Ahoj, v posledni dobe zvazuji, ze bych se stala nahradni matkou (pro clena rodiny). Je tu nektera, ktera to prozila z hlediska nahradni matky? Zajimaly by me zkusenosti s odevzdanim ditete a nasledne pocity a tak celkove. Dekuji🙂
Nemam teda osobni zkusenost ale cetla jsem clanek nahradni maminky. Delalanto prave taky prp svagrovou nebo sestru. Sama doma mela deti. Takze jeste tem musela vysvetlit ze ma v brise miminko ktere bude vlastne tety. Popisovala to docela detailne a pravdive. Byla to ceska ale uskutecnilo se to v londyne takze to mohla rict naplno. Zkuste pohledat jestli se nikdo nenajde kdo by pribeh sdilel.
Ja jsem se teda nad tim teoreticky zamyslela jestli bych do neceho takoveho sla a musim priznat ze ja bych to s mou povahou neustala. Jeste to dite vidat pri rodinnych setkanich...to bych nedala :(
Ale jako gesto to je mpc krasne od vas 🙂
venku to myslim problem neni ale unas jo ja teda upřimne v roce 2000 jsem mela samovolny potrat a je to uz 17 let a stejne me to budi pak prisla dcera 02 pak dlouhych 14 let nic a vymodleny syn po roce a pul snazeni,vytrpet 9 mesicu sdilet vse s miminkem v brisku a pak ho dat i kdyz do rodiny nekomu jinemu ja na to nemam to bych nezvladla,stacilo mi ze mi tady ve zdejsi nemocnci v 5 tt rekly ze jsem potratila se synem a ejhle on to byl hematom zastupce primare ktery ma mnoho zkusenosti prej tam nebyla cevni aktivita a ted mam v postylce skoro 7 mesicniho syna😉
@alassel píšu zprávu 🙂
Vím že je tady maminka které dítě porodila její maminka ale nevím nick zkus dát na zed třeba se ozve
@makyra
U nás to podle mě není nezákonné, jen to není zákonem upravené. Což je trochu rozdíl. Celkem běžně se tak děje i za účasti soudů, které následně rozhodují o svěření dítěte do péče nebiologické matky.
Hraniční z pohledu zákona je akorát finanční odměna náhradní matce přesahující reálné náklady.
Jinak sice o případné náhradní matce zvolna přemýšlíme, ale asi bych se snažila vyhnout bližšímu vztahu mezi matkou a náhradní matkou, přece jen by to v budoucnu mohlo dělat v rodině problémy.
Diky za prispevky. Zakazane to neni, da se rici, ze je to takova seda zona, kterou zatim vsichni respektuji. I soudci v naslednem uznani biologicke matky..
ČT o tom natočila zajímavý dokument, doporučuji shlédnout:
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10656265220-...
Ahojte, je tu nejaka mlada mamina, ktora by sa chcela stat NM alebo uz ma s tym aj skusenosti? Je to bezna zalezitost v CR..dakujem
ahoj unas je to nezákonné co vím max pěstounská pěče nebo adoptovat,kdyz jsem s přitelem nemohla otěhotnet mely jsme jit na IVF ptala jsem se i na možnost že sestra ma zmraženy embria jestli to jde je to vlastne to same a bohužel unas nezakonne