Udělaly byste si dítě s chlapem, který už má jedno postižené z předchozího vtahu?

21. led 2023

Holky, udělaly byste si dítě s chlapem, co má už jedno postižené dítě z předchozího vztahu?

Jde o anketu.

gdpr
21. led 2023

Táto otázka je veľmi zle formulovaná poznám 1 dieťa ktoré malo problémový pôrod a narodilo sa postihnuté pritom celé tehotenstvo bolo ukážkové a zdravé a teraz už majú druhé dieťa bez postihnutia. Taktiež spolužiačka mala staršiu sestru postihnutú ona bola zdravá. Tak isto prenášač mohla byť matka dieťaťa takže záležalo by na viacerých faktoch odpoveď je 50:50 či áno alebo nie.

mourovatakocka
21. led 2023

Ví se, proč je dítě postižené? Konzultace na genetice?

lv
21. led 2023

Ano, se zvazenim rizik a jejich predchazeni, genetika, apod.

areh
21. led 2023

Tak záleží jestli je postižení dané geneticky. Pak je otázka, kdo je nositelem špatného genu - matka/otec. Nebo lk postižení došlo třeba při porodu.
Ale u žádného těhotenství nemáš jistotu, že dopadne dobře. Bohužel.

me_druhe_ja
21. led 2023

Ono dost záleží o jaký handicap se jedna. Spousta genetických mutací jsou náhodné, jako má třeba syn. Není to dědičné a nepřenáší se to. Prostě blbá náhoda co se může stát kdykoliv komukoliv. Ale pokud má nějaké postižení, co se dědí, tak rozhodně vyšetření, genetika a případně asistované oplodnění, kdy se vybere zdravé embryo. Risk bych určitě nepdostoupila.

lencaa11
21. led 2023

Tak záleží o jaké onemocnění jde zda to bylo v tom smyslu že černý petr bohužel padl na tu rodinu nebo to je v rodině ale jinak bych to jako překážku neviděla ...

kamino
21. led 2023

Jedna věc je genetika - ale tam to jde celkem úspěšně řešit díky současné medicíně - vyšetření, IVF - ale je tu druhá rovina - jak moc se partner zapojuje při péči o první postižené dítě, zda bude schopen vše skloubit. A vlastně na péči o postižené dítě můžeš vidět, jak by se případně mohl chovat i k vašemu.. každopádně je v této otázce více neznámých.

autor
21. led 2023

@kamino Případně. Mnoho otců celkově zavrhne potomky z prvního manželství. A ti z dalších rozmazlují a chovají se jako úžasní tátové.

hanka_333
21. led 2023

Tak já bych se dívala hlavně na to, jak se o své dítě stará. Pokud vše nebo většinu péče nechal na první manželce a odešel možná i proto, že péči o postižené dítě nedával, tak bych s ním rodinu nezakládála. Co takový super chlap udělá, až budeš mít třeba dopravní nehodu? Delší nemoc? Dostanete se do financích obtíží?

autor
21. led 2023

@hanka_333 Co když patří k těm, co se vymlouvají na ženu, že jim v té péči brání?

hanka_333
21. led 2023

Tak možné je všechno. Ostatně možná se jeho ženy můžeš zeptat? Ale zdá se mi dost divně, že by někdo odmítal pomoc s postiženým dětem, když je to péče na 24 hodin.

nita1984
21. led 2023

Nikdy bych si neudělala dítě s chlapem, který se nestará o dítě z předchozího vztahu. I kdyby mu měl jen šetřit peníze, které mu da v dospělosti (pokud třeba matka bráni kontaktu atd). Ja jsem v tomhle velmi radikální. Postižené dítě bych neresila, tam je příliš faktoru. Syn má PAS, dcera je zdravá. Genetická výbava stejná

autor
21. led 2023

@hanka_333 Já ne, ale někdo jiný by asi měl. Prý matka nechce otci dítě dávat a otec by ho hrozně rád měl v péči. Současný styk je jednou za čtrnáct dní na víkend.

kamino
21. led 2023

A ty jsi s tím v pohodě? Máš druhé dítě ráda, jinak vše klape? Jen jediný problém je případná genetika?

hanka_333
21. led 2023

Aha. Tak se přece jen trochu stará. A co kdyby mu soud kývl na rozšíření styku nebo stridavou péči? Zvládla bys své miminko a k tomu jeho postižené dítě. Víme toho moc málo. Co přesně dítěti je? Jak tě bere? No a určitě bych si zjistila tu dědičnost, nějaká procenta rizika.

autor
21. led 2023

@hanka_333 Mně se to přímo netýká. Jsem spíše pozorovatel, ale zkusím to v krátkosti nastínit: Jedna žena si našla chlapa, co má z předchozího manželství těžce postiženého syna. Kluk nemá přesnou diagnózu, prý na popud jeho matky. Ale podle vyprávění je tam těžké MR, autismus a další... Není pořádně léčen a je nezvladatelný. No a ta žena teď s tím chlapem čeká dvojčata. S tím, že pokud má chlap kluka zrovna v péči, víceméně se o něj stará ta žena.

