Je tady někdo kdo ví jestli jsou uměle rostliny z IKEA zdravotně nezávadné a mohou do terária? Na webu je jen že jsou vyrobeny z recyklovaného polyesteru 🤷 u originál teraristickych píšou právě že jsou j zdraví nezávadné...nerada bych agamy zahubila
@cherie24 taky si myslím, že ty rostliny mají i jinou funkci než jen dekorační.
Proč ne živé?
@cherie24
@patypresdevaty
Věřte že to bylo to první co jsem tam chtěla dát ale živé rostliny nejsou vůbec vhodné protože rostliny koupené v obchodě jsou hnojené a to je zabije určitě a přírodní sukulenty v středoevropském lese těžko najdu 😉
@sasui1 tak existuje spousta eshopů, kde seženete živé rostliny přímo do terária. 😉 Třeba na rostlinná akvária invital, jich mají spousty. A hnojená je hlína, ne ta rostlina samotná. Pokud se rostlina zbaví hlíny, omyjí se jí kořeny zasadí se do terarijního substrátu, tak není toxická. Jediné, co by mohl být problém, kdyby byla stříkaná proti škůdcům, ale vzhledem k tomu, že škůdce si na koupené rostlině zanese člověk na každé druhé rostlině, tak pochybuji, že je běžné stříkají. Řešila bych nálupem živých terarijních rostlin, cenově vycházejí do stovky, takže rozhodně lepší než nějaká umělá hrůza z Ikei. U umělotiny z ochoďáku bych se nebála otravy, ale spíš zranění. Ty hrany a špičky bývají ostré a nejsou na kontakt se zvířaty dělané.
já teda pokojovky měla, nekupovala jsem nové, a máme terárko osázené živými. Je dobré počítat s tím, že je obyvatelé nebo snížení světla během zimního spánku můžou poničit, takže jsem třeba nevysázela z květináčů vše do terárka, od každé jsem trošku nechala...
@jahodi to je pravda, spousta terarijních rostlin jsou vlastně úplně běžné pokojové rostliny, které má kde kdo doma. Často i velmi rychle rostoucí. Na fb běží spousta stránek, kde se rostlinky mění nebo prodávají, tak tam je ta jistota dost velká, když člověk napíše - mám to do terária, je důležité, aby nebyla rostlinka ničím stříkaná. Tyhle běžné plevelné rostliny se dají sehnat za pár korun.
@sasui1 a proč mají být rostliny umělé? Nebylo by lepší dát tam živé?