tomto případě co jsem poznala hrál hlavní roli strach. Strach o život blízkého. Co když něco neudělám stane se něco hrozného? Co když to neudělám málokrát? Když se 3x nepodívám do zrcadla, než odejdu z domu, nestane se něco? Je hrozně těžké ty špatné myšlenky ovládnout. Je to těžké, ale chce to pevnou vůli. Podle mě je to přirovnatelné k závislosti. Prostě musíte udělat to a to, nebo ... A nakonec vás to stejně donutí to udělat. Snažila jsem se takovému člověku pomoct. První krok byl, neustále si nesrovnávat boty. No a co? Tak budou rozházené. Kdo by zařídil, že se něco špatného stane? Kdo by se tím zabýval? Člověk o kterém mluvím se z toho dostal natolik, že už ho to během dne ani nenapadne. Je to strašák, který může vylézt, ale dá se to zvládnout. Držím palce 🤗
@vjem je hned obrovská řada věcí které tě z úzkosti vytáhnou a dají se i naučit věci které už nedovolí aby ses do úzkosti vrátila.
v první řadě magnesium, měď B6 a B12, alkoholová abstinence, přestat se solí, draslík, banány, čokoláda, nutela, ořechy, vynechat maximálně maso, dát si pálivá jídla med, česnek...
Pak musíš přesně zmapovat co způsobuje tu tvou depku =spouštěč.
A potom musíš do notesu poznamenávat všechny změny, co tě potěšilo nebo rozhodlo, i myšlenky, takové dulezite puntíky stavu mysli.
Až se z toho dostaneš tak ti to poslouží jako panoptikum tvojí mysli a pěkně uvidíš co se děje a časem se vyléčíš sama automaticky.
Máš na to 🍀🍀🍀🍀
@ferdinanddeste nebo ještě pomáhá samozřejmě sport
to je otázka. terapie je první volba - záleží na tom, jak jsi daleko s problémy. Někdy stačí nasadit předem ad, a pak se pustit do terapie....aby člověk byl srovnaný, věděl, proč a co dělá.