nita1984
21. led 2023

A po nás tady chceš co ? 🤔 k čemu ti bude, když ti 100 uživatelek napíše ano a 100 ne ?

hanka_333
21. led 2023

No chudák kamarádka. K náročným dvojčatum se bude starat ještě o postižené dítě. Ale může si za to sama. A chlap to má na háku. Dítě si vezme na víkend a péči přehodi na ni.

hanka_333
21. led 2023

Ale smysl ankety taky nechápu. Zvlast když už deti čeká.

lencaa11
21. led 2023

Tak asi žena věděla jaká je u nich situace dříve než otěhotněla tak mohla už něco podniknout nějak to řešit zda takový vztah chce každá jsme za sebe zotpovedne tak že když víme že chlap má dvě děti a třeba platí výživné tak do toho jdu a nemůžu potom třeba brečet že platí x tisíc na děti a naše dítě strada ,nebo opačné když si chlap najde ženu z detma ví že jsou součástí vztahu to samé tento případ žena věděla že chlap má nemocné dítě a když ho má u sebe tak se otec nestará ok občas se může stát že chlap má dítě u sebe a třeba mu vyjde šichta v práci nebo tak něco ale pořád aby se starala o dítě které potřebuje větší péči a chlap nic to bych ho hnala koštětem 🙈😏

autor
21. led 2023

@nita1984 Jestli i někdo jiný má stejný názor na to, že by rozhodně do takové věci nešel.

jjasmina
21. led 2023

Po genetice jo

zelenaesmolda
21. led 2023

Ted uz je to jedno kdyz je tehotna ne?

martt
21. led 2023

Tak za mne by záleželo co by to dítko mělo za diagnózu. A za druhé jak by se ten otec o to dítko staral. Pokud by to byla ta situace co píšeš ty tak plánovaně bych s ním otěhotnět nechtěla, ale pokud by se stalo tak bych na potrat nesla. Evidentně pokud když ho má u sebe tak se převážně stará nová žena tak se otec starat moc nechce. Samozřejmě záleží proč to tak je.

xxx3d
21. led 2023

ne

jaja01k
21. led 2023

Tak někdo s tím problém nemá a zvládne to, já osobně bych do toho nešla. Ale nejde o to postižení, vím, že bych prostě nedokázala být s partnerem, který má dítě z předchozího vztahu.

jerrabina
22. led 2023

Já nevím, ale asi by se mi v té situaci hodně chtělo zabít tu matku, že kluk není pořádně léčen a je nezvladatelný. A určitě bych se snažila si s ní promluvit nebo jinak zjistit co jí k tomu vede, a určitě by mi to nedalo a snažila bych se pro to dítě udělat maximum i dlouhodobě. A až potom co by se to aspoň trochu stabilizovalo bych asi s tím partnerem plánovala vlastní děti, protože předtím bych asi na to neměla úplně kapacitu. Ale grau ist alle teorie a těžko říct co bych v té situaci udělala doopravdy (ale vztek na tu matku a možná i otce toho kluka by tam u mě byl určitě, na to se znám už dobře. Ale i snaha zjistit jejich motivaci k tomu co dělají a proč.)
Jinak možná už to tam nějak trochu stabilní mají (úplně stabilní to nebude nikdy holt), tak třeba i s tím do toho šla? 🤷‍♀️

marcicek84
22. led 2023

Takze nejdriv bych chtela vedet,ktera nemoc je po kom dedicna,geneticke testy...ale urcite bych se nestala o postizene dite nekoho jineho,ktery neresi diagnozy,to bych mu rekla,bud to res pres OSPOD,az bude radne vysetren a lecen pak ok,do te doby,kdyz si ho vezmes,staras ty sam,po me to nechtej,takze by to asi do body otehotnet s tskovym clovekem a cekat dvojcata vubec nedoslo.Za me ten otec kdyby chtek,tsk to resi aspon on,ale nechce,nestara se tez,je mu to jedno,nadel si husicku co se postara a jeste to s nim riskne s tehotenstvim,asi to bude nejaky model svalovec v jednom,ze do toho njaka vubec sla...

somalicats
22. led 2023

@jerrabina A jak víš, že kluk není pořádně léčen? Víš, jak dlouho může trvat, než se u takových dětí stanoví definitivní diagnóza? Tohle odsuzování matky, která má reálně to dítě na starost 24/7 a je na to sama, ještě z informací známá povídala, že...., to fakt miluju. Že je nezvladatelný - no bodejť ne, pokud si ho bere otec roku tu a tam, sám se o něj nestará a hází ho na krk své nové. Pomíjím fakt, že pokud to dítě má PAS a je to nějaká těžší forma, tak s těmi dětmi to není jednoduché samo o sobě.
Autorka - ne, s takovým chlapem bych si dítě neudělala. Chlap, který odejde od postiženého dítěte, pro mě není chlap.

bereni
22. led 2023

Jasne. Ty jsi kamaradka te co to aktivne resi na emiminu ze🙄. To je nahodicka.